Sfeerverlichting in de tuin

Het voorjaar is begonnen en we hebben al meteen een paar wat warme dagen deze week. Ik krijg er meteen zin van om de tuin onder handen te nemen. Met wat regen en wat warme temperaturen gaat het hard in de tuin. Overal zie je knoppen komen en de tuin wordt al groener. We zijn al druk bezig met de beplanting in de tuin, nieuwe plantjes, het snoeiwerk dat in het voorjaar kan en nog een en ander verplaatsen. Ik vind het ook tijd om sfeerverlichting in de tuin te gaan ophangen. Rond kerst had ik in onze appelboom een heleboel kleine kerstlampjes opgehangen. Deze heb ik zorgvuldig uit de boom gehaald en terug gestopt in de kerstdoos. Want, we moesten nog wat takken snoeien. Het zou zonde zijn als ik het lichtsnoer doorknip. Alleen miste ik de verlichting al meteen. Dus ben ik op zoek gegaan naar leuke lampjes voor in de tuin.

lampjes konijnenhok

Sfeerverlichting in de bomen

We hebben een mooi lichtsnoer, met mooie led verlichting, aan de overkapping boven het konijnenhok hangen. Deze doe ik elke avond aan, zodra het donker wordt. Zo kan ik de konijnen in de tuin zien zitten. Die lopen namelijk in de ren. Zo’n lichtsnoer, maar dan lang wilde ik ook voor in de bomen, dus daar ben ik naar op zoek gegaan. Je ziet bij horeca zaken wel veel langere lichtsnoeren, die kon ik niet zo gauw vinden. Maar een snoer van ongeveer 10 meter lengte vind je wel. Dat betekent, uitbreiden van stroompunten, ik ga de appelboom weer versieren.

buitenverlichting boom

Pinterest voor je tuinverlichting

sfeerverlichting

Ik vind het heerlijk om op Pinterest inspiratie op te doen. Ik kan echt ’s avonds op de bank neerploffen met mijn telefoon en ideeën pinnen. Je doet er zoveel inspiratie op. De mooiste overkappingen, met tuinhaarden en gave borders. Niks is te gek. Al die inspiratie sla ik op in diverse mappen, die ik sorteer op interieur, tuinieren, boeken, speelgoed, must-haves, van alles. Je vind er leuke tips en hacks om je tuin tot een sfeervolle ruimte te maken, waar je het voorjaar en de zomer gaat doorbrengen. Zelf willen we heel graag een mooie overkapping, waar je droog en uit de wind kan zitten en als het heel warm is, schaduw kan vinden. Aangekleed met een vloerkleed en een lounge set, comfortabel en mooi.

Je ziet dat veel overkappingen, led spotjes hebben, of gebruik maken van een lichtsnoer. Ook kom je steeds vaker van die kleine lampjes tegen, met een mini zonnepaneeltje. Overdag laden ze op in de zon en ’s avonds branden ze een paar uurtjes. In een paar bomen heb ik van deze lampjes gehangen. Nu de bladeren nog niet heel groen zijn, laden ze aardig op. Het is echter moeilijker om voldoende zonlicht te krijgen, onder de groene takken in de zomer, dus dan moet ik een plekje zoeken waar ze overdag voldoende zon krijgen. Voor wie de moeite hiervoor wil nemen, heb ik een handige tip. Hang ze overdag aan je droogmolen. De droogmolen is echt een must-have in je tuin, als je energie wilt besparen, dan is een droogmolen ideaal. Je hangt je wasje buiten op en dankzij zon en wind is het in mum van tijd droog. Daarnaast is het de perfect plek om je zonnepaneel lampjes op te laden.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *