Review: Bobo magazine speciaal voor kleuters

Al vanaf dat mijn kinderen geboren zijn lezen we ze voor. Zelf lees ik ook graag, vrijwel elke avond voor ik ga slapen sla ik mijn boek nog even open. Dat deed ik al als klein kind. De liefde voor lezen hoop ik mee te geven aan mijn kinderen. Mijn dochtertje is momenteel helemaal weg van het boekje “Kusje, kusje”. Mijn zoontje kreeg de Bobo toegestuurd, daar vertel ik je graag meer over. Bobo editie 10 – in de tuin en de lentespecial. Ze kwamen ook nog eens in een superleuk rugzakje.

Bobo tijdschrift voor kleuters

Bobo speciaal voor kleuters

Misschien herinner jij de Bobo of de Okki wel van vroeger. Bobo is hét tijdschrift voor kleuters (4 en 5 jaar). Spelenderwijs leert je kind over letters, cijfers, vormen, kleuren en dieren. In ieder nummer beleeft Bobo een avontuur dat herkenbaar is voor jouw kind. Denk aan de eerste schooldag, feestdagen of een bezoek aan de boerderij. Bobo wordt aanbevolen door leerkrachten en sluit aan bij wat een kind leert in groep 1 en groep 2.

Je hebt daarna Okki, voor kinderen die naar groep 3 en 4 gaan. Met Okki oefent je kind op een leuke manier lezen, schrijven en rekenen. In iedere Okki kan je kind zelfstandig aan de slag met leuke puzzels, moppen, weetjes over dieren en de wereld, knutsel- en tekenopdrachten en leesverhalen. Het tijdschrift ontwikkelen we samen met leerkrachten en sluit daarom goed op het niveau van groep 3 en groep 4. Met Okki wordt je kind op een leuke manier wijzer!

Wat staat er in de Bobo

Ik kreeg Bobo 10, de mei editie van 2018, met het thema “in de tuin”. Dat kwam heel mooi uit, want mijn zoontje had op school ook het thema bloemen en planten. Zij werken met thema’s voor een periode van ongeveer 2 maanden. Dit thema werd dan ook pas afgesloten met een plantenmarkt op school, de kinderen hadden een tuincentrum gemaakt in de school, waar ze plantjes of tekeningen en knutselwerken van bloemen en planten verkochten. Erg leuk. Terug naar de Bobo:
Als je door het tijdschrift heen gaat zie j allerlei opdrachten, van een doolhof “speurneus avontuur”, tot oefenen met letters, woorden en cijfers. Alles in het thema tuin. Zo mogen ze de letter van het woord ‘hark’ afstrepen in een blokje waar 8 letters door elkaar zijn geplaatst. Het woordje hark is uitgeschreven en er staat een afbeeldingen van bij. Je kindje leert hier letters herkennen. Er zit ook een leuk voorleesverhaaltje in en diverse opdrachten waar je mag lezen, knippen en plakken.
Het tijdschrift is 36 pagina’s dik, dus je kan er echt wel even mee vooruit. Mijn zoontje vindt knippen en plakken momenteel ontzettend leuk, dus daar beleefde hij het meeste plezier aan. Hij is net kleuter, begonnen in januari, dus hij kan nog wel even vooruit met de Bobo.

What's on mama's mind knippen met peuter

Bobo lenteboek

Abonnees krijgen bij een plusabonnement een winter- en zomerboek van Bobo. Maar ook de reguliere abonnees ontvingen een lente nummer; Knippen, knutselen en kliederen. Hier kun je echt heel veel plezier mee hebben. Het midden van dit tijdschrift bestaat uit een katern van knippagina’s. Je haalt deze eruit en knipt de plaatjes uit, zodra je een pagina tegenkomt in het tijdschrift waar je ze nodig hebt. Een tijdschrift zoals de Bobo zou ik ook graag meenemen op vakantie. Ideaal voor de autoreis, maar ook als het op vakantie eens een dagje minder mooi weer is. Of wanneer je gewoon even rustig bij je tent, stacaravan of appartement wilt blijven. Vergeet niet je schaartje mee te nemen!

Abonnement op de Bobo

Er zijn verschillende (jaar)abonnementen mogelijk. Zo zie ik op de site:

3x Bobo voor € 9,50 (ook heel leuk als cadeautje op een verjaardag)
5x Bobo voor € 15,00
8x Bobo voor € 23,50
14x Bobo als jaarabonnement voor € 39,00, inclusief het Bobo doe-handboek
14x Bobo Jaarabonnement plus 49,00, inclusief het Bobo doe-handboek en dan krijg je ook het zomer- en winterboek erbij

Ideaal voor je kleuter. Leerzaam en leuk. Ik vind daarnaast de kwaliteit ook erg goed. Het zijn stevige tijdschriften, ik herinner mij ze heel anders. Meer zoals de Donald Duck ook was vroeger, op van dat hele dunne papier. Ik kan mij voorstellen dat het zomerboek deze zomer ook erg goed van pas gaat komen.

 

 

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Bobo tijdschrift voor kleuters
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Een gedachte over “Review: Bobo magazine speciaal voor kleuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *