Recept: Bambix mug cake

Gastblogger Kim is van alle markten thuis. Na al haar persoonlijke blogs lees je nu een recept voor Bambix mug cake. Deze maakt ze naar aanleiding van haar peuter die weigert om groenten te eten.

What's on mama's mind bambix mug cakeMijn peuter lust geen groenten

Groenten eten blijft een crime, het is een en al ellen. Eten kan ze als de beste maar geen groenten.  Behalve pasta spinazie met gerookte zalm of kip. Dat gaat er goed in, maar hele stukken broccoli. Oh nee! Dat zeker niet.

Mijn peuter is een zoetekauw

Ze is een echte zoetekauw, net als mama. Dus smoothies en knijpfruit zakjjes gemengd met groente zijn geen probleem. Terwijl daarentegen potjes een “no go area” zijn. Want, het zelf doen is natuurlijk veel leuker. Wat dus betekent dat we de groenten in de blender doen of ergens doorheen. Zodat ze zelf kan prikken en happen. Wortelcakejes, courgettepannenkoekjes, groenteburgers,  noem maar op. We worden er steeds handiger in. In de supermarkt hebben we groentefrietjes gevonden en pasta’s gemaakt van groente zoals linzen of pompoen. En zelf vind ik het ook wel erg lekker.

Bambix bananencakjes

Op de 9 maandenbeurs stond bambix met een kook stand heerlijke bananencakejes te bakken. Thuis heb ik die gemixt met

tomaat en wortel. Die gingen er in. En zo variëren we verder met pannenkoekjes gemaakt van 1 banaan, 2 eieren,  wat havermout en melk met toevoeging van courgette en een beetje Maple siroop.  Ze vindt het wel iets minder lekker dan een normale pannenkoek, maar eten doet ze het wel.

Recept bambix mug cakeWhat's on mama's mind - bordje Nijntje speelt 5

Ingrediënten:
1 banaan
1 ei
8 scheppen bambix licht volkoren (8 mnd) of 12 maand.

Bereiding cake of mugcake van Bambix

Maak er een dik papje van en doe een grote lepel in een beker.
Zet een paar minuten in de magnetron et voilà.

What's on mama's mind bambix mug cakeVariatie zonder magnetron

Zelf heb ik geen magnetron en doe het in een cupcake vorm in de oven. Half uurtje en je hebt ook een heerlijke cakejes. Zorg wel dat je het goed laat afkoelen voordat je het aan je kleintje geeft. De binnen kant is erg heet. Deze cakejes zijn heel geschikt om mee te variëren. De banaan maakt het lekker zoet. Probeer eens met bloemkool, rode biet of pastinaak. De keuzes zijn eindeloos.

Wat is een mug cake?

Een mug cake heet het wanneer je een cake in een mok in de magnetron maakt. Vaak is het binnen een paar minuten klaar.

Eet smakelijk

Tip: In het recept staat de Bambix voor 8 maanden, maar die voor 12 maanden kan ook heel goed en doe ik liever, aangezien in die van 8 maanden meer suikers verwerkt lijken te zijn. Wil je helemaal geen toevoegingen neem dan fijn gemalen havermout vlokken.

Kim van Smeerdijk schrijft met regelmaat gastblogs op What’s on mama’s mind. Kim is eigenaresse van webshop Van Smeerdijk. Ze maakt t-shirts voor jong en oud met een eigen tekst, maar ook tassen, huisdecoratie en kaarten kunnen met een persoonlijke boodschap gemaakt worden. Je kunt haar ook volgen op Instagram en Facebook.

 

 

 

 

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *