Serie Correctbook Diary

Uitwisbare notitieboeken producent Correctbook lanceert serie op YouTube om aandacht te vragen voor analfabetisme. De Serie Correctbook Diary is sinds 11 juni te zien op YouTube, lees hieronder meer of de serie en waarom ik de serie zo goed vind.

Toen ik de YouTube trailer (zie onderaan de blog) bekeek, was ik al onder de indruk van wat Correctbook met deze boekjes teweeg brengt. En de ambities zijn groot, maar vooral heel mooi. Een boekje dat je kan hergebruiken is zeer waardevol op een plek waar papier en schrijfmateriaal schaars is. Een geweldige uitvinding, een mooi idee en een prachtig initiatief.

Ik vind het erg fijn om te zien dat iemand instaat is om met iets relatief kleins zo’n grote impact te hebben. Het is fijn wanneer een bedrijf zich kan en wil inzetten voor de plekken op de wereld waar goede educatie niet vanzelfsprekend is. Ik ga de serie zeker kijken!

Serie Correctbook Diary

Serie Correctbook diary

De vijfdelige serie van Correctbook genaamd Correctbook Diary is te bekijken op het YouTube kanaal van Correctbook. Elke aflevering heeft een eigen thema die het tekort aan goed schoolmateriaal in Rwanda in beeld brengt. Een schrijnende onderwijssituatie, waar Correctbook een oplossing voor biedt. Doordat zij hun herbruikbare schriften ter beschikking stelt aan scholen.

Een deel van het team van Correctbook, is voor de serie afgereisd naar Rwanda. Daar zie je hoe ze het materiaal uitdelen aan kinderen die anders geen schriften en pennen zouden hebben op school. Dankzij het uitwisbaar schrijfmateriaal van Correctbook zijn er geen grote hoeveelheden papier en pennen nodig. Want de tekst kan je uitwissen en de pagina’s hergebruiken. Ik schreef al eerder over Correctbook en daarbij heb ik zelf materiaal getest. Het is heel stevig en het vlekt niet. Dus ik kan mij echt voorstellen dat dit een geweldige oplossing is voor het tekort aan schrijfmateriaal in Rwanda, met als gevolg dat er meer kinderen beter onderwijs kunnen genieten.

Wereldwijd gaan iedere dag 250 miljoen kinderen naar school zonder pen en papier. Correctbook heeft zich tot doel gesteld dit probleem zichtbaar te maken én een oplossing te bieden.  

Hoe het allemaal begon

Serie Correctbook diary

In 2014 stond de oer-Hollandse 20 jaar jonge Sam tijdens een vakantie in Zuid-Afrika stomverbaasd te kijken hoe kinderen in de sloppenwijken van Zuid-Afrika wél naar school gingen, maar daar vervolgens alleen naar de juf of meester konden luisteren. Ze konden niets opschrijven, omdat ze simpelweg geen pen en papier hadden. Hij verdiepte zich daarna in dit basale probleem en kwam erachter dat mede door dit schrijnende tekort aan schrijfmateriaal, wereldwijd meer dan 750 miljoen mensen boven de vijftien jaar analfabeet is.

Doordat het papier te duur is voor veel gezinnen is er een tekort aan papier. Sam heeft de sociale onderneming Correctbook opgericht om te vechten tegen analfabetisme. De uitwisbare notitieboeken zijn duurzaam en bij aankoop van een Correctbook door jou (of iemand anders die een boek bestelt in Europa), steun je 1 kind in Afrika voor een periode van drie maanden met hetzelfde schrijfmateriaal.

Dit jaar produceert Correctbook meer dan een half miljoen Correctbooks. Een groot deel hiervan wordt in Afrika gemaakt voor de doelgroep. Dat is mogelijk gemaakt door een gift van de Postcodeloterij aan een onderwijsprogramma van Edukans waar Correctbook aan meedoet door het benodigde Correctbook schrijfmateriaal te leveren.

Aanleiding voor de serie

correctboek uitwisbaar notitieboek

Oprichter Sam vertelt: “Correctbook is niet alleen ontstaan om daadwerkelijk te strijden tegen analfabetisme. We willen dit probleem ook beter onder de aandacht brengen. Wist jij bijvoorbeeld dat er iedere dag 250 miljoen kinderen wél naar school gaan, maar zonder papier? Ik was daar in 2014 echt heel verbaasd over en vind daarom dat hier meer aandacht aan moet worden besteed.”

De serie geeft een rechtstreeks kijkje in het werk van Correctbook in Rwanda. Sam ontmoet het Rwandese Correctbook team en laat met trots de lokale productielocatie zien. De Correctbooks worden lokaal gemaakt en verspreid op de meest afgelegen gebieden.

In de serie is ook de ambassadeur van Correctbook te zien: de populaire vlogger Dionne Slagter (ook wel bekend als Onnedi). In de serie deelt Dionne haar ervaringen over het werk van Correctbook en helpt ze mee met de verspreiding van de notitieboeken.

De trailer die 4 juni verscheen op YouTube (zie hierboven) is een voorproefje van de volledige serie die uit vijf prachtige afleveringen bestaat.

Bestel ook je Correctbook en steun een kind in Afrika.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *