Poep & ZOO bij Dierenpark Amersfoort

Zaterdag stond er een dagje dierentuin op het programma. In Dierenpark Amersfoort hebben ze vanwege de voorjaarsvakantie een leuk themaevent: Poep & ZOO

Dierenpark Amersfoort Poep & Zoo bij de Olifanten

Poep & ZOO

Dierenpark Amersfoort Poep & Zoo poep

Ruik aan de billen van een olifant en voel met je hand in een toiletpot. Jij komt er al snel achter dat poep niet alleen grappig is, maar ook heel nuttig. Wist jij dat een tijger zijn boodschap in het water plonst om zijn geurspoor te verbergen? Of dat sommige vissen zelfs communiceren via scheten? Nee? Dan wordt het hoog tijd om langs te komen bij Poep & ZOO.

Wij kwamen tijdens onze wandeling op de paden deze geverfde drollen tegen. Ze leiden ons naar het Fonteinplein, daar was de professor bezig aan zijn geheime uitvinding in het poeplaboratorium!

Hier zag je een paar (nep) wc’s, met daarin vliegen, drollen en zelfs een slang. Ook kon je diverse dierendrollen voelen, niet echt natuurlijk, maar je voelde wel hoe verschillende de uitwerpselen van dieren zijn. Erg leuk en leerzaam. De kinderen vonden het heel leuk!

Dierenpark Amersfoort

Dierenpark Amersfoort Poep & Zoo

Vanwege de voorjaarsvakantie was er het thema Poep & ZOO, maar buiten het thema om is het gewoon een superleuke dierentuin. Wat we er zo leuk aan vinden, is dat het je heel dichtbij de dieren brengt. Ondanks dat je er echt de hele dag door kan brengen, oogt de dierentuin klein en knus. Terwijl je toch op een dag de nodige kilometers maakt. Er is op elke hoek wel wat te zien, er zijn veel glijbanen en klautermogelijkheden voor kinderen en de dieren kun je heel goed zien. We waren er vroeger toen we zelf klein waren geweest, maar van de winter pas voor het eerst met onze eigen kinderen. Dat het zo leuk was, konden wij ons niet van vroeger herinneren. Daar waren we te klein voor.

Toen we deze winter een bezoek brachten, was het regenachtig en was er een Winters thema. We waren toen al heel benieuwd hoe de dierentuin met mooi weer zou zijn, wanneer de dieren wat meer naar buiten gaan. Dat hebben we nu al in februari kunnen ervaren, doordat het wel 13 graden was en heel zonnig!

Kaart lezen in de dierentuin

Dierenpark Amersfoort Poep & Zoo kaart van het park

Onze zoontje leidde ons door de dierentuin. Hij bekeek de kaart en wees ons de weg. We begonnen door klauterend door het vogelverblijf te gaan. Net als vorige keer. Deze keer deden we de route door het park echter andersom dan ons vorige bezoek. Benieuwd of we veel nieuwe ontdekkingen deden.

Dierenpark Amersfoort Poep & Zoo vogel

Eten en drinken in de Dierenpark Amersfoort

Er zijn diverse plekken waar je wat te eten en drinken kunt halen in het dierenpark. Je hebt een groot restaurant met terras en speeltuin bij het Fonteinplein, waar nu ook het Poeplaboratorium is. Verder zijn er meerdere stalletjes waar je van alles kan krijgen. Afzondelijk een koffietentje, een stroopwafelkraam en een ijskraam. We begonnen de ochtend met een kopje koffie van de Espressobar en een warme stroopwafel uit het stroopwafel kraampje. Die verleiding was te groot, door die heerlijke geur van de stroopwafels die je zelfs al buiten het park rook.

Lunchen deden wij, bij het dinopark. Daar zit een speeltuintje bij en kun je lekker buiten zitten. Vooral als het zulk mooi weer is als dat wij nu hadden.

Dierenpark Amersfoort Poep & Zoo wolf

We kwamen bij het Dinopark nadat we langs de wolven waren gewandeld. De wolven vind ik zelf altijd heel indrukwekkende beesten. Ook de kinderen zijn er nieuwsgierig naar. De sprookjes van roodkapje en de zeven geitjes hebben natuurlijk een mythische uitwerking op de wolven, voor de kinderen gehad. Ook is de wolf natuurlijk steeds vaker in het nieuws, omdat hij weer oprukt in Nederland. Best bijzonder dat je zo’n groot en gevaarlijk dier dus ook zomaar eens in het echt tegen kunt gaan komen.

Honderdduizend dierenhuis

Dierenpark Amersfoort Poep & Zoo honderdduizend dierenhuis

In het honderdduizend dierenhuis vind je de meer griezelige dieren, zoals spinnen en slangen. Ook zijn er daar opgezette dieren en dieren op sterk water. Dat is heel indrukwekkend en heel interessant. Vorige keer hebben we hier zelfs een slang mogen aaien en dat deden die kleintjes van ons ook gewoon, zo stoer!

Dichtbij de dieren in de dierentuin

Wat wij heel leuk vinden aan Dierenpark Amersfoort is dat je heel dichtbij de dieren kan komen. Je loopt op een pad voor de neus van de Maki’s langs. Zo dichtbij dat ze bijna met hun neus op je schoenen zitten. Je bent bijna geneigd om ze te aaien, maar dat is natuurlijk niet de bedoeling en ook nog eens heel gevaarlijk, want ze zouden zo maar eens in je vingers kunnen bijten. Alleen kijken dus, maar wel van heel dichtbij.

Dierenpark Amersfoort Poep & Zoo maki

We liepen ook heel dichtbij de pelikanen langs en die zijn mij toch een partij groot. We moesten zelfs even wachten, want ze blokkeerden de doorgang en die ga je niet zomaar even voorbij met twee kleine kinderen die echt een serieus stuk kleiner zijn dan deze grote vogels. Gelukkig heb je geen haast bij een dagje dierentuin en vind je het niet erg als je doorgang wordt versperd door zo’n indrukwekkend dier.

Dierenpark Amersfoort Poep & Zoo pelicaan

Ook zie je de olifanten heel goed, met een kleintje stonden ze voor onze neus. Het was leuk om ze zo lekker buiten te zien, want vorige keer konden we ze enkel binnen zien. Het was toen koud en heel erg regenachtig.

Dierenpark Amersfoort Poep & Zoo olifanten

Wij hebben een heerlijk dagje dierentuin gehad. Het was weer superleuk om in Dierenpark Amersfoort onze dag te mogen doorbrengen.

Tarieven en parkeren Dierenpark Amersfoort

De dierentuin is momenteel elke dag open van 10:00 tot 17:00 uur.
1 januari t/m 24 maart vanaf 10:00 tot 17:00 uur
25 maart t/m 28 oktober vanaf 09:00 tot 18:00 uur
29 oktober t/m 31 december vanaf 10:00 tot 17:00 uur

Adres

DierenPark Amersfoort
Barchman Wuytierslaan 224
3819 AC Amersfoort

Parkeren kan er voor de deur, ze hebben een groot parkeerterrein. Parkeerkaartje kost € 8.

Entreeprijzen

Kinderen van 3 tot en met 12 jaar € 19,50
Ouder kind of volwassene € 23,50
Kinderen tot 3 jaar gratis

Voor meer informatie: Dierenpark AmersfoortPlease follow and like us:
Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Poep & ZOO dierenpark Amersfoort
Beoordeling
51star1star1star1star1star

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *