Shoesme sneakers en rugzak, back to school

Hier zijn de scholen weer begonnen. Voor mijn gevoel was het pas net zomervakantie, maar time flies. Op school van mijn zoontje zijn er twee soorten schoenen: binnenschoenen en buitenschoenen. Binnenschoenen uiteraard om binnen aan te hebben, gedurende lessen. Buitenschoenen (wat meestal regenlaarzen inhoudt) om buiten te spelen.

shoesme back to school

Wat neemt je kind mee naar de basisschool?

Bij ons op school is er een continurooster. De school is om 8:15 uur open en om 14:00 zijn de kinderen uit. Ze hebben ‘s morgens een fruitmoment en drinkpauze en ‘s middags, rond een uur of twaalf is het lunchpauze. Er wordt in de groep gegeten met elkaar, daarna mogen ze buitenspelen, tot de lessen weer beginnen.

Mijn zoontje neemt elke dag een rugzak mee, met daarin: bakje met fruit, drinkbeker met water, broodtrommel met brood. Daarnaast nog twee paar schoenen. De binnenschoenen liggen in de schoenenbak, de regenlaarzen staan onder de kapstok. Aan de kapstok hangen de jassen, vesten en fietshelmpjes. Naast de binnenschoenenbak staat de schooltassenbak.

regenlaars groen Shoesme

Nu komt het weleens voor dat ik wat vergeet. De kaplaarzen of de rugzak zijn al wel een aantal keer thuis gebleven (of nog erger op mijn fiets). De binnenschoenen laat ik vaak de hele week op school, die gaan dan alleen het weekend mee naar huis.
Dan komt hij met de laarsjes naar school en trekt hij daar zijn schoenen aan. Een paar keer kon ik terug, want zonder rugzak wil je niet je kind op school achterlaten. Geen fruit, geen brood en geen drinken. Ook zo zielig. Dus dan kon ik weer terug, soms was ik dan al 8 km verderop op mijn werk. Oeps! Maar ja, extra sporten die dag, want ik fiets het altijd.

Groen schoolplein basisschool

De basisschool van mijn zoontje heeft een groen schoolplein, wat zich vertaalt in een heleboel zand, boomstammen en regelmatig ook een hoop modder. De regenlaarsjes zijn daarom zeker een must. Gedurende warme lente- en zomermaanden hadden we echter sandalen in plaats van regenlaarzen voor buiten. Als het te warm is, dan kan je maar beter blote voeten hebben.

Shoesme sandalen 2018

Sneakers van Shoesme

Shoesme bracht onlangs drie extra sneakers uit. De blauwe variant heeft mijn zoontje nu als binnenschoen op school. Hoewel de schoenen met name op school gedragen worden, vind ik het wel leuk als het een mooie schoen is, maar ook vooral een goede schoen. Op de basisschool van mijn zoontje wordt gewerkt met een leerpleinensysteem. Ze hebben geen vaste klassen, maar leerpleinen. Hierdoor lopen ze veel meer dan andere basisschoolkinderen. Ze staan veel en bewegen de hele dag. Een goede schoen is dan belangrijk vind ik, daar kan ik bij dit merk wel van op aan.

Shoesme sneaker

Shoesme heeft dit najaar een nieuwe sneaker in de collectie. Deze sneaker ziet er super sportief uit, maar heeft wel een orthopedisch voetbed, waardoor je de steun krijgt die je van Shoesme verwacht; ook in een sneaker. Deze sneaker is uitgevoerd in zwart suède, met toffe versieringen op de hak en een super sportieve zool in twee kleuren. De schoenen zijn voorzien van sierveters, dus kunnen gemakkelijk aan door de klittenbandsluiting. De sneaker is voorzien van microvezelvoering en het voetbed is uitneembaar.

De sneaker is verkrijgbaar in drie kleuren: zwart suède, donkerblauw en grijs. De donkerblauwe pronkt aan de voetjes van mijn kleuter. De Shoesme sneaker kost € 69,95 in maat 26 t/m 30 en 74,95 in maat 31 t/m 35.

De sneaker valt iets kleiner, mijn zoontje zit net in maatje 29, dus we zijn toch voor maat 29 gegaan, maar mocht je twijfelen dan zou ik een maatje groter nemen. Hier valt hij goed. Maar de hele zomer liep hij ook nog gewoon op maat 28. Je kunt hiervoor altijd contact opnemen trouwens met de Shoesme service, ik heb voor het bestellen ook bij hen deze vraag voorgelegd.

fietshelm op de fiets kleuters

Rugzak Shoesme

Ook een nieuwe Shoesme rugzak mocht maandag mee naar school. De nieuwe collectie van Shoesme had weer heel leuke nieuwe kinderrugzakjes. We gingen voor een stoere blauwe, die mooi staat bij zijn schoenen. Er kan heel veel in en dat is wel fijn. Als hij na school namelijk ook nog naar de bso gaat, dan doen we er nog weleens een extra broek in. Als het heeft geregend, dan kan de broek namelijk nog al nat en modderig zijn, dan maar beter even opfrissen tussendoor, haha. De rugzak die we hebben uitgekozen is de blauw groene camouflage rugzak.

shoesme back to school rugzak

Deze stoere jongensrugzak is uitgevoerd in polyester met een camouflageprint van grijze, groene en blauwe sterren. Het voorvak is uitgevoerd in kobaltblauw polyester. De tas is afgewerkt met een band van cognackleurig PU-leer en is voorzien van neon-groene ritshangers. Op de voorkant van de tas is een zwarte rubberbadge gestikt. De tas heeft een groene voering met een elastiek voor een fles. De verstelbare schouderbanden zijn uitgevoerd in blauw PU-leer en gewatteerd voor extra comfort. Op het rugpand zit een venster voor een naamlabel. Afmeting: 24x16x29 cm (bxdxh)

De rugzak kost € 24,95.

Het helmpje is van Nutcase.

 

 

 

Please follow and like us:
Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Shoesme sneaker en rugzak
Beoordeling
51star1star1star1star1star

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *