Steeds populairder, plisségordijnen

Bij het inrichten van je kinderkamer is de zoektocht naar mooie gordijnen nog een hele klus. Althans, dat vond ik zelf. Wij dachten mooie verduisterende gekleurde gordijnen te hebben uitgezocht. Roze voor mijn dochter en blauwgroene voor mijn zoontje. Maar echt verduisteren deden ze niet, althans niet genoeg voor kamers op het zuiden.

Whats on mamas mind kinderkamer 5

Plisségordijnen

Op meerdere plekken in het huis hebben we plisségordijnen het voordeel daarvan vind ik dat je ze zowel omhoog als omlaag kunt doen (het “top down bottom up” principe). Voor de kinderkamers is het fijn om een extra rolgordijn achter hun gordijnen te hebben, zodat het echt zonwerend is. Dan worden ze niet elke ochtend om 5:00 uur wakker, als de zon opkomt. Met de plissé die je van boven naar beneden en beneden naar boven kunt stellen, kun je ook zorgen dat je geen inkijk hebt in je kamer maar wel licht binnenkrijgt. Bijvoorbeeld als je de kinderen uit bed haalt en om gaat kleden. Dan vind ik het altijd wel fijn om veel licht te hebben. Je kunt de plissés dan bijvoorbeeld in het midden open zetten.

plissegordijn

Kleuren in de kinderkamer

Natuurlijk is het leuk om voor je kinderen kleur aan te brengen in hun kamers. Ik merk zelf altijd dat mijn kinderen kleur leuker vinden dan zwart-wit, wat nu ook veel een trent is kinderkamerstyling en interieurdesign. Maar om nou roze plisségordijnen achter de roze gordijnen te hangen is ook weer zo wat, vind ik. Dus wij hebben witte gekozen. Net als in de rest van het huis.

 

 

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *