Schaatsen met je peuter

Bij drie jaar zijn hoort deze winter ook nog een heel winters cadeau: schaatsen! Nou ja, geen echte schaatsen, maar glij-ijzers.


Schaatsen met een peuter van drie!

What's on mama's mind kerstmarkt maastrichtToen we, eind december, op de kerstmarkt van Maastricht een grote groep kinderen zagen schaatsen, werd hij helemaal enthousiast. Dat wilde hij ook. Daar was het helaas te druk om de eerste poging te wagen, vonden wij. Dus dat hebben we nog even uitgesteld.

Nu komt dat moment dan eindelijk in zicht, want er is kou op komst. Behoorlijk koud gaat het What’s on mama’s mind schaatsen shoesmeworden. Wij hebben deze week alvast ijzertjes gekocht. Dubbele glij-ijzers, dus vier ijzertjes per voet. De schaatsjes kun je verstellen van maat 24 tot en met maat 30. Ideaal voor de beginnende schaatser van een jaar of drie/vier. Schaatsen met 1 ijzer zijn, over het algemeen, nog te lastig voor de hele kleintjes.

Dankzij de ijzertjes kunnen ze mooi vertrouwen opbouwen, ze zwikken niet met hun voetjes in de schaatsschoenen, omdat ze hun eigen schoenen aan kunnen. Het zou vervelend zijn als de eerste ijservaring van je kleintje een vervelende is, doordat het niet lukt. Dat is natuurlijk heel frustrerend.

Goede schoenen

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om lekker warme snowboots aan te trekken in de ijzertjes, maar goedeWhat's on mama's mind schaatsen shoesme schoenen zitten misschien wel wat beter, waardoor ze meer contact hebben met hij ijs.

De Shoesme winterschoentjes van mijn zoontjes passen perfect in de ijzertjes en zitten voor hem mooi stevig en warm genoeg. Ik kan niet wachten tot we eindelijk kunnen gaan schaatsen, hopelijk vindt onze peuter het net zo leuk als ik.  Zelf kan ik goed schaatsen, ik heb het al vanaf kleins af aan heel veel gedaan.

Ook ik ben begonnen op ijzertjes en schaats nu altijd op ijshockeyschaatsen. Het lijkt mij leuk als mijn kinderen ook zoveel schaatsplezier gaan beleven en dat mijn zoontje over een jaar of twee ook op ijshockeyschaatsjes staat. Veel schaatsplezier!

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

2 reacties op “Schaatsen met je peuter

  Moniek S

  (17 januari 2017 - 18:01)

  Denk er aan dat de ijzertjes niet lekker zitten bij lage schoenen, daar kwam ik bij de ijsbaan achter….

   mamasmind

   (17 januari 2017 - 21:15)

   Hoi Moniek, dankjewel voor je tip! Komen de gespen dan tegen de enkels aan misschien?
   Wat zou je adviseren, wel snowboots misschien?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *