Review: Tastea Hocus Pocus Focus

Thee drinken wij veel hier in huis. Zowel wijzelf als de kinderen. Maar van Tastea had ik nog niet gehoord. Tot ik de Hocus Pocus Focus (wat een fantastische naam, he) mocht proberen. Jullie krijgen ook korting, dus lees vooral door!

Tastea thee hocus pocus focus

Een pakketje Tastea

Als ik de toegestuurde doos met mijn gekozen thee blend open, zie ik al meteen een mooie en luxe verpakking. Een ronde bus met een zwarte verpakking, de kleur van deze smaak is “roze’. Hocus Pocus Focus. “Mama, wat is dat nou weer?. Dat is de standaard vragen van mijn twee peuters wanneer er weer een pakketje wordt bezorgd. “Thee” zeg ik. Ze kijken verbaasd, want het lijkt toch niet op een thee zakje wat ze nu zien? “Mag ik ook hebben?”, gaat mijn zoontje verder. Zonder antwoord te kunnen geven grist hij de doos al uit mijn handen. Het blik met thee gaat bijna open. Gauw spring ik in en draai de deksel van het blik. “Ik ruik chocolaa!!” roept mijn zoon. Ja, dat is precies wat ik ook ruik. Jummie, dat belooft veel goeds.

Over Tastea

De tastea theeën zijn gemaakt van 100% natuurlijk theekruiden van luxe en hoge kwaliteit met in sommige blends zelfs stukjes fruit. Doordat de theekruiden van tastea met de hand worden geplukt, levert dat per dag maar zo’n 12 kilo theebladeren op.

Waarom met de hand plukken?

Bij tastea plukken ze de thee met hand, zodat de kwaliteit hoog blijft. Doordat je wanneer je met de hand plukt je per blaadje kunt zien of die rijp genoeg is om geplukt te worden. Als ze het machinaal zouden doen dan zou je zo’n 500 kilo theebladeren kunnen plukken in dezelfde tijd, maar dan is de kwaliteit beduidend minder omdat dan alle bladeren eraf getrokken worden, ook de slechte. Dit zou dan allemaal in je thee komen. Tastea kiest dus voor een hogere kwaliteit, met als gevolg dat de thee wel een ander prijskaartje heeft dan machinaal geplukte thee.

Tastea thee hocus pocus focus

Hocus Pocus Focus

De namen van de theeën van Tastea vallen op. Het zijn namen die de smaak of functie van de thee eer aan doen, maar met een tikkeltje humor. Zo heet de borstvoedingsthee “Mama’s milkshake”, zwangerschapsthee “bun in the oven” en menstruatiethee “bloody hell”. De thee die ik heb gekozen heet dus Hocus Pocus Focus. Een tree die helpt wanneer je last hebt van stress en verhoogd je concentratie. Nog een mooie eigenschap van de thee is dat het je geheugen zal bevorderen. Nou kan ik dat laatste zo nu en dan weleens gebruiken. Wat was ik ook alweer aan het schrijven?

De thee Hocus Pocus Focus kost €29,95 voor 125 gram.

Waarom kies je voor Hocus Pocus Focus?

Is jouw concentratie ver te zoeken? Heb je last van stress en voel je je alles behalve top? Dan is de Hocus Pocus Focus precies wat jij nodig hebt! Deze thee smaakt naar chocolade en bevat zelfs stukjes cacao nibs en chocola. Genieten zonder de calorieën.
Waarbij kan Hocus Pocus Focus bij ondersteunen?

Stimuleert het gelukshormoon
Verlaagt stress
Verhoogt de concentratie
Bevordert het geheugen

Wat vind ik van de thee?

Allereerst de geur; ik rook het al meteen, nou eerlijk gezegd rook mijn zoontje van drie het als eerste. De thee ruikt duidelijk naar chocolade. Dat klopt, want er zit ook een cacao en chocolade in. Zo’n geur doet het natuurlijk altijd goed. Je hoeft dan nog geen eens een kopje te drinken en je gelukshormoon wordt al gestimuleerd. Toch ben ik de thee wel gaan drinken hoor.

Ik ben een theedrinker, maar vaak drink ik vrij eenvoudige thee, het liefst rooibos thee. Dus wanneer je dan een thee als dit probeert krijg je een ware smaakexplosie. Het geeft heel veel heel duidelijke smaken mee. Ik vind het erg lekkere thee. In eerste instantie had ik één kopje geprobeerd ’s avonds. Inimddels heb ik hem al een aantal keer geprobeerd. ’s Avonds heerlijk een kopje thee voor ik ga slapen. Ik heb eerlijk gezegd nog niet ervaren of Hocus Pocus Focus mij heeft geholpen met concentreren en mijn geheugen, maar het helpt zeker te ontspannen.

Tastea theebeker

Theebeker van Tastea

Tastea heeft ook een speciale theebeker. De tastea beker is niet alleen ideaal om thuis te gebruiken zonder het gedoe van een kruidenbal, maar ook handig om overal mee naar toe te nemen. Dus wanneer jij ’s morgens in de auto stapt richting je werk, dan schenk je nog gauw even een kop thee voor jezelf in.

De tastea beker is dubbelwandig, welke er voor zorgt dat de thee langer warm blijft zonder je vingers te verbranden. En de beker is perfect om koude drankjes langer koud te houden zonder condensatie.

Ik vind de theebeker erg mooi en handig. Thuis drink ik toch wel gauw gewoon uit een glas, maar voor onderweg of tijdens een picknick of zo verkies ik de theebeker boven glas.

De theebeker kost € 19,95.

Tastea theebeker

Facts over thee, wist je dat?

Op water na, wordt thee wereldwijd het meest gedronken. Nou dan is het toch mooi dat er ook extra lekkere thee is!
Wereldwijd worden er dagelijks 3 biljoen, ja biljoen, kopjes thee gedronken.

Kortingscode Tastea bij Mama’s mind:

Met de code mamasmind krijg jij namelijk 10% korting op alle Tastea producten m.u.v. de package deals, gezien dit al aanbiedingen zijn. De code is geldig tot en met 3 juli 2017.

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Tastea hocus pocus focus
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

2 gedachten over “Review: Tastea Hocus Pocus Focus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *