Gastblog Kim: Mijn eigen poppenhuis

Kim is aangestoken door het poppenhuisvirus. Is het besmettelijk?

Het poppenhuisvirus

Alweer word ik aangestoken door een virus. Deze keer het poppenhuisvirus. Ik vond het altijd al leuk, maar het nam geen echte vorm aan, om mee te beginnen. Nu zie je ze steeds vaker op Instagram. Groot, klein, oud of nieuw. Allemaal modern opgeknapt en ingericht; poppenhuizen. Zonder het door te hebben wakkert het virus bij mij aan, door alle leuke huisje die ik zie. Dat wil ik ook! Niet alleen voor mijn dochter maar ook gewoon voor mijzelf. Een mini wereld maken.

poppenhuis opknappen

Een poppenhuis opknappen

Zonder verwachting kijk ik eens op marktplaats. Al snel vind ik er een bij mij in de buurt. Iets groter dan verwacht en het is even passen en meten om hem in de auto te krijgen. Hier en daar zit wat los, maar de renovatie kan beginnen. Strippen, vullen, schuren, gronden.

We besluiten trappen en deuren te bestellen. Ik maak zelf al wat kleedjes en stickers voor op de muren. De eerste meubeltjes bestel ik via Instagram-shopjes. Ik merk dat er meer tijd in gaat zitten wat ik niet heb en weken gaan voorbij. Ondertussen lees ik tips en tricks. Zoek ik meubels en meer leuks.

Mijn inspiratie vind ik onder andere bij whimsy_woods op instagram. Voor leuke meubels moet je bij project dollhouse zijn, accessoires  van poppenhuis.lysa en sophieswarehouse. Tips  van skattich_speelgoed en littlefishcreationsaus. verder veel je fantasie gebruiken zoals dollhouse.stuff doet.

poppenhuis opgeknapt

Meubeltjes voor het poppenhuis kopen

Afgelopen week begon het weer te kriebelen. Allerlei accessoires zijn binnen maar basis meubels miste ik nog. Na het niet kunnen vinden op aliexpress heb ik onze kennis uit de poppenhuis wereld ingeschakeld. Binnen een dag had ik alles wat ik nog nodig had. Ondanks dat het nog lang niet af is heb ik de meubeltjes al neergezet. De pret stroomde weer door mijn lijf, helemaal bij het zien van dochter lief spelend met de meubeltjes.

poppenhuis meubeltjes

Na het zien er van, zijn de oma’s nu ook geïnfecteerd…

Post Author: mamasmind

2 reacties op “Gastblog Kim: Mijn eigen poppenhuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *