Review: Lavera Neutral Ultra Sensitive

Een tijdje terug schreef ik een review van natuurlijke verzorgingsproducten van Lavera. Onlangs kreeg ik ook producten voor de extreem gevoelige huid van Lavera: Neutral Ultra Sensitive. Voor mensen met een extreem gevoelige huid is het vaak moeilijk de juiste verzorgingsproducten te vinden, vooral als je voorkeur uitgaat naar duurzame of natuurlijke producten. Speciaal voor die mensen heeft lavera de Neutral Ultra Sensitive-lijn ontwikkeld. In Duitsland is het merk al heel bekend, maar nu zie je de producten ook steeds meer in Nederland. Je vindt ze bijvoorbeeld op bol.com.

Lavera Neutral Ultra Sensitive

lavera neutral ultra sensitive

De producten van Lavera zijn vrij van kunstmatige conserveermiddelen en microplastics en bevatten ingrediënten van biologische landbouw. Het ondersteunt en verzorgt de natuurlijke huidbarrière. De Neutral Ultra Sensitive-producten zijn al jaren bestsellers in Duitsland en nu ook beschikbaar in in België en Nederland. Wat superfijn is voor wie een gevoelige huid heeft, maar wel graag kiest voor natuurlijke verzorgingsproducten.

De producten Lavera Neutral Ultra Sensitive

Het assortiment van de Neutral Ultra Sensitive-lijn combineert de beste natuurlijke milde ingrediënten voor de zachtste formules. De lijn is niet alleen populair bij mensen met een extreem gevoelige huid, maar ook bij consumenten van wie de huid dagelijks wordt blootgesteld aan schadelijke invloeden van buitenaf. Denk hierbij aan guur weer, vuil, de airco, kou of juist warmte. Wat denk je van het openhaardvuur in de winter of een vuurschaal om je op te warmen bij koude dagen. Of het wandelen in de wind, je huid heeft flink wat te voorduren in de herfst en winter.

Een van de actieve ingrediënten in de Neutral Ultra Sensitive-lijn is biologische teunisbloemolie. Teunisbloemolie verbetert de huidstructuur, hydrateert en kalmeert de huid. Daarnaast bevat de lijn toverhazelaar en zoethoutwortel die bekend staan om hun huidverzachtende eigenschappen.
Van douchegel tot reinigingsschuim: de zeven Neutral Ultra Sensitive-producten helpen mensen met een droge, geprikkelde of gevoelige huid, zodat ook zij kunnen genieten van de juiste verzorgingsproducten.

Ik vind het heel fijne producten om te gebruiken. De gezichtscrème heb ik meteen heel fanatiek gebruikt, want die van mij was net op. Dat gaat zo snel. Ik vind hem heel fijn en zacht. Hij smeert fijn uit en trekt snel in. Ik smeer hem altijd ‘s morgens op mijn huid, nadat ik heb gedoucht, hij voelt dan heerlijk fris.

Over de producten

Neutral Ultra Sensitive 2in1 hair & body wash

Zeepvrije, zachte formule
Zeer geschikt voor de gevoelige hoofdhuid
Reinigt het haar en het lichaam op zeer milde wijze en zorgt voor een verzorgd gevoel
Vegan
Verpakking gemaakt van 94% gerecycled materiaal
Adviesprijs 200 ml: € 8,49

Neutral Ultra Sensitive acute crème

Hét bekende wonderproduct van de lijn!
Met microzilver
Vermindert roodheid, kalmeert een geprikkelde huid en houdt de huid elastisch
Zeer zachte crème voor de extreem gevoelige huid
Vegan
Kartonnen verpakking gemaakt van 100% gerecycled materiaal
Adviesprijs 75 ml: € 17,99

Neutral Ultra Sensitive bodylotion

pH-huidneutrale verzorging en bescherming
Voor de extreem gevoelige huid
Ondersteunt de beschermende barrière van de huid
Vegan
Verpakking gemaakt van 94% gerecycled materiaal
Adviesprijs 200 ml: € 14,49

Neutral Ultra Sensitive reinigingsschuim

Milde reiniging voor de extreem gevoelige huid
pH-huidneutraal
Vegan
Adviesprijs 150 ml: € 10,49

Neutral Ultra Sensitive gezichtscrème

Bijzonder goed verdraagbaar
Kalmeert de huid
De milde formule is speciaal geschikt voor de extreem gevoelige huid
Helpt tegen rimpelvorming door uitdroging te vertragen
Kartonnen verpakking gemaakt van 100% gerecycled materiaal
Adviesprijs 50 ml: € 16,49

Neutral Ultra Sensitive gezichtsfluïde

Lichte structuur die zorgt voor onmiddellijke en langdurige hydratatie
Verzacht en kalmeert de extreem gevoelige huid
Zeer milde formule
Vegan
Kartonnen verpakking gemaakt van 100% gerecycled materiaal
Adviesprijs 50 ml: € 16,49

Neutral Ultra Sensitive handcrème

Stimuleert het eigen herstel van de huid
Voorkomt uitdroging van de huid door intensieve hydratatie
Trekt snel in
Vegan
Adviesprijs 50 ml: € 6,99

Uit liefde voor milieu en natuur

Lavera streeft ernaar om zo veel mogelijk gebruik te maken van gerecyclede materialen, in belang van de natuur en het milieu. Wat wij natuurlijk weer enorm kunnen waarderen. In mijn badkamer probeer ik zoveel mogelijk natuurlijke verzorgingsproducten te hebben en dat wordt gelukkig steeds makkelijker, doordat er steeds meer mogelijkheden zijn, voor diverse huidtypes. Dus nu ook voor de gevoelige huid, wat in de winter voor veel meer mensen prettig is, aangezien de kou en de wind ook een aanslag zijn op je huid.

Laverana, de fabrikant van Lavera, is een klimaatneutraal bedrijf en gebruikt groene stroom voor alle bedrijventerreinen. De CO2-uitstoot van het bedrijf wordt gecompenseerd door de financiering van een ClimatePartner-bosbeschermingsproject in Peru: Tombopata. Dit wordt gedaan om het Amazonegebied te beschermen.

De lavera Neutral Ultra Sensitive-producten zijn gecertificeerd volgens de standaarden van de non-profitorganisatie NATRUE.

Lees ook:
Wasbare wattenschijfjes
Shamboo bars voor een duurzame badkamer
Hoe je bergen afval kan besparen in je badkamer

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Lavera Neutral Ultra Sensitive
Beoordeling
51star1star1star1star1star
Product Name
Lavera Neutral Ultra Sensitive
Price
EUR 6,99
Product Availability
Available in Stock

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *