Raceauto van Petfles maken met Bison Kids

Een raceauto van petfles maken is een perfecte manier om materialen te recyclen. Ik kreeg van Bison Kids een superleuk knutselpakket om een raceauto te knutselen en ik mag iemand blij maken met zo’n zelfde knutselpakket.

Win: Bison Kids knutselpakket
Wanneer: 6 t/m 14 juni 2020
Hoe: Laat weten welk materiaal jij het liefst recyclet om te knutselen

bison kids knutseldoos

Bison Kids

Populariteit van de tablet gaat ten koste van creativiteit kinderen
Bison inspireert kinderen met nieuw knutselkanaal op YouTube Kids. Hier zie je de raceauto van petfles gemaakt worden:

Knutselen is belangrijk

inhoud knutselpakket bison kids
inhoud Bison Kids knutselpakket

Creativiteit heeft de afgelopen jaren bij kinderen ruimte moeten maken voor turen naar een tablet. Zonde, vindt bijna twee derde van de Nederlandse ouders (63%), want de groeiende populariteit van het spelen van spelletjes op tablets en smartphones onder jonge kinderen gaat in hun ogen ten koste van hun creativiteit. Dit blijkt uit onderzoek van GfK uitgevoerd in opdracht van Bison*. Terwijl creativiteit op de toekomstige arbeidsmarkt van groot belang gaat zijn. “Knutselen zorgt voor vaardigheden waar kinderen niet alleen nu, maar ook later in hun leven veel plezier van hebben”, zegt ontwikkelingspsycholoog Krista Okma. Om creativiteit te stimuleren lanceert Bison samen met basisschool leraar en vlogger meester Sander ‘Bison Kids’. Een nieuw platform waar kinderen via o.a. YouTube en Instagram inspiratie kunnen vinden voor leuke en uitdagende knutselprojecten. Zo combineert Bison de populariteit van het beeldscherm met offline bezig zijn.

raceauto petfles

Knutselen belangrijk voor latere carrière

Het belang van knutselen is bij veel ouders bekend, maar liefst 85 procent geeft aan dat hun kinderen leren van knutselen. Volgens de ouders stimuleert knutselen met name de creativiteit (72%), fijne motoriek (54%) en ruimtelijk inzicht (37%). Toch lijken ouders het lastig te vinden om hun kinderen hiervoor enthousiast te krijgen. Zo geeft ruim de helft van de ouders (55%) van kinderen die weleens thuis knutselen aan dat zij hierbij slechts af en toe of nooit betrokken zijn, hiervan geeft 30 procent aan geen tijd te hebben en/of dat ze geen zin hebben om te helpen (ook 30%).

Knutselen is niet alleen nu leerzaam, maar kan ook positief bijdragen aan de carrièrekansen in de toekomst. “Door veel te knutselen leren kinderen om moeilijkheden aan te pakken, door te zetten en vindingrijk te zijn. Belangrijke skills voor het opbouwen van een toekomstbestendige carrière, waarbij de zogenaamde soft skills steeds belangrijker zullen worden. Wanneer kinderen samen knutselen leren ze belangrijke sociale vaardigheden als samenwerken, elkaar helpen en delen. Deze ‘skills’ helpen kinderen bij schoolwerk, in de omgang met vriendjes, en zelfs later bij het omgaan met een baas, collega’s of bij sollicitaties”, aldus Krista Okma.

inhoud knutselpakket bison kids

Vroeger was alles beter?

De komst van de tablet en de smartphone en het groeiende aantal hobby’s van jonge kinderen heeft de populariteit van knutselen doen verminderen. Zo geeft ruim de helft van de ouders (53%) aan dat vroeger, toen zij jong waren, er meer tijd was om te knutselen. Ook geeft ruim een derde aan dat de stimulatie vanuit huis (37%) en school (34%) om te gaan knutselen veel groter was. Meester Sander gaat hier samen met doe-het-zelf merk Bison verandering in brengen met het platform Bison Kids.

“Als leerkracht zie ik veel kinderen die denken dat ze niet kunnen knutselen, maar knutselen is vooral doen en dat wil ik graag laten zien in de video’s. Het is voor de ontwikkeling van kinderen echt belangrijk om creatief bezig te kunnen zijn en te ontdekken dat alles wat ze bedenken ze ook kunnen maken. Ook op school zie ik dat de digitale wereld een grote invloed heeft op de kinderen. Met deze video’s willen we de beeldschermen op een positieve manier gebruiken om de kinderen te stimuleren offline te gaan knutselen”, zegt meester Sander.

race auto
basisschool leraar en vlogger meester Sander ‘Bison Kids

Bijzondere knutselprojecten met Bison Kids

Kinderen zitten dus veelal vastgeplakt aan de tablet, maar het knutselen heeft niet helemaal het veld geruimd. Drie op de vijf kinderen knutselt minstens één keer per week thuis, op school is dat 4 op de 5. Met het nieuwe platform Bison Kids kunnen ouders en kinderen direct aan de slag om de tofste projecten te maken. Voor de kinderen komt er een 10-delige serie op YouTube Kids waarin meester Sander toffe knutselprojecten maakt die kijkers inspireren om offline aan de slag te gaan. Van elke video is er ook een how-to en stappenplan beschikbaar die laat zien hoe je zelf het knutselwerk kunt maken. Verder zal Bison voor de ouders op Instagram en Pinterest kanalen ontwikkelen vol inspiratie en knutselideeën om samen met de kinderen te gaan doen. De knutselprojecten hebben verschillende niveaus, dus voor ieder wat wils!

Kijk voor knutselinspiratie en meer informatie op www.bison-kids.nl

Knutselen bison kids

*Over het onderzoek

Het onderzoek is representatief uitgevoerd door GfK in opdracht van Bison in de periode 2 tot en met 9 april 2020. In totaal hebben 1009 respondenten van 24 jaar en ouder met kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar meegedaan aan het onderzoek.

Belangrijkste onderzoekscijfers

 • 57% van de ouders is het ermee eens dat knutselen plaats heeft gemaakt voor digitale activiteiten. 63% is van mening dat de toename van digitale spelletjes ten koste gaat van de creativiteit van kinderen. 63% van de ouders vindt het vervelend als kinderen meer achter schermen zitten dan dat ze knutselen.
 • 60% van de kinderen tussen de 8 en 12 jaar knutselt minstens 1 keer per week thuis. Op school ligt dit percentage hoger, namelijk 80%.
 • 84% van de ouders vindt het belangrijk dat kinderen op school handenarbeid krijgen.
 • Meer dan de helft (55%) van de ouders is niet of nauwelijks betrokken bij het knutselen. Ook als ze wel betrokken zijn, geeft slechts een derde (31%) aan dat ze actief betrokken zijn. 63% komt af en toe kijken of zit er alleen bij.
 • Ouders denken dat knutselen voornamelijk belangrijk is voor creativiteit (72%), fijne motoriek (54%) en plezier (52%), op gepaste afstand gevolgd door ruimtelijk inzicht (37%), oplossend vermogen (36%) en concentratievermogen (34%).
 • 76% van de ouders vindt het belangrijk dat hun kind genoeg knutselt. 18% van de ouders vindt knutselen geen belangrijke bezigheid voor de ontwikkeling van hun kind, 68% is het hier niet mee eens. Slechts 6% gelooft niet dat kinderen iets leren van knutselen, 85% is het hier niet mee eens.
 • 53% van de ouders geeft aan dat er vroeger, in hun jeugd, meer tijd was om te knutselen (t.o.v. 8% nu).
 • 28% van de ouders geeft aan dat er tegenwoordig meer uitdaging is in het knutselen (t.o.v. 25% vroeger).
 • 34% van de ouders geeft aan dat vroeger, in hun jeugd, meer stimulatie was om te gaan knutselen vanuit school (t.o.v. 15% nu).
 • 37% van de ouders geeft aan dat er vroeger, in hun jeugd, meer stimulatie was vanuit thuis om te gaan knutselen (t.o.v. 17% nu).
 • Over Bison
 • Bison is de basis van elke klus, mede door het ongeëvenaard brede aanbod. Voor (kritische) doe-het-zelvers. Bevestigen, repareren, monteren en afdichten. Binnen, buiten, in de tuin, de caravan en op de boot. Bekende producten zijn Poly Max®, Montagekit, Bison Kit® en Wand&Klaar® Behanglijm.
 • Bison International startte in 1938 in Goes en is sinds 1996 van Bolton Adhesives. Bolton Adhesives vertegenwoordigt de lijmdivisie van de Bolton Group en voert vier prominente merken: Bison, UHU, Griffon en Air Max. Bij Bolton Adhesives werken circa 700 medewerkers.

Ook mijn kids gingen knutselen met het knutselpakket en maakte een raceauto van petfles.

raceauto petfles

Bekijk ook:

Lente knutselwerkjes
Knutselen met lege wc-rolletjes

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

65 gedachten over “Raceauto van Petfles maken met Bison Kids

 • 14 juni 2020 om 21:06
  Permalink

  Wij zijn de laatste weken heel druk met folders; knippen en plakken, de mooiste kunstwerken ontstaan!

  Beantwoorden
 • 14 juni 2020 om 06:27
  Permalink

  Mijn kinderen zijn vooral dol op grote kartonnen dozen. Hier kunnen ze uren op tekenen en in knippen om er vanalles van te maken.

  Beantwoorden
 • 13 juni 2020 om 16:30
  Permalink

  Het vaakst gebruiken wij karton. Maar spullen van oude apparaten zijn ook super leuk. Afvalhout is ook altijd nuttig om mee te knutselen.
  De kinderen worden altijd extra blij wanneer ze kunnen recyclen tijdens knutselen. Ze vinden het ook helemaal niet erg wanneer ik hun tekeningen recycle voor mijn boodschappen lijstje

  Beantwoorden
 • 12 juni 2020 om 10:52
  Permalink

  De kids gebruiken meestal papier, karton en lijm natuurlijk.

  Beantwoorden
 • 12 juni 2020 om 10:47
  Permalink

  Eens kijken… rolletjes, karton/papier, stickers, stiften, vilt, kraaltjes e.d.

  Beantwoorden
 • 12 juni 2020 om 10:23
  Permalink

  De wc-rolletjes, theezakjes, papier, eierdozen gebruiken we vaak. Erg leuke winactie!

  Beantwoorden
 • 12 juni 2020 om 09:53
  Permalink

  Wij gebruiken m.n. karton en papier. Erg leuke winactie 🙂

  Beantwoorden
 • 11 juni 2020 om 13:56
  Permalink

  Ohh dit is zo ontzettend leuk om te doen! Wij maken gebruik van toiletpapier rollen, pet-flessen en onze creatie waar wij momenteel nog mee bezig zijn is een huisje van ice-cream stokjes.

  Beantwoorden
 • 11 juni 2020 om 11:32
  Permalink

  Onze Leon wil later knutselaar worden, met dit pakket zou hij alvast kunnen oefenen! ik waag mijn kans

  Beantwoorden
 • 11 juni 2020 om 10:50
  Permalink

  Heel gaaf zeg voor mijn dochter van 8 jaar die ziet in al het kosteloos materiaal wel wat leuks om te maken!!
  Voor onze zomer vakantie zou dit een geweldig cadeau zijn om mee te nemen .En mee aan de gang te gaan aangezien we niet veel mogen /kunnen ondernemen door de corona kunnen we het toch gezellig maken om met elkaar te knutselen.
  Dus wij gaan duimen

  Beantwoorden
 • 10 juni 2020 om 20:18
  Permalink

  Eigenlijk van alles, vilt, wolrestjes, papier, doosjes etc. Erg leuke winactie.

  Beantwoorden
 • 10 juni 2020 om 13:11
  Permalink

  dingetjes uit de natuur, dan gaan we eerst een lekkere wandeling maken om te zoeken. kastanjes, stokjes, schelpjes….

  Beantwoorden
 • 10 juni 2020 om 11:19
  Permalink

  Wij knutselen graag met wc/keuken rollen, eierdozen, ijsstokjes, karton en eigenlijk met alles wat nog bruikbaar is.

  Beantwoorden
 • 10 juni 2020 om 10:32
  Permalink

  Hier word heel veel met karton en dopjes geknutseld, maar flessen en pakken zijn ook erg geliefd

  Beantwoorden
 • 9 juni 2020 om 21:15
  Permalink

  Wij hergebruiken vaak karton van eierdozen, verpakkingen … kan je vanalles mee!

  Beantwoorden
 • 9 juni 2020 om 18:08
  Permalink

  Doe graag mee voor m’n kleinkinderen.
  Ze knutselen met alles wat voorradig is.

  Beantwoorden
 • 9 juni 2020 om 14:37
  Permalink

  Wij knutselen voornamelijk met papier. Afgemaakt met glitters wordt ieder knutselwerkje een succes!

  Beantwoorden
 • 9 juni 2020 om 13:51
  Permalink

  Lege wc-rollen, lege glazen potjes, restjes stof een oude sok we knutselen hier met van alles!!

  Beantwoorden
 • 9 juni 2020 om 12:41
  Permalink

  Ik was vroeg er gek op knutselen. alle bruikbare dingen werden gespaard en knutselen maar. mijn kinderen vinden knutselen ook leuk, maar de tv ook ;-), vaak help ik ze dan op weg en dan hebben ze de grootste lol. superleuk zo’n knutselpakket; dat biedt alleen maar gemak en dus veel voordelen.

  Beantwoorden
 • 9 juni 2020 om 12:39
  Permalink

  Super leuk! Wij gebruiken pakken, flessen, wc rolletjes en allerlei lintjes en papier om te knutselen (of geven het af op school 😉 ).

  Beantwoorden
 • 9 juni 2020 om 11:00
  Permalink

  poeh ik stop eigenlijk alles in de knutselbox van mn zoontje; karton, bubbeltjesplastic, plastic flesjes, touw, lintjes, alles wat nog maar bruikbaar is. en zo lang het nog in de doos past 😉

  Beantwoorden
 • 9 juni 2020 om 10:56
  Permalink

  Wat een verrassend leuk knutselpakket is dit! Echt iets voor mijn kleinzoon Tijn.

  Beantwoorden
 • 9 juni 2020 om 09:53
  Permalink

  Hout en papier heeft hier de voorkeur……..misschien eens iets anders proberen.

  Beantwoorden
 • 8 juni 2020 om 22:20
  Permalink

  Petflesjes, karton en bubbeltjesfolie zijn super leuk om nieuwe dingen mee te maken. En natuurlijk hebben we een grote zak met lege dozen, keukenrollen en wc rolletjes staan om flink mee te kunnen bouwen en knutselen

  Beantwoorden
 • 8 juni 2020 om 21:05
  Permalink

  Ja duh! Dit willen we hier wel! Met een creatieve mama is t echt niet vanzelfsprekend dat ze veel knutselen, De luierdozen worden wel altijd enthousiast verbouwd tot boot/tent/tv etc, maar dat zijn vaak zulke grote en lelijke dingen dat ik ze na een paar dagen toch weggooi ✌️🙄
  ik rem ze volgens mij soms zelfs af met mijn wilde ideeën, dus tof als ze hiermee zelfstandig aan de bak gaan om hun eigen creatiekracht te ontdekken 🙏

  Beantwoorden
 • 8 juni 2020 om 20:49
  Permalink

  Ik doe graag mee! Mijn antwoord is tijdschriften met mooie plaatjes. Ik plak ze graag in en maak er mooie moodboards van! Zo gaaf!

  Beantwoorden
  • 8 juni 2020 om 20:47
   Permalink

   Schoenendozen, wc-rolletjes. Ook leuk idee met een lege petfles, die hebben we nog niet eerder 1 gebruikt.

   Beantwoorden
 • 8 juni 2020 om 18:11
  Permalink

  wc/keuken rollen, flesjes en ijstokjes en dan kan je alle kanten op echt zo leuk

  Beantwoorden
 • 8 juni 2020 om 16:37
  Permalink

  we knutselen graag met dozen en papier wat in de briefen bus komt. dus dit is een echt leuke win actie om knutselen nog leuke er maken

  Beantwoorden
 • 8 juni 2020 om 15:23
  Permalink

  Ik bewaar altijd lege petflesjes en keukenpapier rollen om te knutselen. Deze raceauto zouden ze ook te gek vinden

  Beantwoorden
 • 8 juni 2020 om 14:35
  Permalink

  mijn kinderen zijn helemaal niet zo dol op knutselen… zij zijn meer van het buitenspelen.
  dus een leuk pakket om ze eens een keer binnen te houden zou leuk zijn

  Beantwoorden
  • 8 juni 2020 om 22:00
   Permalink

   Ik doe heel graag mee voor mijn 2 knutsel gekke dochters. Niks is veilig in de papiertas. Een pizzadoos kan de vloer zijn van een stal/poetsplaats. Met een koekdoos knippen ze stallen, deur etc. En alles wordt vast geplakt met plakband en lijm. Heb inmiddels wel een speciaal kleed, 1x zat veel op mijn tafel geplakt i.p.v op het knutselwerk🙈. Van dit pakket zullen mijn meiden enorm blij worden😍🍀

   Beantwoorden
 • 8 juni 2020 om 13:13
  Permalink

  Eierdozen!! Dezen gebruiken wij heel veel voor het maken van dieren, raamhangers, brandweerauto’s, boten en raceauto’s, al kan deze raceauto zelf rijden, zie ik en dit zou helemaal een geslaagd project worden!!

  Beantwoorden
 • 7 juni 2020 om 16:02
  Permalink

  Wij knutselen met tijdschriften, keukenrollen lege plastic melk flessen

  Beantwoorden
 • 7 juni 2020 om 15:43
  Permalink

  heel veel knutselen met wcrollen, keukenrollen, karton van pakketjes die binnen komen!

  Beantwoorden
 • 7 juni 2020 om 15:20
  Permalink

  Wij gebruiken heel veel materialen zoals lege eierdozen, lege afwasflacons, wc rolletjes, ik loot graag mee zodat we op deze manier nog veel meer inspiratie op kunnen doen.

  Beantwoorden
 • 7 juni 2020 om 12:46
  Permalink

  Theezakjes de verpakking dan. Help wij willen een nieuwe uitdaging daarom doen we mee met dit leuke idee;-)

  Beantwoorden
 • 7 juni 2020 om 12:44
  Permalink

  Help wij willen een nieuwe uitdaging daarom doen we mee met dit leuke idee;-)

  Beantwoorden
 • 7 juni 2020 om 12:40
  Permalink

  Karton, wc rolletjes wordt veel gebruikt om te knutselen 🤗🤗 Groetjes Anneliese

  Beantwoorden
 • 7 juni 2020 om 10:47
  Permalink

  We knutselen met alles wat ons voor handen komt,van wc rolletjes tot melkpakken en takjes

  Beantwoorden
 • 7 juni 2020 om 08:25
  Permalink

  Knutselen is en blijft leuk! Wij gebruiken vanalles. Van lege toiletrolletjes en keukenrolletjes tot oude lapjes stof, tijdschriften, kartonnen dozen, lege flesjes, doppen van frisdrank verpakkingen etc.

  Beantwoorden
 • 7 juni 2020 om 06:34
  Permalink

  Het kan van alles zijn wat we gebruiken om te knutselen. Wc rolletjes, keukenrollen, lege dozen van een pakketje, schoenendozen, restje hout, cadeaulintjes, inpakpapier enzovoort. Mijn kinderen vinden het erg leuk om te knutselen. Zij zijn over het algemeen creatiever in het bedenken dan ik. En het leuke is dat er dan geen sprake is van schermtijd, maar nog belangrijker het is zo ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling. Voor de motoriek, voor de creativiteit, de fantasie, de ogen ( aangezien je dan minder schermtijd hebt), oplossend denkend en vermoedelijk nog veel meer, waar ik nu miet op kan komen.

  Beantwoorden
 • 6 juni 2020 om 21:35
  Permalink

  Ik bewaar alles eigenlijk voor de kleinkinderen, waar je mee kunt knutselen.
  W.c.-en keukenpapier rollen, kleine plastic bakjes, waar koeken of crackers in hebben gezeten.
  Kartonnen doosjes, schoenendozen en kleurboeken en tijdschriften om plaatjes uit te knippen
  Ook kleine plastic waterflesjes , als ik die toevallig eens heb.
  Heel graag doe ik mee voor dit leuke knutselpakket.
  Ik volg op bloglovin en waag een kansje.

  Beantwoorden
 • 6 juni 2020 om 21:22
  Permalink

  Wij knutselen thuis heel veel met dozen. Na de boodschappen een doos mee uit de supermarkt en knutselen maar. Geldt ook voor de doosjes hagelslag bijvoorbeeld als ze leeg zijn prachtig knutselmateriaal

  Beantwoorden
 • 6 juni 2020 om 21:12
  Permalink

  Na iedere drol
  bewaar ik altijd de wc-rol.
  Want daarmee kunnen wij altijd iets bedenken om te maken
  van verrekijker, dier tot auto… genoeg om ons uren te vermaken!
  Met een Bizon-pakket
  worden wij als knutselaars echt in het zonnetje gezet
  en beleven wij veel knutselpret!

  Beantwoorden
 • 6 juni 2020 om 18:54
  Permalink

  Met wat WC rollen en wat doosjes of karton wordt er hier heel wat weg geknutseld .

  Beantwoorden
 • 6 juni 2020 om 18:05
  Permalink

  wc rollen en papier knutselen we graag mee.
  en deze actie is leuk om nog meer te kunnen knutselen

  Beantwoorden
 • 6 juni 2020 om 16:22
  Permalink

  Een raceauto knutselen dat wil mijn stoere jongen wel knutselen! Wc-rolletjes, schoenendozen, tijdschriften.

  Beantwoorden
 • 6 juni 2020 om 15:58
  Permalink

  Ik loot mee voor mijn kleinkinderen. Ze knutselen enorm graag. Eentje van hen gaat ook maar de knutsel academie omdat hij het zo leuk vind. Zou een fijne verrassing zijn.

  Beantwoorden
 • 6 juni 2020 om 15:57
  Permalink

  Schoendozen, karton, WC rolletjes, flesdopjes, oude kleding… mijn kinderen knutselen met alles wat ze vinden😅

  Beantwoorden
  • 8 juni 2020 om 08:24
   Permalink

   Onze kinderen willen dat ik alles bewaar om mee te knutselen. Ze kunnen/ willen alles wel gebruiken.
   Wc rollen om torentjes van te maken voor het prinsessen kasteel.
   Oude kleding voor knuffels.
   Karton om huisjes van te maken.
   Plakband rolletjes voor de UFO.
   Flessen van fruit drank voor een raket.
   Stokken voor een hut.
   En ga zo naar even door.
   De leukste creaties staan op mijn Facebook pagina. Mama’s thuis

   Beantwoorden
 • 6 juni 2020 om 10:41
  Permalink

  met karton, rollen oud behangpapier, wc rolletjes, petflessen

  Beantwoorden
  • 8 juni 2020 om 12:57
   Permalink

   Mijn kinderen knutsel met alles wat ze tegen komen van wc rollen,flessen, papieren,lege Danone potjes enz…..
   Dus ze zouden echt blij zijn met dit leuke knutselpakket

   Beantwoorden
 • 6 juni 2020 om 07:47
  Permalink

  karton word het meest hergebruikt om te knutselen

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *