Proosten met je dreumes

What's on mama's mind reflo smart drinking cupHet eerste levensjaar van mijn dochtertje is voorbij gevlogen, veel sneller dan dat ik dat van mijn oudste herinner. Ineens was ze één jaar.

Een eenjarige kan ook al in een heel hoop, natuurlijk. Er worden al woordjes gebrabbeld en de eerste stapjes los zijn ook gezet. Toch verbaas ik mij steeds over wat ze al kan. Met gebaren maakt ze duidelijk dat ze “klap eens in je handjes” wil horen, simpelweg door in haar handjes te klappen en een beetje heen en weer te swingen. Ze wijst naar haar speentje of een soepstengel. Ze pakt overigens ook gewoon gerust zelf een doosje rozijntjes uit de kast. “Ho, maar dat is niet de bedoeling, kleine deugniet”!

Wat een van haar favoriete dingen aan de eettafel is op moment, is: proosten! Proosten met iedereen. 'What's on mama's mind drinkbeker proosten dreumesKling, kling, tik, tik, klinken de glaasjes en plastic bekers. “Proost!”, zeg ik. Mijn dochtertje brabbelt was enthousiasts terug. “Tik” klinkt haar beker tegen mijn glas. “Nu een slokje drinken dame!” en ze drinkt gauw een slokje. Nauwelijks is het glas van haar lip af en hij gaat alweer in volle vaart naar voren. Ze maakt duidelijk dat ze weer wilt proost. “Proost!”, roep ik weer. “aaaaa” roept ze uit en “tik, tik” gaat het glas weer tegen de beker. Na twee minuten vind ik het mooi geweest. “Zo, klaar!”, zeg ik. Teleurgesteld zet ze het glas neer. Ze probeert het nog een keer, maar begint weer aan haar beschuitje te knabbelen.

Proosten dus! Dat doen wij aan tafel. Met haar mooie drinkbeker. Een tijdje terug schreef ik een blog over de Reflo Smart drinking cup. Een beker waarmee je baby of dreumes goed kan leren drinken uit een opendrinkbeker. De overgang van de fles naar een beker. Inmiddels zijn we al twee maanden verder en ze drinkt er heel goed uit. Het dopje wat het wat “afremt” in de drinkbeker gaat er al niet meer in. Ze drinkt er gewoon uit als vanuit een normale drinkbeker. Ook weer zo’n typisch dingetje van ‘ze worden zo snel groot’.

Nou wij gaan lekker ontbijten. Koffie voor mama en melk voor dochterlief!

Proost!

 

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *