Prentenboek top 10: Een schildpad was zijn schildje kwijt

In de Prentenboek TopTien van 2020 staat het boek: Een schildpad was zijn schildje kwijt, van Marjet Huiberts & Carmen Saldana door uitgeverij Gottmer.

Prentenboek top 10 2020

Een schildpad was zijn schildje kwijt

Een boek op rijm, is altijd extra leuk voorlezen, vind ik. Dit boek gaat over een schildpad dat nergens zijn schildje kan vinden. Wat moet hij nu? In het boek zit een subtiele en mooie boodschap van Marjet Huiberts.

Schildpad heeft overal gezocht, maar hij kan zijn schildje nergens vinden. Hij wordt er heel verdrietig van, want wat moet een schildpad zonder schild? Op een dag wordt hij wakker van een vrolijk melodietje, afkomstig van een lief vogeltje dat hem wil helpen. Zijn oude schild vonden ze niet, maar samen komen ze tot een prachtige oplossing: een nieuw schild van gevlochten takjes!

Met eenvoudig en doeltreffend rijm schept Marjet Huiberts een lieflijke wereld voor peuters. De beeldschone en dromerige prenten zijn van Carmen Saldena, een zeer getalenteerde jonge Spaanse illustrator wiens natuurillustraties alom vertedering en bewondering oproepen.

Prentenboek top 10 2020

Nationale voorleesdagen – prentenboek TopTien 2020

Het boek is verkozen tot 1 van de boeken in de prentenboek top 10 van de Nationale Voorleesdagen.

Auteur: Marjet Huiberts
Illustraties: Carmen Saldena
Uitgeverij: Gottmer
Aantal pagina’s: 32 pagina’s
Aanbevolen leeftijd: 4 tot 6 jaar
EAN: 9789025769215

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Een schildpad was zijn schildje kwijt
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *