Slaaptrainer en wekker voor peuters en kleuters

De zomertijd is weer ingegaan, dat kan je inmiddels niet meer ontgaan zijn. Hoewel het heel even lijkt alsof je kinderen een uurtje uitslapen, is dat vaak van korte duur. De eerste twee dagen zijn ze om 7:00 uur nieuwe tijd wakker in plaats van 6:00 uur als je mazzel hebt, maar daarna begint het gewoon weer. Voor dag en dauw zijn ze wakker.

We testten een slaaptrainer/ kinderwekker: Sophie de giraf Tik-Tok Go (wake-up light)

Slaaptrainer en wekker peuter Kleine Giraf
Slaaptrainer De Kleine Giraf – Sophie de giraf Tik-Tok Go (wake-up light)

Wat is een slaaptrainer?

Een slaaptrainer is een wekker waarmee je je kinderen kan leren om nog wat langer in bed te blijven, dan dat hij of zij wakker is. Je probeert ze bewust te maken van tijd en te leren dat het soms nog te vroeg is, om al vol enthousiasme, uit bed te stappen.

Peuters kunnen geen klok lezen, ze zijn gewoon wakker en hebben zin in de dag, dat is soms echter al om 5:00 uur of 6:00 uur. Terwijl jij eigenlijk nog wel een uurtje slaap wenst, staan ze al te zingen en springen naast je bed.

Hoe werkt een slaaptrainer?

Een slaaptrainer helpt peuters en kleuters duidelijk maken wanneer het dan wel tijd is om op te staan. Hiervoor heb ik de wekker van de Kleine Giraf uitgeprobeerd. Het is een wekker met gekleurde lampjes. Een ster die blauw wordt en een uiltje toont als het tijd is om te gaan slapen. Bij ons is dat 19:30 uur.

De ster wordt oranje en laat een giraf zien, als het tijd is om op te staan (dat is hier om 6:30 uur).

Tussen die tijden is het advies aan onze peuter en kleuter, om nog in bed te blijven of zachtjes te gaan spelen. Kortom, blauw betekent slapen en oranje betekent je mag uit bed. Is de wekker nog niet oranje, dan blijf je in bed liggen/spelen/lezen.

Slaaptrainer en wekker peuter Kleine Giraf

Is een slaaptrainer een wekker?

Eigenlijk is een slaaptrainer dus een gewone wekker, maar dan met kleurtjes in plaats van wijzers en cijfers. Er staat overigens wel digitaal de tijd op en onze kleuter kan deze getallen al wel aardig lezen en enigzins interpreteren, maar de wekker wordt wel met de kleurtjes gebruikt.
Hoewel een wekker meestal geluid maakt, doet een slaaptrainer het niet. Want, mocht je kindje langer willen slapen, dan wil je hem natuurlijk niet wekken. Tenzij je een uitslaper hebt, maar dan is een gewone wekker het advies.

Slaaptrainer en wekker peuter Kleine Giraf

Sophie de giraf Tik-Tok Go (wake-up light)

De Tik-Tok’go is zowel een nachtlampje als wekker en ideaal om jouw baby /peuter/kleuter te laten weten of het al tijd is om op te staan. Hiervoor is het alleen nodig om de bedtijd en/of de tijd voor het middagdutje in te stellen en de Tik-Tok’go doet de rest.

In tegenstelling tot eerdere slaaptrainers die we hebben gebruikt is deze heel eenvoudig in te stellen en maakt hij geen geluid, waardoor je kindje niet wakker wordt het het besluit uit te slapen. De eerdere slaaptrainer die wij hebben gebruikt was Sam het Schaap. De ogen van het schaap gingen open als het tijd was om op te staan en dat maakte onze kids meteen heel wakker.

Hoe stel je de slaaptrainer in?

Tik-Tok’go is een heel eenvoudig in te stellen slaaptrainer. Bij Sam het schaap moest je heel omslachtig (vond ik) de knopjes ingedrukt houden, maar dat is hier veel simpeler.

De tijd stel je in door de H ingedrukt te houden, de slaap- en wektijd stel je in door T1 in te stellen (het tweede knopje onderin). Je houdt het knopje waarvoor je de tijd wilt instellen even een paar tellen ingedrukt en je ziet dat je met de pijltjes de tijden kan instellen.

Wil je ook een middagdutje instellen dan is er ook nog een T2 optie, of je gebruikt T2 voor het weekend. Misschien is dan 6:30 uur te vroeg voor je en wil je richting 7:00 uur. Al vind ik zelf dan 6:30 uur voor een kindje dat goed geslapen heeft, helemaal prima. Je moet ook niet te veel willen ;). Voor je het weet zijn ze 16 jaar en liggen ze tot 11:30 uur in hun bed te ronken, als het aan hen lag.

Slaaptrainer en wekker peuter Kleine Giraf

Slaapstand: de Tik-Tok’go verandert in een nachtdecor met blauw licht en een oplichtende uil om uw baby te laten weten dat het nog geen tijd is om op te staan.

Wekstand: de Tik-Tok’go verandert in een zonnig geel decor en een knipogende Sophie de giraf verschijnt om uw baby te laten weten dat het tijd is om op te staan!

Praktisch: de Tik-Tok’go kan zowel liggend, staand als hangend worden gebruikt.

Slaaptrainer en wekker peuter Kleine Giraf

Werkt op batterijen (3x LR6) of de universele voeding.
Leeftijd: 36M+.
Afmeting: 14 x 18 x 4 cm.

Sophie de giraf Tik-Tok Go (wake-up light) kost € 49,99


Please follow and like us:
Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Slaaptrainer Sophie de Giraf Tik-Tok Go
Beoordeling
51star1star1star1star1star

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *