Heerlijk recept stoofpeertjes in witte wijn met vanille
Ik ontvang deze keer als gastblog niet een blog, maar een heerlijk recept. Wat denk jij ervan? Ga je het proberen te maken? Wij hebben een stoofperenboom in de tuin, zou mooi zijn als deze na de zomer weer heerlijke stoofperen voor ons heeft. Natuurlijk ga ik daar niet op wachten, ik ga het eerder al proberen.
Heerlijk recept stoofpeertjes in witte wijn met vanille
Dit overheerlijke recept kun je maken voor als je een keer iets speciaals wilt presenteren. De echte smaakcatcher in dit gerecht is de combinatie tussen de peertjes, de vanille en het kaneelstokje.
Ingrediënten voor de bereiding van stoofpeertjes
- 8 stoofpeertjes gepeld
- 1 el honing
- 1 vanillestokje overlangs ingesneden
- 1 l witte wijn
- 1 kaneelstokje
- 100 ml. water
Bereiding van de stoofperen
- Schil de stoofperen maar laat ze verder heel. Maak indien nodig de steeltjes schoon.
- Zet de peetjes in de pan met het vanillestokje en het kaneelstokje ertussen.
- Schenk de wijn en 100 ml.
- Giet het water erbij
- voeg als laatste de honing toe.
- Breng de peertjes langzaam aan de kook en zodra het geheel kookt zet je het op een klein vuurtje.
- Laat ze daarna afgedekt in 2 tot 2,5 uur gaarkoken. Wanneer je je vork soepel in peertjes kunt drukken zijn ze gaar.
- Haal de peertjes voorzichtig uit de pan en laat de saus inkoken tot een lichte siroop.
Serveer de peren met het sausje.