SES Creative hamertje tik

Hamertje tik sesHamertje tik is een van de spellen die je waarschijnlijk nog heel goed kan herinneren van vroeger. Het zou mij niks verbazen als dit ook één van de meest verkochte spelletjes is. Ik vond het geweldig en tegenwoordig ziet het er niet eens zo heel anders uit als vroeger.

Mijn zoontje werd in januari drie jaar. Als je kinderen deze leeftijd bereiken, merk je dat ze ineens veel meer spelletjes kunnen doen. Niet alleen door er hun eigen draai er aan te geven, maar ook door samen met jou te spelen. Ze beginnen misschien wel memory te begrijpen en domino. Maar ook kunnen ze iets namaken van een voorbeeld, zoals bij hamertje tik.

Hamertje tik origineel

Wij waren al met een voorloper van de “echte” hamertje tik gestart. Er bestaat namelijk een plasticWhat's on mama's mind hamertje tik variant voor kinderen vanaf 1 jaar: My first hamertje tik. Daar zitten geen spijkertjes en kurk bij dat in de mond kan verdwijnen. Er zit wel een hamer bij en je slaat plastic vormpjes eenvoudig in een plastic plaat met gaatjes. Je kunt de plastic vormpjes er zelfs met je hand in en uitdrukken. Dat vinden ze hier thuis ook erg leuk om te doen.

Hamertje tik, zoals jij het je mogelijk ook herinnerd, is echter met kurk, houtenfiguren en spijkertjes. Zelf vond ik het in het begin nog wel spannend om dit aan mijn drie jarige zoontje te geven. Want, zou hij de spijkertjes rechtstreeks in de tafel gaan slaan of netjes te aanwijzingen opvolgen, haha. Best een uitdaging. Gelukkig ging het meteen goed, al ben ik er nog steeds altijd bij als hij er mee speelt. Het spel wordt ook netjes op een plank bewaard en niet tussen heel speelgoed dat hij zelf kan pakken. Mede doordat waar hij bij kan, zijn zusje van 1 jaar ook bij kan.

Figuren maken met hamertje tik

Echt figuren namaken is nog niet echt aan mijn zoontje besteed. Hij vindt het wel leuk als ik wat maak, maar zelf vindt hij het leukst om gewoon iets te fantaseren wat hij maakt. Dat vind ik alleen maar goed, lekker de fantasie er op loslaten!

Hamertje tik sesDe kwaliteit van het spel is super. Het is tevens een erg leuk idee om cadeau te geven bij een kinderverjaardag. Doordat het spel ook niet duur is is het heel toegankelijk om het als cadeautje te geven, vind ik.

Productomschrijving hamertje tik:

Hamertje Tik kent iedereen. In deze set van SES zijn hoogwaardige materialen gebruikt. Met jouw inspiratie en de producten van SES maak je de mooiste creaties.

Inhoud hamertje tik:

Kurken plankje; Hamertje; Verschillende leuke vormpjes in verschillende, vrolijke kleuren; Spijkertjes.
Eigenschappen:

Verschillende kleuren vormpjes; Dik kurken plankje; Echt houten hamertje; Veilige spijkertjes met bolle kop, zo blijven ze nooit naar boven staan als ze vallen; Stimuleren creativiteit; Stimuleren inbeeldingsvermogen; Ontwikkeling motoriek; Oneindig te gebruiken; Geschikt voor jonge kinderen.

Verkoopprijs is rond de 11 euro.

Spel: Hamertje tik
Merk: Ses creative
Leeftijd: 3 tot 6 jaar
Geschikt voor: jongens en meisjes

 

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *