Review Fairtytabs tandpastatabletten – tandenpoetsen kinderen

Wat als je kinderen niet van tandenpoetsen houden? Je tanden niet poetsen is geen optie, dat weten we allemaal. Er wordt geadviseerd om twee keer per dag je tanden te poetsen, ook bij jonge kinderen. Dit kan soms heel lastig zijn, wanneer kinderen echt niet willen. Fairytabs heeft tandpastatabletten met twee smaken ontwikkelt die behalve duurzaam (Zonder chemicaliën, en zonder micro plastic) zijn, ook een oplossing kunnen bieden in de tandenpoetsstrijd die in veel huizen gaande is. Fairytabs zorgt voor een feestje in de badkamer met leuke tandpasta accessoires (zie hieronder meer informatie over de Fairytabs starterskit) maar ook met een leuk muziekje om de tijd sfeervol door te komen tijdens het poetsen.

Lees in de blog onze review van de Fairytabs tandpastatabletten.

Fairytabs tandpastatabletten

Mijn kind wil geen tandenpoetsen

Mochten jouw kinderen lastig zijn met tandenpoetsen, dan zijn ze hierin niet de enigen. Hoewel het bij ons nooit echt een strijd is geweest, hebben wij wel een dochtertje (5 jaar) thuis die tandpasta standaard vies vindt. Dus vrolijk met het tandenpoetsen is zij niet vaak. Het hoort erbij en het moet gebeuren, dat weet ze. Toch willen we wel kijken hoe we het voor haar prettiger kunnen maken. Poetsen met alleen water is geen optie, dus mopperend smeert ze er weer een klodder tandpasta op, als zij haar tanden moet poetsen. Wij waren benieuwd naar de FairyTabs, zou het haar helpen? Wij kregen twee smaken om uit te proberen: aardbei en mint.

Wat zijn Fairytabs?

Wij zijn Fairytabs: het eerste tandpastatablet voor kinderen in Nederland en België. Wij proberen van tandenpoetsen een feestje te maken, in plaats van een dagelijkse strijd. Onze tandpastatabletten zijn geschikt voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.

Fairytabs

Fairytabs zijn tandpastatabletjes, dus in plaats van dat je tandpasta op je tandenborstel smeert. Krijgt jouw kind (tussen de 4 en 12 jaar oud) een kauwtabletje. De bedoeling is dat jouw kindje het kauwt en met een natte tandenborstel gaat poetsen. Het is niet de bedoeling dat je het tabletje doorslikt, want dan heeft het geen effect.

Het gaat erom dat als jouw kindje het goed fijnkauwt, de tabletjes verpulveren tussen de kiezen en dat ze daarmee hun tandenpoetsen. Doordat je de tandenborstel nat hebt gemaakt voor het poetsen, heeft het water in combinatie met het gekauwde tabletje, hetzelfde effect als met tandpasta. Al is er meteen tussen meerdere kiezen tandpasta terecht gekomen op deze manier en daarmee de hele mond al voorzien van tandpasta. Vervolgens kan je met de tandenborstel gaan poetsen. Klinkt logisch en praktisch toch?!

Wij laten altijd eerst de kinderen zelf poetsen en poetsen daarna nog na. Het advies is dat je dit doet totdat kinderen 11 jaar oud zijn.

tandenpoetsen met Fairytabs tandpastatabletten

Fairytabs zijn duurzaam

Wat is er duurzaam aan Fairytabs? Alles aldus Fairytabs en dat vind ik heel fijn om te lezen! De tandenborstel is van bamboe, de steel is bio-afbreekbaar en de nylon poetsharen zijn BPA-vrij. De drinkbeker en het opbergdoosje zijn gemaakt van siliconen. Siliconen hebben als hoofdbestandsdeel silicium (kiezel). Ze zijn onbreekbaar en daardoor hebben ze een lange levensduur en ze zijn bpa-vrij. Daarnaast gebruiken ze duurzaam papier, pvc-vrij en 100% recyclebaar.

Fairytabs tandpastatabletten

Review Fairytabs

Een reden dat ik Fairytabs wilde proberen is dat mijn dochtertje veel tandpasta vies vindt, dus ik was benieuwd hoe ze deze smaak zou vinden. Daarnaast ben ik zelf heel enthousiast over het feit dat het een duurzaam product is en dat was voor mij een grotere motivatie om deze tandpasta te willen testen. In plaats van plastic tubes met tandpasta, worden er zakjes met tabletten gemaakt. Dat vind ik zeer positief, dat wil ik proberen. Althans, mijn kinderen laten proberen (al heb ik het zelf ook getest hoor). Dat verder alle verpakkingen er omheen ook goed voor mens en milieu zijn, maakt het, in mijn ogen, een zeer aantrekkelijk product.

Zoals ik ook had verwacht waren mijn kinderen (5 en 7 jaar) toen ze de starterskit ontvingen superenthousiast. Want, het is nieuw en de accessoires zien er heel aantrekkelijk uit. Ze renden ermee naar de badkamer en vulden het navulpotje met de tabletjes. Zo stond alles meteen op zijn plek in de badkamer en klaar voor gebruik. Maar het was nog helemaal geen tandenpoetstijd! Natuurlijk wilden ze het meteen proeven en proberen, dus waarom zouden we vandaag niet gewoon 3 keer op een dag onze tandenpoetsen. Het testpanel ging ervoor. De aardbeiensmaak leek hun het lekkerste, dus die werd als eerste opengetrokken, daarna volgde de soft mint! Even twijfelen en ja hoor niet de aardbeien maar de soft mint werd de winnaar.

Het kauwen en poetsen gaat goed. Ze zijn 5 en 7 jaar oud dus je kan ze al goed uitleggen waarom tandenpoetsen belangrijk is, dat je tandpasta niet door moet slikken en dat je 2 minuten moet poetsen. Dit maakt het tandenpoetsenproces heel makkelijk.

Ik ben positief over Fairytabs vanwege de duurzaamheid en de manier waarop ze tandenpoetsen op een positieve manier onder de aandacht van kinderen brengen. Voor mijn kinderen maken tabletten versus tandpasta uit een tube eigenlijk weinig verschil, in het begin is dat leuk omdat het anders is. Maar uiteindelijk gaat het niet per se om hoe het hen aangeboden wordt. Die keuze maak ik voor en ik zou hiervoor zelf kiezen vanwege het duurzame karakter

Fairytabs tandpastatabletten

Fairytabs starterskit met korting

Bij een abonnement krijg je een starterskit, maar je kunt ook de starterskit los bestellen:

 • Siliconen drinkbeker
 • Siliconen opbergpotje
 • Bamboe kindertandenborstel
 • 62 tandpastatabletten
 • Fairytabs stickers

Fairytabs starterskit bestaat uit een beker, opbergpot, tandenborstel en tandpastatabletten voor 1 maand (62 tabletjes)). Bij Fairytabs kun je nu een starterskit bestellen met 20% korting. De code MAMASMIND is overigens geldig op alle artikelen (uitgezonderd lopende kortingen/acties). Hiermee kost de starterskit bijvoorbeeld nog maar €15,16 in plaats van €18,95.

Giveaway Fairytabs starterskit

Fairytabs tandpastatabletten

Ik mag ook een starterskit weggeven. Doe je mee met de winactie?

Win: 1 fairytabs starterskit

 • Siliconen drinkbeker
 • Siliconen opbergpotje
 • Bamboe kindertandenborstel
 • 62 tandpastatabletten
 • Fairytabs stickers

Wanneer: 23 t/m 30 augustus 2021
Hoe: Laat weten waarom je wilt winnen. Bekijk de disclaimer voor de voorwaarden winacties.

Tandenpoets abonnement

Wist je dat je ook een abonnement kunt nemen op Fairytabs? Superhandig, want zo heb je altijd genoeg tandpastatabletten in huis.
Kies voor een abonnement en krijg jouw tabletjes iedere maand, 3 maanden of 12 maanden geleverd. Je ontvangt ook de starterskit bij het abonnement.

Kinderen en fluoride in tandpasta

Het is de bedoeling dat kinderen na het poetsen het restant van de tandpasta dat nog in de mond is gebleven uitspugen, net als bij gewone tandpasta. Tandpasta doorslikken is in principe niet kwalijk, maar uitspugen is beter.

Waarom slik je tandpasta niet door en waarom krijgen kinderen tandpasta met een lage dosering fluoride?

In tandpasta zit meestal fluoride, omdat fluoride het meest effectief is in de bestrijding van cariës. Zonder fluoride krijg je tandplaque wel verwijderd, maar het bestrijdt niet de cariës, zoals fluoride wel doet. Een grote hoeveelheid van fluoride binnenkrijgen is echter schadelijk voor de gezondheid. Dit is echter pas wanneer je een heel grote hoeveelheid binnenkrijgt. Bij kinderen bereik je de te hoge dosering echter eerder dan bij volwassenen, daarom zit er in kindertandpasta meestal maar weinig fluoride. Dat verklaart ook de leeftijdsaanduidingen op tandpasta.
Kan het kwaad om tandpasta door te slikken? Nee, niet als dat af en toe gebeurt. Maar, het advies is om zoveel mogelijk de tandpasta uit te spugen na het poetsen.

Je hebt twee varianten Fairytabs tabletten: de aardbei, zonder fluoride, en soft mint, met fluoride.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Een gedachte over “Review Fairtytabs tandpastatabletten – tandenpoetsen kinderen

 • 23 augustus 2021 om 12:34
  Permalink

  de ideale manier lijkt me om ze aan t poetsen te krijgen, ik loot dan ook graag mee…

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *