Sinterklaas kapoentje

imageGisteravond mocht onze dreumes z’n schoen zetten. Hij heeft alleen nog geen idee wie Sinterklaas is. Ik heb wel al liedjes met hem gezongen en verhaaltjes over Sinterklaas voorgelezen, maar hij is nog te klein om het te snappen denk ik.

Volgend jaar zal hij er al veel meer van mee krijgen. Hij wordt ook pas twee in januari. Toch vinden wij het leuk om aan Sinterklaas te doen. Het is dus meer voor papa en mama nog, dan voor onze dreumes. Maar dat is niet erg.

Cadeautjes uitpakken snapt hij overigens heel goed en vindt hij superleuk. “Oooo wauw, doosje” roept hij dan. Hij mag ook altijd doosjes openmaken die ik als blogger ontvang met spulletjes om te reviewen. Dat doet hij zorgvuldig maar vol enthousiasme.

Een feest dat praktisch om imagecadeaus draait, moet dus toch wel in de smaak vallen bij hem.

Gisteravond mocht hij z’n schoen in de woonkamer zetten. Dat vond hij maar raar. Eén schoen en ook één schoen van papa, mama en één van z’n zusje (die hij nog nooit met schoenen heeft gezien).

Staan daar dus vier schoenen op een rijtje. “ooo” roept hij wijzend naar de schoen van papa “papaa”. “Ja, dat is de schoen van papa”. Meteen wil hij de schoen naar papa brengen. “Nee, laat maar staan, dan kan Sinterklaas er een cadeautje in doen.” Geen flauw idee waar ik het over heb. Op het woord “cadeautje” zie je wel reactie komen. Hij laat ze staan.

“Kom we gaan een wortel pakken, voor het paard van Sinterklaas” zegt papa. Dreumes loopt mee naar de koelkast en pakt een grote winterpeen aan.

Hap, de bovenkant van de wortel is er af. “Bah”, zegt hij en trekt het uit z’n mond. “Nee, die is voor het paard. Stop de wortel maar in je schoen”. Hij luistert, maar vindt het maar vreemd. Een wortel in z’n schoen. Waarbij ik zelf ook denk, straks wil hij allerlei eten in z’n schoen doen. Vooral wanneer hij het niet lust. Mooie bende wordt het dan.

Nou vannacht is Sinterklaas dus langs geweest. Ik ben heel benieuwd hoe hij het vindt, een cadeau in z’n schoen. Het hele schoenzetten en Sinterklaas enzo dat kan hem volgens mij nog gestolen worden, maar de cadeautjes… Ja die zijn altijd goed!

Zet jouw kleintje z’n schoen?

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

2 gedachten over “Sinterklaas kapoentje

 • 15 november 2015 om 17:01
  Permalink

  Bij ons is de derde in de rij ongeveer even groot.
  Ze doet mee met de andere twee, die wel al bewust weten wat er gaat gebeuren.
  Het was zo grappig om haar naar de letterkoekjes te zien spurten deze morgen.
  Héérlijk de magie van de Sint.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *