Safaripark Beekse Bergen

Safaripark beekse bergen

Hoewel wij graag de dierentuin gaan en al veel dierentuinen hebben bezocht met onze kinderen. Gingen wij nog niet eerder naar Safaripark Beekse Bergen. Dat werd dus tijd, we gingen afgelopen zaterdag. Uiteraard kenden we het concept. De Franse toeristen die twee jaar geleden hun auto uitstapten om te gaan picknicken tussen de luipaarden, die zullen we niet meer vergeten.

Dat was overigens wel meteen een goede campagne voor het park, om uit te kunnen leggen aan bezoekers dat uit je auto stappen geen goed idee is tijdens de safari. Gelukkig wel dankzij de goede afloop! Wij zijn dus niet uitgestapt en zijn veilig door het park gereden. We hebben ons verwonderd. De kinderen vonden het prachtig. Ze hebben genoten. Op Safari in Nederland, dat op een uurtje rijden voor ons! Helemaal leuk.

Op Safari in Safaripark de Beekse Bergen

Safaripark beekse bergen autosafari

Je kan op verschillende manieren je Safaritocht doen in de Beekse Bergen. Zo kan je er dus met je auto doorheen: autosafari, maar er is ook een bootsafari, bussafari en wandelsafari.

Je hebt maar 1 toegangsticket nodig, om meerdere safari’s te kunnen doen. Al moet ik zeggen dat onze dag aardig vol was met een autosafari en een stuk wandelen.

Autosafari

Safaripark beekse bergen schotse hooglander

Met je auto tussen de dieren door. Dat kan alleen bij de Beekse Bergen. Ik herinner mij wel van heel vroeger dat er ook zoiets was in Burgers’ Zoo Arnhem. In elk geval ook een bus, maar dat is heel lang geleden, toen was ik nog klein. Tegenwoordig kan je daar alleen nog langs de safari wandelen.

Met je eigen auto door de safari, dat is best wel een belevenis voor de kinderen. Hoewel de jachtluipaarden op een afstandje bleven, vonden de kinderen ze toch wel erg spannend. ‘Papa, zitten de ramen goed dicht?’. We hadden ze wel verteld over de mensen die waren uitgestapt, dat vonden ze wel een beetje raar en een slecht idee.

De Schotse Hooglanders waren het meest indrukwekkend, aangezien ze niet van plan waren om op zij te gaan en recht op de auto kwamen aflopen. We kregen een doordringende blik door de vooruit en de sensors van de auto begonnen flink te piepen toen hij tot aan de motorkap kwam. Daar besloot hij toch om de auto, die stil stond uiteraard, heen te stappen. Schuurde nog even met zijn dikke vacht langs de spiegel en zijkant van de auto en ging een bezoekje brengen aan de volgende auto die het park op kwam. Wat een prachtige beesten. Zo zie je maar, je hebt niet altijd een leeuw nodig om indruk te maken, haha.

Safaripark beekse bergen schotse hooglander

De autosafari heeft een tussenstop (die je niet hoeft te nemen natuurlijk) bij het Kongo Restaurant. Hier kun je de autoparkeren en wat eten. Wij hebben daar wat gegeten en een stukje gewandeld. Je ziet daar bijvoorbeeld pinguins en krokodillen en nijlpaarden. Ook kunnen de kinderen er spelen en klimmen. Er zijn leuke paadjes waar de kinderen een alternatieve route nemen, waarbij ze over touwen klimmen en palen stappen. Goed om die energie lekker kwijt te kunnen natuurlijk.
Aan het eind van de autosafari zie je het vakantiepark van de Beekse Bergen liggen. Je kunt je er wel een voorstelling van maken van hoe leuk dat moet zijn om daar te kunnen overnachten. Dat is echt wel iets om te onthouden. De Zebra’s en Giraffen staan dan praktisch in je achtertuin. Gezellig ‘s morgens een lik van een giraffentong over je slaapkamerraam. Die gaan we onthouden.

Safaripark beekse bergen struisvogel

In elk geval was de autosafari nu heel leuk, ik kan mij voorstellen dat als het mooi weer is, het nog gaver is.

Bootsafari Beekse Bergen

Safaripark beekse bergen leeuwen op auto
Bootsafari op de achtergrond

De bootsafari duurt ongeveer 30 minuten. Je vaart langs de wilde dieren in, op en langs het water. Er is een ranger aan boord van de boot die jou over de dieren vertelt. We hebben de Bootsafari niet gedaan, we hadden het wel heel leuk gevonden, maar we hadden al zoveel gezien en gedaan. We hadden het na het wandelen ook wel een beetje koud gekregen, de dag was voor ons klaar, maar we onthouden hem voor de volgende keer!

De boot vaart op verschillende dagen en tijden. De Beekse Bergen heeft een handige app ontwikkeld waarin je dit soort dingen kunt opzoeken.

De Beekse Bergen App downloaden.

Bussafari Beekse Bergen

Safaripark beekse bergen bussafari

Een bussafari met een ranger die je van alles vertelt over de wilde dieren waar je langs rijdt. Een superleuke ervaring van ongeveer 45 minuten. Je rijdt de route zoals ook bij de autosafari, waarbij er een stop is bij het Kongo Restaurant. De Bussafari gaat meerdere keren per dag, ook hiervoor is de app handig. We hebbende bus zien rijden, zelf zaten we in de auto, dus hebben geen bustour gedaan!

Wandelsafari Beekse Bergen

Natuurlijk kun je ook te voet over het park. Wij begonnen zelf ook te voet. We zijn eerst een rondje langs aan het Afrikadorp gaan wandelen. Daar zagen we al veel prachtige dieren. Vervolgens zijn we terug gegaan naar de parkeerplaats en hebben de auto gehaald voor de autosafari.

kakhuis beekse bergen

Wandelend vertrokken we vanaf het Safariplein, bij de ingang. We kwamen langs de chimpansee’s, de gnoes, de olifanten, de hyena’s en wilde honden, de jachtluipaarden (met heel schattige kleintjes) en langs de leeuwen.
Vervolgens gingen we op autosafari, om bij het Kongoplein weer een stuk te gaan wandelen. Zo hebben we uiteindelijk erg veel van het park gezien. Een grote ronde met de auto en twee lange wandelingen te voet. Een heerlijk dagje er op uit met onze kinderen dus.

Safaripark beekse bergen

We hebben ons goed vermaakt. Safaripark Beekse Bergen met jonge kinderen is een succes!

Entreeprijzen online met korting

Kinderen tot 3 jaar zijn gratis
Kinderen van 3 tot en met 9 jaar kosten € 22,50 per persoon
Vanaf 10 jaar is de prijs bij de kassa: €26,00 per persoon, maar als je online jaar kaartjes koopt krijg je 2 euro korting op Safaripark Beekse Bergen.
Een uitrijkaartje voor het parkeren kost € 9,50.

Met een gezin van 2 volwassenen en 2 jongen kinderen ben je dus: € 102,50 kwijt, mits je de kaartjes online koopt, voor dagje safari.

Openingstijden

Hier kun je de openingstijden van Safaripark Beekse Bergen bekijken. Het park is het heel jaar geopend, ook op feestdagen.

Safaripark beekse bergen

Het adres van Safaripark Beekse Bergen

Beekse Bergen 1
5081 NJ Hilvarenbeek
Routebeschrijving

Safaripark beekse bergen

Lees ook Dierenpark Amersfoort, Burgers’ Zoo en Wild Lands.
Lezen over dieren? Nijntje zoek de dieren

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *