Poppenhuismeubels minihomeforyou

Een poppenhuis gebouwd met een 3D printer. Kim van Smeerdijk vertelt in haar blog over onze naamgenoot Kim van minihomeforyou.nl die meubeltjes maakt voor mini huisjes. Ze is overigens nog van veel meer markten thuis, lees hieronder meer.

Poppenhuizen met moderne meubeltjes

minihomeforyou poppenhuis meubels 3d geprint

Zoals jullie heel lang geleden hebben kunnen lezen vind ik het stijlen van poppenhuizen superleuk om te doen. Van een leeg huis, naar iets realistisch in mini te maken, is gewoon ontzettend leuk om te doen. Zo hoef ik niet telkens mijn eigen huis te veranderen, dan doe ik dat gewoon in het poppenhuis.

In mijn zoektocht naar modernere meubeltjes ben ik verschillende webshops tegengekomen waaronder minihomeforyou.nl. De eigenaresse van deze webshop maakt 3d meubeltjes. Kim ( ja alweer een naamgenoot) is zelf ook moeder, van twee kinderen. Zij begon dan ook met het poppenhuis voor haar kinderen in te richten. Waarbij zij het meeste zelf maakte, eerst met Kapla blokjes, maar al snel kwam er een 3d printer in huis. De vraag om voor anderen ook producten te maken werd steeds groter en zo kwam van het een het ander. Nu heeft ze sinds maart 2021 een website, die groeiende is, en op dit moment ook voor het buitenlandse bestellingen in het Engels en Duits wordt gemaakt, zodat ook voor hen het makkelijker bestellen wordt.

Wat houdt 3d printen voor poppenhuismeubels in?           

minihomeforyou poppenhuis meubels 3d geprint

Een 3D-printer is een printer die op basis van digitale bouwtekeningen driedimensionale objecten kan produceren. Dit gebeurt door het object laag na laag op te bouwen. De meubels worden zo gezegd geprint. Van een plastic draadje wordt een heel meubelstuk geproduceerd. Doordat het ontwerp met een computerprogramma ontworpen wordt, kan je elke vorm en maat zelf kiezen.

De keus is ook reuze als het gaat om kleur. Zo kan ik de meubels die ik wil helemaal laten maken zoals ik wil, van hout kleur tot elke andere gewenste kleur. Ook kan je een meubelstuk van ware grote in mini laten maken. Je kan als het ware je eigen huis helemaal na maken door de komst van een 3d printer. Hoe leuk is dat.

Minihomeforyou poppenhuismeubels en meer

Ook maakt Kim van Mini home for you geboorteborden, mini koffertjes en bedenkt ze steeds weer nieuwe producten. Een wens is om in de toekomst ook hele poppenhuizen aan te bieden. En op beurzen te gaan staan.

Als je nieuwsgierig naar haar meubeltjes bent geworden kan je haar volgen op Instagram onder minihomeforyou.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *