Review Tristar Air purifier AP-4787 luchtreiniger

Wat is een luchtreiniger en waarom wil je er een in huis? Ik vertel je er graag wat meer over. Daarnaast heb ik de Tristar Air purifier AP-4787 zelf getest in de slaapkamer.

Waarom een luchtreiniger aanschaffen?

Tristar Air purifier AP-4787 luchtreiniger

Een luchtreiniger of air purifier is een apparaat dat de lucht in de ruimte waar jij bent filtert op (fijn)stof, maar ook de bacteriën en allergenen. Dankzij een ventilatiesysteem wordt de lucht door het filter gecirculeerd. Het filter haalt (fijn)stof, gassen, pollen en andere deeltjes uit de lucht. Een luchtreiniger kan daarmee helpen bij het verminderen van symptomen van allergie- en astmaklachten. Denk bijvoorbeeld aan astma, hooikoorts of huismijtallergie.

Wat kan de Tristar Air Purifier AP-4787?

Met de Tristar Air Purifier creëer je niet alleen een gezonder binnenklimaat; je geniet ook van andere voordelen. Zowel schimmels, mijten, pollen en slechte geurtjes als virussen en bacteriën worden verwijderd. Deze luchtreiniger verbetert het klimaat in jouw woning door (fijn)stof, bacteriën en allergenen uit de lucht te filteren. Op deze manier helpt de Tristar Air Purifier bij het verminderen van allergie- of astmaklachten.

Deze luchtreiniger heeft een ingebouwde kwaliteitsindicator met kleuraanduidingen en drie verschillende filtersystemen. Het voorfilter vangt haren en (fijn)stof op en het koolfilter verwijdert vervelende geurtjes. Daarnaast vernietigt het H13 HEPA-filter microdeeltjes. Op deze manier zorgt deze krachtige luchtreiniger voor een optimaal binnenklimaat.

Drie verschillende filters voor een perfecte luchtkwaliteit

Tristar Air purifier AP-4787

Met de drie verschillende filters zorgt deze luchtververser voor een optimaal klimaat in jouw woning. Het voorfilter vangt haren en (fijn)stof op. Dit is erg handig wanneer jijzelf of een gezinslid gevoelig is voor het hebben van huisdieren zoals katten en honden. Het koolfilter verwijdert nare geurtjes in huis en zorgt daardoor voor een frisse lucht in jouw woning. Daarnaast vernietigt het H13 HEPA-filter uiteindelijke de overige microdeeltjes.

Tristar Air purifier AP-4787

Waarom kiezen we voor een Tristar Air Purifier AP-4787

 • Helpt bij het verminderen van allergie- en astmaklachten
 • Een uitstekende luchtkwaliteit dankzij de drie verschillende filters
 • Drie verschillende snelheidsinstellingen, een timerfunctie en slaapmodus voor optimaal gebruik
 • Geschikt voor kleinere en grotere ruimtes door het ruime bereik
 • Een modern en praktisch ontwerp dat perfect past in iedere woning

Waar kan ik de Air Purifier plaatsen?

De luchtreiniger is geschikt voor de slaapkamer, werkkamer of een woonkamer.

Deze Tristar Luchtreiniger heeft een bereik van 25 m3 en is daarom geschikt voor kleinere maar ook grotere ruimtes. Deze krachtpatser reinigt volgens de CADR-classificatie 200 kubieke meter per uur met een geluidsniveau van 52 dB. Ondanks het harde werken van de luchtreiniger heb je dus geen last van het geluid aangezien het geluidsniveau erg laag is.

Tristar Air purifier AP-4787 luchtreiniger

Review Tristar Air purifier AP-4787 luchtreiniger

Ik heb geen luchtwegziekte of enige medische indicatie waarvoor een luchtfilter mij kan helpen bij het verminderen van symptomen. Wel vind ik het een heel fijn idee dat de lucht in huis schone lucht is. De Tristar Air purifier AP-4787 heeft een mooi design en is compact, hierdoor past het prima in onze slaapkamer.

De luchtreiniger is meteen klaar voor gebruik. Het enige wat je na aanschaf hoeft te doen is de bescherming van het filter halen. Je doet dit door de luchtreiniger om te keren en de onderkant open te draaien (je ziet het slotje open en dicht tekentje aan de onderkant). Je haalt hier het filter het uit, dit is ook de manier om het filter te vervangen, zodra deze aan vervanging toe is. Je plugt hem in in het stopcontact en je bent klaar. Het filter bepaalt in principe zelf wat hij moet doen op basis van de luchtkwaliteit. De kleurindicator geeft de kwaliteit van de lucht aan middels een gekleurde lamp op het filter. Groen betekend dat de luchtkwaliteit goed is.
Het geluid van de luchtreiniger is afhankelijk van de stand waarop je hem zet. De hoogste stand geeft het meest geluid.
De slaapstandfunctie was ik vooral heel benieuwd naar. Ik vind het namelijk erg fijn als het filter werkt op het moment dat ik slaap, maar je wilt geen geluidsoverlast hebben. De slaapstand zorgt er voor dat hij nauwelijks hoorbaar is.

Een nieuwe filter aanschaffen?

Het luchtfilter voor de AP-4787 momenteel voor €29,99 via Amazon: https://amzn.to/3IiAss4.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

8 gedachten over “Review Tristar Air purifier AP-4787 luchtreiniger

 • 21 februari 2022 om 20:03
  Permalink

  waar kun je dan een extra filter bestellen voor dit apparaat..dat kan ik nergens vinden namelijk..lijkt me geen onbelangrijke info 😉
  anders heeft de aanschaf ook niet zoveel zin, wanneer je met n half jaar geen vervangend filter kunt kopen..ook de prijs van zo’n filter is ook bepalend voor de aanschaf lijkt mij ?!

  Beantwoorden
 • 5 september 2021 om 08:53
  Permalink

  Met alle regen van de laatste tijd is ons huis vochtig en ruiken we bij binnenkomst gelijk een “grondlucht”. Niets aan de hand zegt de woningbouw…. maar schimmel vorming en ineens vreemde minuscuul kleine beestjes zeggen anders.
  Veel luchten en het klimaat in de kamer “aanpassen” is de tip die ik op internet lees.
  Als ik de review zo lees zou het maar zo kunnen zijn dat zo’n apparaat dus een groot deel van de problemen kan oplossen…. luchtverversing, vieze luchtjes weg etc…..wat zou dát fijn zijn

  Beantwoorden
 • 28 augustus 2021 om 17:34
  Permalink

  Wat een super actie! Voor op de slaapkamer van onze oudste is dit ideaal, ze heeft overal last van 😞 Gelukkig mag ze binnenkort op het allergie spreekuur komen en gaan we er eindelijk achterkomen van welke dieren, pollen, haren, stofjes ze last krijgt!

  Beantwoorden
 • 25 augustus 2021 om 17:58
  Permalink

  We lopen er al tijden aan te denken en zo te lezen loont het echt
  de moeite, maar t komt er gewoon niet van want
  met 2 katten in huis, is het niet altijd ‘pluis’
  dus loot graag mee….

  Beantwoorden
 • 25 augustus 2021 om 07:32
  Permalink

  Oh wat ben ik blij met deze review. Ik zit al weken te googlen en lezen. Sommige zijn zo duur… waar doe je goed aan.
  Ik heb overal last van, luchtwegen, ogen, verkouden al 1,5 jaar. Ben nu doorverwezen naar longarts. Maar na 2 weken slapen in een tent had ik geen klachten dus bang dat het iets in huis is. Even uitslagen longarts afwachten en dan willen we zo’n apparaat aan gaan schaffen. Deze maakt een mooie kans!! En ondertussen duimen dat we winnen natuurlijk

  Beantwoorden
 • 24 augustus 2021 om 20:56
  Permalink

  Dat klinkt als echt iets voor nikita die deze zomer niet zonder jeukende ogen is geweest. Hooikoorts, pollen, grassen en stof zijn niet geschikt voor nikita, daar heeft ze meteen last van. Wie weet helpt dit monster. Las ook je hordeuren verhaal, ook ideaal, nog meer tips hihihi

  Beantwoorden
 • 24 augustus 2021 om 19:01
  Permalink

  Omdat ik het in deze virus tijd extra belangrijk vind om te verluchten en “propere” lucht in te ademen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *