Review Coleman BlackOut tent Castle Pines 6L

Heerlijk uitrusten en bijkomen van alle drukte uit de stad, daar is kamperen heel geschikt voor. Wakker worden van het gefluit van vogeltjes en kabbelende beekjes. Klinkt heel aangenaam toch? Daar heb je wel een goede tent voor nodig. Een tent die het liefst snel opgezet kan worden, die niet te warm wordt en waarin je ’s morgens niet meteen wakker wordt van het felle licht van de vroege ochtend zon. Om fijn te kamperen heb je een goede tent nodig. Coleman heeft nieuwe Castle Pines BlackOut tenten die daarvoor heel geschikt zijn. Wij probeerden er eentje uit met ruimte voor 6 personen.

Castle Pines 6L

Coleman BlackOut tent – Castle Pines 6L

De Castle Pines™ 6L is een ruime familietunneltent, gemakkelijk op te zetten, die u een comfortabel leef- en slaapgedeelte in de openlucht biedt. De BlackOut Bedroom® zorgt ervoor dat u en uw gezin die extra portie broodnodige slaap krijgen. De revolutionaire extra grote BlackOut Bedrooms blokkeren tot 99% van het daglicht voor een langere slaap en helpen ook om een comfortabele binnentemperatuur te behouden, waardoor de slaapkamers van de tent overdag tot 5 graden koeler zijn en ’s nachts tot 1 graad warmer. 

Kenmerken van de Coleman Castle Pines

BlackOut Bedroom Houdt tot 99 % van het daglicht uit uw slaapcabine, waardoor u langer kunt slapen en beter uitgerust bent!
Daarnaast regel je de temperatuur. De slaapcabine is s’nachts tot 5 graden koeler en tot 1 graden warmer in de nacht.

Brandvertragend materiaal: Dit vind ik heel belangrijk. Ik blijf bij kamperen brand toch altijd wel erg eng vinden. Brand is natuurlijk sowieso eng, maar het idee dat je tent in een paar seconden weg is, is angstaanjagend. Coleman zegt hierover “De brandvertragende eigenschap van ons materiaal zorgt ervoor dat de stof niet op een gevaarlijke en ongecontroleerde manier in brand schiet. Het vuur wordt zelfs automatisch gedoofd, waardoor u de tijd hebt om te ontsnappen in geval van noo”

UV Guard™-zonnebescherming: Gecertificeerde laboratoriumtesten tonen aan dat Coleman® UVGuard™-stoffen met een beschermingsfactor van SPF50 een uitstekende bescherming bieden tegen de ultraviolette stralen van de zon. Het correcte gebruik van zonnebrandcrème in combinatie met shelters die gemaakt zijn van UVGuard™-stoffen is een uitstekende manier om zonnebrand en blootstelling aan UV-stralen tegen te gaa

WeatherTec™ – comfortabel en beschut genieten van het buitenleven
De waterdichtheid van een stof wordt gemeten met behulp van de zogenaamde waterkolom. Als een tent een waterkolom van 3000 mm heeft, wil dit zeggen dat de tent een waterkolom van 3 meter op zijn oppervlak kan dragen voordat er aan de onderkant van de stof druppels verschijnen. (Het Engelse ministerie van defensie classificeert een stof met een waterkolom van meer dan 800 mm als waterdicht).

Er zijn nog een groot aantal andere factoren die van invloed zijn op de prestaties van een tent onder slechte weersomstandigheden. Met de nieuwste technologie en strenge tests zorgt Coleman ervoor dat u altijd beschut bent tegen het weer.

Kamperen met kinderen

Kinderen worden vaak enthousiaster nog van kamperen dan hun ouders. Kamperen staat voor hen gelijk aan avontuur en spelen. Wakker worden en meteen buiten staan als je de tent open ritst, grasvelden genoeg om te spelen, maar het liefst wel op een camping met een zwembad.

Coleman BlackOut tent – Castle Pines 6L

Wij hadden al een prachtige tent, maar we kwamen eigenlijk niet uit met de ruimte. We hadden een gezinstent nodig waar we toch zeker een extra aparte slaapcabine hebben. Deze tent, de Castle Pines BlackOut tent heeft 2 slaapcabines en dat is voor ons perfect. Geen kinderen die elkaar of ons wakker houden met hun gewoel. Ondanks dat je in dezelfde tent ligt, geven die cabines toch een beetje het gevoel van ruimte en vrijheid.

Review Coleman BlackOut tent – Castle Pines 6L

Allereerst is de tent heel mooi groot, dus je hebt een ruim stukje grond nodig. Bij ons in de achtertuin hadden we op het grasveld geen ruimte voor deze tent om hem te testen. Doordat ons grasveld meerdere bochten heeft zou de tent deels in onze borders of op terras uit komen, dus we moesten toch een ander plekje vinden. Dat de tent zo groot is maak hem nog extra aantrekkelijk vind ik. Want een beetje ruimte voor al je spullen en om eventueel binnen te eten als het regent, is zeer welkom.

Opzetten van de tent

Voor hulp bij het opzetten van de Coleman Castle Pines 6L heb ik hieronder de instructievideo toegevoegd op YouTube, echt superhandig om erbij te houden.

Wat mij opvalt is dat de tent heel zwaar is. De tent weegt bijna 25 kg en dat is flink. Op zicht logisch, want ik heb 50m2 tent in mijn tas zitten. Gelukkig is het een kwestie van de tent uit de achterbak van de auto tillen en op de grond zetten, het is niet dat je er 5 km mee moet lopen (althans niet waar ik ga kamperen). De tas met de tent is dan wel weer compact en neemt weinig plek in in de auto.

Aan de slag. De uitleg van de tent kan je niet vergeten, want die zit in de tas van de tent. Stapsgewijs lees je hoe je de tent op moet zetten. Uiteraard hadden we dat thuis al wel even uitgezocht, zodat we al wisten hoe we de tent op moeten zetten. En de YouTube filmpjes zoals hierboven zijn echt een aanrader. Vergeet niet om je rubberen hamer mee te nemen he, voor de haringen! Camp gear!

De tent opzetten gaat inderdaad erg snel, in ongeveer een 3 kwartier uur zijn we klaar. Maar wij zijn dan ook nog onervaren tentopzetters als het om deze tent gaat. Misschien kan het nog wel sneller.

plattegrond tent

De tent is inderdaad heel groot, als je hem rechtop ziet zie je echt veel mogelijkheden. Als je de plattegrond hierboven ook bekijkt dan zit je de ruimte als 625cm keer 410cm. Ongelooflijk, dat is echt ideaal hoor, dat is bijna een huis dat je mee hebt op vakantie!

Waar wij ook benieuwd naar waren was het BlackOut effect in de slaapcabines. Is het inderdaad koel en donker in de slaapcabines? En het antwoord is ja. Je merkt een groot verschil van temperatuur in de tent versus buiten de tent. Wij hebben de tent op een erg warme dag opgezet en het was er heerlijk koel.

Inpakken van de tent

Tent weer inpakken. Als je je tent wilt inpakken hoop je dat het droog is geweest, een natte tent inpakken is heel vervelend, want dat betekent dat je hem thuis weer moet laten drogen. Als het mogelijk is om je tent helemaal schoon te maken op locatie: veger en blik mee en een paar doeken om het droog te maken. Dan kan je je tent zo weer in de tas doen en opbergen. Dit ging overigens supersnel.

Wat heel handig is om mee te nemen als je gaat kamperen is een bolderkar. Wij hebben er toevallig ook één van hetzelfde merk als de tent:
Coleman bolderkar. Ideaal om bijvoorbeeld je afwas mee te nemen naar de wasbakken. Of alle zwemspullen naar het zwembad. Scheelt veel gesjouw en er past ook nog wel een kind bij in.

Kamperen in Nederland

Decathlon snorkelmasker kinderen

Wij maakten een overzicht met de leukste campings in Nederland met jonge kinderen.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *