Review Roompot Beach Resort Nieuwvliet-Bad in Zeeland

Afgelopen weekend bezochten wij Beach Resort Nieuwvliet-Bad in Zeeland. Voor ons best een stukje rijden, met de auto. Dat geeft dan meteen het vakantiegevoel, die lange reis naar dit vakantiepark aan de Zeeuwse kust, echt even weg van huis. We vertrokken vrijdagmiddag meteen na schooltijd. De kinderen stonden nog nooit zo snel aangekleed en wel bij de buitendeur van school op ons te wachten. Ze hadden er zin in. Even omkleden, naar de wc en de auto in, richting Zeeland.

roompot Beach resort nieuwvliet bad beach lodge

Met de huidige coronamaatregelen vroeg ik mijzelf af of je eigen via Antwerpen mag rijden, dus door België als je naar Zeeland gaat. Of moet je dat zoveel mogelijk vermijden? Ik ga dat eens nazoeken. We besloten, wat voor ons sowieso een logische weg is, door de Westerscheldetunnel te gaan. Deze tunnel is meer dan 6 km lang en gaat onder de zee door. We hielden hiervoor de weg naar Terneuzen aan en bij de tunnel betaal je 5 euro tol, voordat je door mag. Op de terugweg betaal je dat als je uit de tunnel komt. Wat ik overigens wel een slimme oplossing vind, zo heb je maar aan 1 kant van de tunnel een hele tolinstallatie staan. Tol betalen ging snel, we hadden de pinpas en je kon contactloos betalen. Er is overigens ook een kassa waar je, denk ik, gewoon contant zou kunnen betalen.

Nieuwvliet-bad

huisje roompot Beach resort nieuwvliet bad

Nieuwvliet-bad ligt bijna helemaal in het zuidelijkste puntje van Zeeuws Vlaanderen. Je bereikt daar vlakbij overigens ook het meest westelijke punt van Nederland. Ik lees op Google dat het meest westelijke punt van Nederland in “Sint Anna ter Muiden” ligt. Als je naar het natuurgebied het Zwin gaat bij Retranchement of Cadzand-Bad dan steek je zo via het strand over naar België. Bij vloed is dit gescheiden door best wel wat water, maar tijdens Eb loop je er zo naartoe. Ik maakte een foto van een ouder Belgisch echtpaar, die zo het water overstaken. De vrouw bij de man op de rug, wat een mooi beeld!

Roompot Beach resort Nieuwvliet-Bad

Beach resort Nieuwvliet-Bad

We verbleven in het nieuwe park Roompot Beach resort Nieuwvliet-Bad, waar we in een heel nieuwe beach lodge verbleven. Dit huisje geeft je meteen het gevoel van zee en vakantie. Het huisje is geheel opgetrokken uit hout en heeft een verweerde uitstraling, alsof het al lange tijd aan zee staat, maar dan wel in een frisse en strakke look. Nieuw en modern. Het huisje waarin we verbleven is geschikt voor 4-personen. Er is beneden één master bedroom, met een ruime kledingkast en aan de muur hangt een televisie. Boven is de tweede slaapkamer, met twee bedden en een klein raampje dat uitzicht biedt op de duinen. Hier staat een kledingkast en verder is boven geen hal of badkamer. Er is een vrij steile trap, voorzien van een traphekje die je weer naar beneden leidt. De  badkamer is klein maar fijn, de douche is ruim en heeft een rain shower en een normale douchekop. Een wastafel met wastafelmeubel en een handdoekverwarming. De wc is los. Onder de trap bevindt zich een kapstok en ruimte voor de vele schoenen die we mee hadden om lekker strandwandelingen te maken.

keuken roompot Beach resort nieuwvliet bad

De woonkamer en woonkeuken bevatten een tafel met twee stoelen en een bankje, en een openkeuken met vaatwasser en combi-oven. Deze keuken is voorzien van een waterkoker en een nespresso koffiezetapparaat. In het woongedeelte staan twee heerlijke strandstoelen met kussentjes en een klein bankje met twee salontafeltjes. Een tv meubel met een kastje en grote schuifdeuren naar het terras.

roompot Beach resort nieuwvliet bad

Het terras beschikt over een klapbank waarin tuinkussens zijn opgeborgen en waar je heerlijk kan zitten, tot ’s avonds laat, dankzij de heater die het terras prima verwarmt. Via een trappetje loop je het kleine tuintje in waar een picknicktafel staat. Wij hebben dit weekend twee keer in de tuin geluncht, zo zonnig was het en je zat beschut genoeg om het niet te koud te hebben. Dat was genieten.

beach lodge huisje roompot Beach resort nieuwvliet bad

Vanuit het huisje loop je zo de duinen in. We verbleven in huisje nummer 39. Dit is het een na laatste huisje in het rijtje beach lodges. Voor het huisje loopt een klein paadje naar de dijk. Via de stenentrap kom je op de dijk terecht en loop je meteen het grote pad via een houtenbrug het strand op. Je bevindt je dan in de Verdronken Zwarte Polder.

de verdronken zwarte polder

Een heel breed strand waar je veel ziet van het getij. Bij vloed komt het water heel hoog, bij eb legt het het brede strand bloot. Wist je trouwens dat je in dit gebied heel goed haaientanden kan vinden?

Haaientanden zoeken in Cadzand-Bad en Nieuwvliet-Bad

haaientanden zoeken in t zwin cadzand bad

Echt een aanrader als je Roompot Beach Resort Nieuwvliet-Bad bezoekt, ga haaientanden zoeken. Wie weet vind je ze wel. Haaientanden zijn wit als ze in de bek van een haai zitten. De tanden die je op het strand vindt daarentegen zijn zwart. Dit komt doordat de tanden oud zijn en versteend. Hierdoor vind je zwarte tanden op het strand. We hebben dit weekend helaas niks gevonden, wel gezocht, maar helaas. Vorig jaar waren we hier ook, toen zaten we in het Roompot park in de Cadzand-Bad en hebben we 3 haaientanden gevonden. Als je de haaientanden zoekt weet je vaak nog niet zo goed hoe ze er precies uit zien en waar je naar moet zoeken. Elke driehoekvormige steen of schelp is een potentiele haaientand. Echter, wanneer je ze eenmaal in je handen hebt gehad zie je hoe ze er werkelijk uitzien en het echt werkelijk anders is dan een schelp of steen.

haaientanden het zwin cadzand bad

We hoopten er nog meer te vinden dit jaar, maar op het strand hadden we onze handschoenen aan en was het vrij fris, ondanks het zonnetje. Dus we gaan in juni. Wanneer we weer op dit park zijn. Nog eventjes opnieuw een zoektocht naar haaientanden starten, het is superleuk om te doen. Lekker buiten en ontspannend.

cadzand bad
t zwin cadzand bad

Overigens wel een rare gewaarwording om te zien dat iedereen op dit strand met zijn hoofd naar beneden gebukt loopt. Zoekend naar haaientanden. Vergeet niet om ook om je heen te kijken en te genieten van de prachtige duinen, de zee en de grote boten die voorbij komen richting en van de haven van Middelburg. Als je op het strand in Nieuwvliet-Bad staat zie je rechts Vlissingen liggen, wat een zeer groot havengebied heeft.

Grote containerschepen varen hier langs. Vlissingen is overigens ook erg leuk, wij zaten twee jaar terug op het Largo Noordzee Resort in Vlissingen. Toen hadden we nog niet te maken met een Coronacrisis, laat staan een lockdown waarbij de terrassen en bezienswaardigheden dicht zijn. Hierdoor bezochten we toen nog allerlei restaurants, Neeltje Jans, en zelfs een food festival. Onvoorstelbaar toen, dat je nu niet eens bij een strandtent eten kan bestellen. Want, het eten was wel wat behelpen op vakantie. Tenminste als je niet zelf wilt koken. De keuze was beperkt. Op het park is een snackbar en kan je pizza bestellen.

pizzas nieuwvliet

Als je op tijd reserveert kun je ook een gourmetstel boeken, inclusief eten en een BBQ. Helaas waren wij zelf hiervoor te laat. De strandtenten hebben geen afhaalmogelijkheden, die zijn ’s avonds gesloten. Overdag kan je er wel terecht voor koffie to go, een gebakje of een snack. Jammer, wat zien de terrassen er aantrekkelijk uit. Hopelijk kunnen we daar snel weer, veilig, zitten en genieten van het zonnetje van achter het glas met een lekker drankje en wat te eten.

Zwembad Roompot Beach Resort Nieuwvliet Bad

zwembad roompot Beach resort nieuwvliet bad

Het vernieuwde park heeft overigens ook een prachtig zwembad. Helaas was deze ook dicht. Het heeft drie glijbanen, zagen we aan de buitenkant. Als we in juni terug zijn kunnen we deze hopelijk uitgebreid testen.

zwembad roompot Beach resort nieuwvliet bad

Op de dag van ons vertrek kwam het nieuws door dat de zwembaden weer opengaan voor zwemlessen, ik ben benieuwd of de parken dan eigenlijk ook weer zwembaden gereguleerd mogen openen. Dat heb ik eigenlijk nog niet nagezocht. Hier gingen de sproeiers en alles wel weer aan. Waarschijnlijk ook om de leidingen door te spoelen, zodat er geen legionella in komt.

Fietsen huren Roompot Beach Resort Nieuwvliet-Bad

fietsen huren op zwembad roompot Beach resort nieuwvliet bad

Op het park kan je fietsen huren en dat raad ik echt aan, want het is superleuk om over de dijk te fietsen. Wij hebben twee richtingen gefietst. Dag 1 zijn we naar Cadzand-Bad gefietst, richting het Zwin, waar we op zoek gingen naar de haaientanden, heerlijk langs de duinen hebben gewandeld. Schelpjes gezocht en nog wat gedronken bij strandtent de Zeemeeuw. Dag twee gingen we richting Breskens. We wilden twee fietsen huren met achterzitjes. Helaas waren die niet beschikbaar. Maar, dat bracht ons tot een nieuw avontuur, voor de kinderen huurden we eigen kinderfietsjes. We hadden niet verwacht dat ze het met zoveel kilometers in hun benen zouden volhouden, maar zelf fietsen ging helemaal goed. Veilig over de dijken waar geen auto’s mochten. Fietsen ze de eerste dag helemaal zelf naar natuurgebied het Zwin voorbij Cadzand-Bad en de tweede dag naar de vuurtoren van Breskens.

Vuurtoren Breskens

vuurtoren breskens

De vuurtoren Breskens is niet rood met wit, maar zwart met wit. De vuurtoren genaamd Nieuwe Sluis is van gietijzer en is echt prachtig. Bekijk ook dat geweldige uitzicht. Het is echt een leuk punt om naar toe te fietsen, deze zwart-witte vuurtoren. Het was ongeveer 7km fietsen vanaf Nieuwvliet-Bad. De kinderen waren zelf op de fiets, dat was erg leuk. Af en toe moesten we een stukje duwen, maar we hadden geen haast en aangezien het pad op en af gaat kan je vaak weer even wat vaart maken voor je de volgende heuvel op gaat. Onderweg stoppen we voor een drankje in een standtent en treffen we ook nog eens superleuke strandspeeltuin, met klimtoren en glijbaan het strand op. Genieten!

Wij vonden het een geweldige vakantie en kijken er naar uit om nog een keer te gaan. Hopelijk dan met open restaurants, strandtenten en terrassen en natuurlijk dat fantastisch uitziende zwembad van vakantiepark Beach Resort Nieuwvliet-Bad.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *