Review uitsprakenboekje: Eigen wijsheden Elma van Vliet

Na het dagboek voor mijn dochter en het doe het zelf familievakantiedagboek van Elma van Vliet heb ik nu het geweldige Eigen Wijsheden gekregen. Wederom een prachtig boek voor in je boekenkast, die je vol kunt schrijven met mooie en humoristische herinneringen. Mijn dochtertje heeft met haar 2 jaar en 1 dag oud al heel veel geweldige eigen wijsheden op haar naam gezet. Perfect voor dit uitsprakenboekje.

dagboek voor mijn dochter elma van vliet

Over Eigen wijsheden

Bewaar de eerste, leukste en mooiste uitspraken van je kind in dit boekje. Een persoonlijk cadeau om nu te maken en later aan je kind te geven.

Je denkt altijd dat je de leukste opmerkingen van je kind wel onthoudt, maar in de praktijk vergeet je ze toch vaak. En dat is zo jammer! In Eigen Wijsheden verzamel je al die grappige uitspraken, spraakverwarringen en zelf verzonnen woorden van je kind. Je vult het in de loop der jaren in, om het later aan je kind cadeau te kunnen geven.

Eigen wijsheden elma van vliet

Leukste uitspraken van een peuter

Soms zijn het gewoon grappige woorden die ze verkeerd uitspreken. Zo heeft mijn zoontje het over poepcorn in plaats van popcorn.

Laatst vroeg mijn dochtertje “papa, vind je mij lief?”. Haha, dat is toch lief? Een van de eerste zinnetjes die ze maakte was “mag ik ook mee?”. “Mag ik ook hebben?”. Ik denk dat het woordje “ook” daarmee wel in de top 3 van meest uitgesproken woorden staat bij haar. Als zusje van een grote broer (bijna 4 jaar) heeft ze al een flink vocabulaire. Ze hoort veel en er wordt erg veel met haar gesproken, ook door haar broer. Je merkt bij ons echt verschil tussen hen, zij is heel vlot met woorden. Soms nog moeilijk te verstaan, ze praat heel zachtjes, maar ze herhaalt het net zo vaak voor je tot je haar begrijpt.

Van mijn zoontje herinner ik nog de grappige uitspraak toen hij een ambulance hoorde rijden, hij was ook 2 jaar oud toen “O, ik schrik mij een hoedje”, zei de wijsneus, haha. Daarnaast is zijn meest uitgesproken zin ‘Wat gaan we nou weer eten?’.

Het boekje ben ik van plan heel veel te gaan gebruiken, want toen ik deze blog ging schrijven dacht ik dat ik zo hoppa heel veel zinnen en grappige woordjes kon reproduceren. Maar dat lukt helemaal niet. Hoe grappig ze ook zijn, je vergeet het echt.

Eigen wijsheden elma van vliet

 

Eigen wijsheden koop je voor € 12,50.

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *