Review: Tastea Aloha Vera

Voor wie hem herinnert, afgelopen jaar schreef ik een review over Hocus Pocus Focus thee van Tastea. Momenteel proberen we een tweede smaak uit. Aloha Vera; alleen al vanwege de naam van mijn dochtertje.

Tastea

Aloha Vera

De Aloha Vera thee zit ook weer in een prachtige verpakking, de kleur van het blik is zwart met groen. Staat mooi naast de knal roze Hocus Pocus Focus, die helaas al bijna op is. Zoals je waarschijnlijk verwacht van de naam Aloha vera zit er Aloë vera in deze thee. Het is een frisse thee met een licht zoete nasmaak. Aloë vera staat in een heel aantal landen symbool voor geluk. Een extra motivatie om deze thee te selecteren, we kunnen allemaal wel een beetje geluk gebruiken.

Aloha Vera is een nieuwe variant in het lekkere theeën assortiment van Tastea. Een tedere thee met ingrediënten zoals citroengras, munt, gember, citroenschil, grove korrels zwarte peper, hele stukken zoethout en natuurlijk aloë vera die samen zorgen voor de unieke, heerlijke smaak en geur van deze thee. Het ziet er prachtig uit wanneer je de theeverpakking opent en de kruiden gemengd in het blik ziet liggen.

thee in tastea aloha vera

Heerlijke kruiden en geuren, maar met dergelijke smaken ben ik altijd een beetje bang dat het een weeïge smaak krijgt, maar dat heeft de thee niet. Hij blijft fris, gelukkig!

Een feitje van Tastea:

Wist je dat aloë vera niet alleen bedoeld is om je huid mee in te smeren na een flinke verbranding tijdens je zomervakantie in een (te) heet land? De sap van deze silent healer wordt voor meerdere doeleinden gebruikt, het is dus niet zo gek dat aloë vera op meerdere plekken in meerdere vormen verkrijgbaar is. Wees echter een van de eersten om deze nieuwe variant met aloë vera te verorberen (Zo’n verhaal doet het altijd goed op familiefeestjes).. Bovendien staat Aloë vera in de Arabische wereld, Oud Egypte,- en Griekenland symbool voor geluk. Dus tover dat wensenlijstje maar eens tevoorschijn!

Ingrediënten

Citroengras, munt, gember, citroenschil, zwarte peper, zoethoet, aloe vera, antioxidant: zwaveldioxide, groene thee, smaakversterkers.

Let op: Kan sporen bevatten van noten, sulfieten, soya & lactose

Inhoud en gebruik

Inhoud 100 gram.
Weeg ongeveer 2,5 gram thee af voor een mok/glas met 200 ml water. Bij mij is dat precies thee-ei vol, bij deze thee.

tastea

Over Tastea

De tastea theeën zijn gemaakt van 100% natuurlijk theekruiden van luxe en hoge kwaliteit met in sommige blends zelfs stukjes fruit. Doordat de theekruiden van tastea met de hand worden geplukt, levert dat per dag maar zo’n 12 kilo theebladeren op.

Waarom met de hand plukken?

Bij tastea plukken ze de thee met hand, zodat de kwaliteit hoog blijft. Doordat je wanneer je met de hand plukt je per blaadje kunt zien of die rijp genoeg is om geplukt te worden. Als ze het machinaal zouden doen dan zou je zo’n 500 kilo theebladeren kunnen plukken in dezelfde tijd, maar dan is de kwaliteit beduidend minder omdat dan alle bladeren eraf getrokken worden, ook de slechte. Dit zou dan allemaal in je thee komen. Tastea kiest dus voor een hogere kwaliteit, met als gevolg dat de thee wel een ander prijskaartje heeft dan machinaal geplukte thee.

Een blik met Aloha Vera thee kost € 14,95 in de webshop van Tastea.

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *