Prentenboek over Anansi de spin

Update – een nieuwe deel in de succesvolle reeks over Anansi de spin, verscheen september 2023. Natuurlijk deel ik het ook weer hier, het is het vijfde deel in de serie over Anansi de spin: Anansi de spin en de verjaardagstaart. Zelf heb ik inmiddels vier van de vijf boeken thuis en ik lees ze regelmatig voor aan mijn kinderen. Het moraal van het verhaal is zo sterk aanwezig, behalve dat het dus leuk is om te lezen, zet het je ook aan het denken

Anansi de spin en de gulzige tijger, het eerste deel van een nieuwe serie over de ondeugende spin uit de West-Afrikaanse, Surinaamse en Caribische volksverhalen. Anansi weet jong en oud al generaties lang te boeien, maar een moderne, frisse uitgave voor jonge kinderen ontbrak. Inmiddels is het oktober en ontving ik de nieuwste Anansi in mijn brievenbus: Anansi de spin, sterker dan olifant.

Ik vond de eerdere verhalen van Anansi erg goed, dus ik kon ook niet wachten om ook weer dit exemplaar te lezen. Want, wie niet sterk of groot is, moet slim zijn! En dat is Anansi zeker.

anansi de spin en de verjaardagstaart

Anansi de spin en de verjaardagstaart

In dit deel is Anansi jarig. Hij verheugt zich enorm op de taart die hij zoals elk jaar bij de koning mag ophalen. Maar als hij op het paleis aankomt, is Schildpad daar al. Die is ook jarig vandaag. En als het dan eindelijk tijd is voor de taart, wordt er een piepklein gebakje naar binnen gebracht. Anansi wil liever loten om de taart dan eerlijk delen met Schildpad. Maar is dat nou wel zo slim?

Anansi de spin sterker dan olifant

anansi

Net als Anansi de lekkerste bananen van het woud wil plukken, worden ze voor zijn neus opgeslokt door Olifant. Niet eerlijk, vindt Anansi. Wel eerlijk, vindt Olifant, want zij is nu eenmaal de sterkste van het woud.Anansi daagt Olifant uit voor een potje touwtrekken om te bepalen wie het sterkst is. Dat wint Olifant natuurlijk makkelijk van het kleine spinnetje. Of niet…?

Wie het eerste boek van Anansi heeft gelezen weet vast wel wat er gaat gebeuren. Het boek is niet alleen leuk om te lezen met prachtige illustraties, het boek is educatief. Zoveel wijsheid in zo’n kort verhaal en op zo’n goede manier overgebracht. Een en al lof voor de boeken van Anansi de spin, van ons.

Te koop bij bol.com

anansi de spin

Anansi de spin en de gulzige tijger

Als Anansi zijn leeggeplunderde koelkast en de grote pootafdruk voor zijn deur ziet, weet hij al hoe laat het is: Tijger is weer langs geweest en heeft zich tegoed gedaan aan al het lekkere eten van Anansi en zijn vrienden in het woud. Tijd om Tijger een lesje te leren! Alle dieren bibberen van angst, maar Anansi niet. Die schudt zo een sluw plannetje uit zijn mouw om Tijger op zijn plek te zetten.

Iven Cudogham en Moldybyrd Studio

De vrolijke tekst van voormalig AT5-kinderpresentator Iven Cudogham neemt iedereen voor de slimme maar ondeugende spin in. De warme illustraties van Moldybyrd Studio maken van Anansi de spin en de gulzige tijger een onmisbaar boek.

  • De verhalen van Anansi worden bewerkt tot professionele animatieserie voor tv!
  • Anansi de spin en de gulzige tijger én nog twee Anansi-verhalen staan centraal in de kindertentoonstelling van het Tropenmuseum Junior die t/m 2023 te zien zal zijn.

Iven Cudogham & Moldybyrd Studio (ill.), Anansi de spin en de gulzige tijger
ISBN 978 90 257 7240 6| Leeftijd: vanaf 3 jaar | NUR 273 | € 13,99

Bekijk ook het overzicht met kinderboekentips

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *