Recept: wortelkoekjes bakken

Wortelkoekjes maken, dat klinkt leuk en gezond toch? Hier vind je een lekker recept. Op de website van AH.nl vind je hem ook, met een handig instructiefilmpje, zodat kinderen hem zelf kunnen maken.

Benodigdheden
1 bosworteltjes
25 gram bieslook
3 eieren
75 gram gezouten cashewnoten
peper
50 gram bloem
4 eetlepels olijfolie

garde/mixer
keukenmachine
beslagkom

Bereiden
Snij het groen van de bosworteltjes en snijd het puntje er af. Rasp de worteltjes. Doe de geraspte worteltjes in een grote kom.
Knip 25 gram verse bieslook in kleine stukjes, doe het in de kom.
Gebruik een keukenmachine om de cashewnoten fijn te malen. Doe het in de kom en voeg een snufje peper toe.
Doe 3 eieren en 50 gram bloem in een andere kom en mix het glad. Gebruik een mixer of garde. Voeg de mix toe aan de andere kom. Roer alles met een lepl door elkaar.

Kneden van de koekjes
Hiervoor kun je het beste je handen eerst nat maken. Neem een handje wortelmix en kneed daar een koekje van van ongeveer 5 centimeter.

Pak een koekenpan en verhit 6 eetlepels olijfolie. Leg er vervolgens zoveel mogelijk koekjes in. Bak ze 3 minuten per kant.  KLAAR!

Wil je ze warm houden? Dan kan dat eventueel door de oven op 150 graden te verwarmen en de koekjes hierin kort te leggen.

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *