Review Daar ben je dan! Een babydagboek

Kirsten is 24 jaar en zwanger van haar eerste kindje. In november wordt zij alleenstaande moeder van een dochtertje. Zij schreef een gastreview over twee dagboeken; Het +/- 40 weken zwanger dagboek. En nu haar tweede: Daar ben je dan! Een babydagboek. Lees onder de blog meer over Kirsten en haar gelukje.

Daar ben je dan! Een babydagboek

Dit boekje kon ik nog niet invullen maar ik heb hem wel doorgebladerd. Net als bij het eerste dagboek werken ze hier met dezelfde kleur en vormgeving. Dat vind ik zelf wel heel leuk dat dat dan echt terugkomt. Ook in dit boekje staan invullijstjes. Bijvoorbeeld: Waar je was toen je vliezen braken, wie je hand vasthield tijdens de bevalling, wie de navelstreng doorknipte etc.

Daar ben je dan babydagboek

Bij dit dagboek staan er ook schema’s die je in kan vullen wat betreft slapen, eten, afspraken met het consultatiebureau, hoe veel de baby groeit en nog veel meer! Ik persoonlijk ben hier geen type voor dat zo bij te houden (en bij te blijven houden) maar misschien dat andere vrouwen daar juist wel heel veel baat bij hebben.

Tegen het einde van het boekje kan je kunstwerkjes dat je kind heeft gemaakt opplakken.
Ook vind ik het leuk dat je vanaf week 1 tot en met de eerste-verjaardagsfoto’s kan plakken per week en vervolgens per maand. Dit elk op een aparte bladzijde en weer terugkomend in polaroid vorm. Zo ver ik heb kunnen vinden in het boekje komt ook hier de papa maar één keer voor. Dus voor mij, zeker weer een extra pluspunt erbij. (Lees hieronder bij Over Kirsten, waarom ik dat vind).

Daar ben je dan babydagboek

Beide boekjes zijn ongeveer a5 formaat. Een fijn formaatje wat je ook zo in je tas kan stoppen mocht je bijvoorbeeld de eerste tijd in het ziekenhuis moeten verblijven maar wel alles bij willen houden.
Ik ben zelf een fotograaf en zou foto’s niet zo snel in zo’n dagboekje plakken maar daar echt een apart boek voor willen hebben. Dit is puur eigen smaak natuurlijk want er zullen vast vrouwen zijn waarvoor dit echt een uitkomst is.

Daar ben je dan Babydagboek

 

Al met al zijn beide boeken wel heel leuk om te hebben! Als later je kind ouder is en je bladert erin terug kan je die tijd weer opnieuw beleven. Je zal veel onthouden van je zwangerschap en je baby maar ik weet zeker dat ook veel dingen vervagen met de tijd omdat er opeens zoveel op je afkomt.
Voor mij zijn de boeken een echte aanrader ook al zal ik zelf niet zo snel alle lijstjes bijhouden. Onwijs handig dat het er instaat voor de vrouwen die dit wel graag doen.

De illustraties in de boeken zijn mooi gemaakt en het is allemaal lekker speels in plaats van super strak.

Daar ben je dan! Een babydagboek koop je bijvoorbeeld bij bol.com voor € 12,99.

Over Kirsten

Even voorstellen, mijn naam is Kirsten en ik ben 23 jaar. In maart 2017 kwam ik erachter dat ik ongepland zwanger was. Toen mijn vriend erop stond dat ik dit liet weghalen brak onze relatie. Het was nog maar een propje van 4,5 centimeter maar wel mijn propje. In november word ik alleenstaande mama van een meisje. Ik begon met het schrijven van een persoonlijke blog. Niet omdat ik medelijden wil of vraag, maar puur om mijn verhaal te delen. Er zijn zo onwijs veel meiden die wél hun kindje laten aborteren omdat hun vriend dit eist. Ik ben onwijs gelukkig dat ik in mijn eentje mijn dochter mag opvoeden, dat ik haar een toekomst kan bieden en meer liefde zal geven dan in dit geval twee ouders hadden kunnen doen.
Benieuwd geworden naar mijn blog? Deze kun je vinden via www.mijngelukje.nl
Ook op Facebook en Instagram kun je mij volgen. @mijngelukje

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *