Ridders in de Hermitage Amsterdam

Zijn jouw kinderen ook gek op ridders? Voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar is er een superleuke tentoonstelling van ridders in de Hermitage Amsterdam. Wij gaan hier zondag ook naartoe en zijn heel benieuwd naar de speurtocht. We mogen ook kaartjes weggeven. Lees hieronder hoe jij ook naar de ridders kan. De tentoonstelling loopt van 19 november 2020 tot en met 31 juli 2021.

De Hermitage is tijdelijk gesloten!

Helaas moeten ook de Hermitage vanaf vandaag de deuren weer (tijdelijk) sluiten. We vinden het ontzettend jammer dat wij jullie tijdens de decembermaand en feestdagen niet kunnen ontvangen. Voor nu blijven de deuren in ieder geval gesloten t/m 19 januari 2021.  Heb je al een ticket gekocht? Dan ontvang je een e-mail met meer informatie. Als je een ticket gereserveerd hebt met een vrijkaart/voucher dan kun je binnenkort opnieuw een ticket bestellen in de webshop. Houd de website van de Hermitage in de gaten voor meer informatie over wanneer de kaartverkoop weer van start gaat.

ridders in de hermitage amsterdam

Hermitage Amsterdam brengt riddertijd tot leven!

Ridders in de hermitage amsterdam

De Hermitage presenteert een nieuwe tentoonstelling Romanovs in de ban van de ridders, waar de middeleeuwen tot leven komen! Met machtige tsaren, dappere ridders, schone jonkvrouwen, hoofse liefde en spannende toernooien. Bewonder ruim 250 topstukken uit de Europese middeleeuwse kunstcollectie en het Arsenaal van de Hermitage St.-Petersburg.

Een echte familietentoonstelling

Ridders in de hermitage amsterdam

Het avontuurlijke verhaal van Romanovs in de ban van de ridders is er voor het hele gezin. Van adembenemende kunst van bekende meesters als Hugo van der Goes tot een spannende speurtocht met hoorspel, voor kinderen vanaf 7 jaar. Ook is er een hashtag-tour waarin televisiepersoonlijkheid Tim Hofman enkele spraakmakende topstukken verbindt met populaire thema’s van nu. Geschikt voor jongeren vanaf 15 jaar. En voor 15-24 jarigen is er de Grand Art Game, met quizzen over de middeleeuwen en ridders. Maar bovenal is de tentoonstelling een beleving vol epische ridderavonturen, romantische jonkvrouwen en zeldzame kunstschatten die straks voor het eerst in Nederland te zien zijn.

Een veilig bezoek

De Hermitage zorgt er samen met de bezoekers voor dat het museumbezoek zo veilig en prettig mogelijk verloopt. De Hermitage hanteert hiervoor het protocol voor veilige en verantwoorde heropening van musea en het horecaprotocol. Daarnaast neemt de Hermitage waar nodig extra maatregelen. Kijk op de website voor meer informatie.

Kijk voor meer informatie en ticketverkoop op Hermitage.nl. Kinderen t/m 11 jaar mogen gratis de tentoonstelling bezoeken. Inclusief spannende speurtocht “Op drakentocht in de riddertijd”

Wat vonden wij ervan?

Ridders in de hermitage amsterdam

Onze kinderen zijn net 5 en bijna 7 jaar, dus eigenlijk net onder de adviesleeftijd voor deze tentoonstelling over Ridders in de Hermitage Amsterdam. Maar, we gingen toch en we waren zeer blij met het enthousiasme waarmee de kinderen door het museum liepen. Ze kregen allebei een hoorspel mee via een audiotour. Daarnaast hadden ze een speurtocht waarbij ze een aantal vragen moesten beantwoorden aan de hand van werken die ze onderweg tegen kwamen. Dit zorgde er voor dat ze heel goed keken naar wat er te zien was. Wat fijn is bij deze tentoonstelling, is dat het niet supergroot is, waardoor onze kinderen hun aandacht er goed bij konden houden. Ze hebben zich geen moment verveeld en op het eind nog aandachtig naar een stukje van de zwart-wit film van Ivanhoe gekeken. Die ze ook wel een beetje spannend vonden. Natuurlijk stelden ze ook veel vragen. “Hebben de ridders echt geleefd?”, “Bestaan de draken echt, hebben die vroeger wel bestaan?”. “Waarom gingen de ridders vechten, hoe konden ze door de helm kijken?, Waarom hadden ze versieringen op de schilden?”. Kortom, ze waren er echt mee bezig. Zelf vond ik het ook heel mooi om te zien.

Voor hun audiotour, wat een hoorspel was, volgenden ze drakenroute. Steeds vonden ze een groen kaartje met een QR-code die ze konden scannen, waarna het verhaal verder ging. Dat hebben ze aandacht geluisterd. Daarna maakten we de vragen van de speurtocht en gingen we door naar het volgende item. Het was echt heel leuk.

Hoewel natuurlijk het restaurant op moment dicht is, kon je wel wat te drinken halen met een broodje of koek in de foyer en buiten nuttigen. Dat was fijn en leuk om even de tentoonstelling na te spreken met de kinderen. De kinderen hebben het heel leuk gehad, het was voor hun precies lang genoeg, want op een gegeven moment is de concentratie weg en nu hebben ze genoeg kunnen zien en het ook als heel leuk ervaren. De eerste keer met hen naar een museum was tijdens de museumnacht kinderen een in 2018, overigens waren ze wel al vaker in het Spoorwegmuseum geweest, wat ook altijd erg leuk is voor jonge kinderen.

Over de Hermitage

Ridders in de hermitage amsterdam

De Hermitage Amsterdam is een bestemming op zich want in en om het historische gebouw aan de Amstel is heel veel te doen. Bewonder prachtige kunstwerken in spectaculaire werelden. Geniet bij mooi weer van de prachtige, verborgen binnentuin. Het Café- Restaurant is tijdelijk gesloten maar voor een hapje en drankje kun je terecht bij de Takeaway in de foyer. De mooiste cadeaus, boeken en sieraden vind je in de Museumshop. Ook in de omgeving is daarna veel te ontdekken.

Het museum is eenvoudig te bereiken en geschikt voor een compleet dagje uit! Artis, Carré en de Hortus Botanicus zijn om de hoek en na een heerlijke wandeling langs de Amstel kom je in hartje Amsterdam terecht zoals Rembrandtplein en de Utrechtsestraat. De Hermitage is een bijzondere bestemming voor het hele gezin

DOE MEE EN WIN!

Win: 2×2 volwassenen kaarten (Kinderen t/m 11 jaar zijn GRATIS!)
Wanneer: 24 november t/m 7 december 2020
Hoe: Meedoen is heel simpel, laat weten waarom je wil winnen en met wie je zou gaan naar deze tentoonstelling. Meedoen kan tot en met 1 december 2020.

Heb jij kinderen thuis die helemaal gek zijn van ridders? Dan mag je de tentoonstelling ‘Romanovs in de ban van de ridders’ in de Hermitage Amsterdam niet missen – leuk voor de hele familie!
Wij mogen 2×2 volwassenen kaarten (Kinderen t/m 11 jaar zijn GRATIS!) weggeven. Inclusief spannende speurtocht “Op drakentocht in de riddertijd”

In de Hermitage komen de middeleeuwen tot leven. Met machtige tsaren, dappere ridders, schone jonkvrouwen, hoofse liefde en spannende toernooien. Bewonder ruim 250 topstukken uit de Europese middeleeuwse kunstcollectie en het Arsenaal van de Hermitage St.-Petersburg. Kom snel langs……de ridders in de Hermitage Amserdam zijn er klaar voor!

Tickets en info: www.Hermitage.nl

Actievoorwaarden: Bekijk hiervoor de disclaimer op www.mamas-mind.nl. De winnaar ontvangt 4 vouchers waarmee ze zelf online een datum kunnen boeken tickets voor Romanovs in de ban van de Ridders. De tickets zijn geldig voor volwassenen en/of kinderen. Kinderen alleen onder begeleiding. De winnaar wordt na de sluitingsdatum willekeurig door de redactie geselecteerd. Deelnemers aan de win-actie moeten 18 jaar of ouder zijn. De tickets zijn niet overdraagbaar, inwisselbaar voor een andere datum of uit te keren in geld of voor andere producten of diensten.

Lees ook: Eropuit tijdens Corona

Summary
Event
Romanovs in de ban van de ridders
Location
Amsterdam,
Starting on
19 november 2020
Ending on
31 juli 2021
Description
Bezoek de tentoonstelling over ridders in de Hermitage Amsterdam. Kinderen tot 11 jaar zijn gratis.
Offer Price
EURO 21

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

30 gedachten over “Ridders in de Hermitage Amsterdam

 • 6 december 2020 om 12:44
  Permalink

  Wat leuk! Echt een tentoonstelling voor mijn meiden.

  Beantwoorden
 • 4 december 2020 om 20:49
  Permalink

  Ik zou met mijn nichtje gaan, zij is helemaal into prinsessen maar ja, prinsessen en ridders dat gaat vaak samen.

  Beantwoorden
 • 4 december 2020 om 13:57
  Permalink

  Ik zou graag met mijn vriend en onze kinderen willen gaan.

  Beantwoorden
 • 2 december 2020 om 21:29
  Permalink

  Hoi leuke actie, ik zou deze tentoonstelling graag bezoeken. Jaren geleden dat ik in de hermitage was. Groetjes Renée🎉

  Beantwoorden
 • 2 december 2020 om 13:49
  Permalink

  Leuk er weer eens op uit, dochter gaat dit geweldig vinden.

  Beantwoorden
 • 1 december 2020 om 20:23
  Permalink

  Ik wil wel naar de Hermitage… zó prachtig! Met ons gezin zal ik mijn ogen uitkijken naar al dat moois over ridders!

  Beantwoorden
 • 1 december 2020 om 15:56
  Permalink

  Lijkt mij een prachtige tentoonstelling om met de kids naartoe te mogen!

  Beantwoorden
  • 1 december 2020 om 22:45
   Permalink

   Onze jongens kunnen haast zelf een tentoonstelling geven over dit onderwerp, zoveel hebben we over ridders in huis! Zou een tof uitje voor ze zijn! En voor mij ook 😉

   Beantwoorden
 • 1 december 2020 om 11:58
  Permalink

  Ik ga graag samen met mijn zoon, die zou dit fantastisch leuk vinden! (valt onder ‘volwassen’ tarief)

  Beantwoorden
 • 1 december 2020 om 10:55
  Permalink

  Oh wat leuk, onze ridderfan zou hier heel blij van worden! (en mijn man ook denk ik haha)

  Beantwoorden
 • 29 november 2020 om 11:47
  Permalink

  ik zou graag winnen zodat ik weer met een goede vriendin en haar kids kan gaan!

  Beantwoorden
 • 27 november 2020 om 21:04
  Permalink

  Hoe leuk zal dat zijn naar de Ridders samen met mijn broer!

  Beantwoorden
 • 27 november 2020 om 20:28
  Permalink

  leuk met mijn dochter, die wil ook ridster worden!

  Beantwoorden
 • 27 november 2020 om 17:10
  Permalink

  Enig, niet alleen de kinderen gaan hier van genieten maar deze mama ook 😉

  Beantwoorden
 • 26 november 2020 om 17:30
  Permalink

  SUPER LEUK om samen met mijn neefjes naar toe te gaan die DOL zijn op ridders! Dit gaan ze gegarandeerd helemaal geweldig vinden!

  Beantwoorden
 • 26 november 2020 om 11:53
  Permalink

  Leuke actie , perfect uitje voor mijn kleinzoon..en samen met een vriendje de speurtocht maken. Zelf lijkt t me een hele mooie en indrukwekkende tentoonstelling.

  Beantwoorden
 • 25 november 2020 om 21:05
  Permalink

  Ik ben zelf al 19, maar heb een veel jonger zusje. Dit zou leuk zijn om samen met haar en mama naartoe te gaan

  Beantwoorden
 • 25 november 2020 om 18:54
  Permalink

  Wil graag mijn kleine neefje verrassen om samen met mijn man en mij te genieten van deze mooie tentoonstelling! Door Corona hebben wij zijn verjaardag niet kunnen vieren, hij is dol op ridders, dus dit zou een fantastisch cadeautje zijn!

  Beantwoorden
 • 25 november 2020 om 13:31
  Permalink

  ooh dit lijkt me heel leuk voor mijn zoon (en stiekem voor mezelf) aangezien we momenteel allebei gek zijn van de boekenserie “de grijze jager” waar wat in afgeridderd wordt. de hermitage is ook nog eens lekker dichtbij dus wij doen mee!

  Beantwoorden
 • 25 november 2020 om 10:35
  Permalink

  Ik doe graag mee en wil mijn zoon meenemen. Hij is erg geïnteresseerd in geschiedenis en zal deze riddertentoonstelling in het mooie Hermitage geweldig vinden.

  Beantwoorden
 • 25 november 2020 om 10:33
  Permalink

  Dit is een super leuke prijs lijkt me echt heel leuk om heen te mogen

  Beantwoorden
 • 25 november 2020 om 08:35
  Permalink

  Ik zou hier heel graag met mijn zus naar toe gaan, ze heeft russisch gestudeerd en heeft een aantal jaren in Rusland gewoond. Het zou leuk zijn als we hier samen naar toe zouden kunnen gaan.

  Beantwoorden
 • 25 november 2020 om 06:28
  Permalink

  Mijn vrouw heeft als verpleeghuisarts gewerkt in de Hermitage! Wat zou het leuk zijn om samen vanuit het diepe zuiden naar hetzelfde gebouw te gaan om een ridderstentoonstelling te bekijken!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *