Wakker worden tussen leeuwen, Safari Resort Beekse Bergen

Dieren en kinderen, de ultieme combinatie. Slapen bij de boer is iets wat een tijd kan in Nederland, gezellig tussen de schapen, koeien en konijnen. Maar kon je al slapen tussen de wilde dieren? Binnenkort kan dat in elk geval bij Safari Resort Beekse Bergen. Nu hoef je dus niet naar Afrika om een leeuw te horen brullen als je je koffie inschenkt of een neushoorn te spotten na het ontbijt. Op safari, ik zie het wel zitten.

Safari Resort Beekse Bergen

Beekse Bergen wordt door eigenaar Libéma uitgebreid met Safari Resort Beekse Bergen waar gasten letterlijk hun vakantie tussen de dieren beleven. Nog voor de zomer 2018 willen ze het resort openen. Dus boek je vakantie voor 2018 leuk in Nederland. Word je ‘s morgens wakker met een giraf voor je raam? Wakker worden met het gevoel dat je op de Afrikaanse savanne verblijft, het lijkt mij heerlijk.

Wij hebben twee kleintjes van 1,5 jaar en 3 jaar die een uitje naar de dierentuin altijd waarderen. Na een wandeling door het park en een drankje op het terras nog even spelen in de dierentuin, maar dan houdt het dagje dierentuin weer op. Dat hoeft dus niet, want bij een echte safari hoort ook overnachten tussen de wilde dieren.

Safari resort beekse bergen
Impressie Safari Resort Beekse Bergen (credit: Libéma)

Realisatie Safari Resort Beekse Bergen

Safari Resort Beekse Bergen wordt in twee fases gerealiseerd. Nog voor de zomer van 2018 opent het resort met 239 accommodaties die verschillen in type, in grootte, in faciliteiten en in thematisering. Later zullen er, in fase twee, nog 186 accommodaties aan Safari Resort Beekse Bergen worden toegevoegd.  In het totaal komen er dus 425 luxe lodges.

De realisatie van Safari Resort Beekse Bergen vergt een investering van ruim 100 miljoen euro. In een gebied van 42 hectare wordt het resort in twee fases gerealiseerd, waar luxe lodges, safaritenten en boomhutten verspreid over savannes en bosgebieden komen te staan. Safari Resort Beekse Bergen zal naar verwachting nog voor de zomer van 2018 haar eerste gasten mogen verwelkomen. Inmiddels is er gestart met de voorbereidende werkzaamheden.

Impressie safari resort beeksebergen
Impressie Safari Resort Beekse Bergen (credit: Libéma)

Ecologische hoofdstructuur

Gedurende de ontwikkeling van Safari Resort Beekse Bergen staat het landschappelijk raamwerk centraal. In nauwe samenwerking met Stichting Milieufederatie Brabant is een plan gemaakt om de ecologische hoofdstructuur van het gebied te behouden en beschermen. De natuur- en landschapswaarden zijn van essentieel belang voor het in stand houden van een attractief en recreatief klimaat.
Zou jij hier wel willen overnachten? Ik zou het geweldig vinden, mijn kinderen ook. Misschien wel een beetje spannend, haha.

 

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *