Slapen als een baby, hoe vind je samen een nieuw ritme

Sylvie Zuidam schreef het boek “Slapen als een baby“. Dit boek las ik afgelopen week uit. Graag wil ik met jullie delen wat ik er van vond en of ik het jullie aanraad.What's on mama's mind slapen als een baby

Slapen als een baby

Het boek past precies bij de fase waarin wij nu zitten: ouders met een jong baby’tje. Mijn dochtertje is negen weken en we zoeken nog naar het juiste slaapritme voor haar. Wat doe je als ze niet in haar bedje wil slapen, wel of niet inbakeren? Het boek leert je goed naar je kleintje te kijken in plaats van naar de klok, zo begrijp je veel beter wat je kleintje echt nodig heeft. Heeft ze wel “alweer” honger, is ze niet “gewoon” moe? Leer door naar je kleintje te kijken te signaleren waar de behoefte aan is. In het boek krijg je hier handvatten voor.

Rust, ritme, regelmaat en reinheid

Doordat mijn zoontje naar het kinderdagverblijf gaat en zijn vaste slaaptijden en natuurlijk aandacht nodig heeft, moet ons dochtertje zich soms een beetje aanpassen. Terwijl wij die 3 R-en juist zo hoog in het vaandel hebben staan; rust, ritme en regelmaat of was het reinheid? Nou die ook: 4 R-en voor ons . Zij wil met name op ons slapen en ik heb haar daardoor de hele dag in de draagdoek. Ligt ze net een keer in haar bedje te slapen, moet mijn zoontje weggebracht worden. Wat doe ik nu, wachten of haar uit bed halen? Als het echt na 9:00 uur wordt, dan moet ik wel weg. Ik bel naar het kinderdagverblijf dat zoonlief wat later komt, gelukkig is het meestal geen probleem.

Nu zou ik wel wat vaker even wat tijd voor mezelf willen, in plaats van de hele dag mijn dochtertje op mijn arm of in de draagdoek, ook al is het het heerlijkst wat je je kunt voorstellen, dat kleine meiske, warm en lief…

Al is het maar een slaapje op een dag. Hoe ga ik het aanpakken? Dat is een van de vragen die bij ons speelden, maar ook: hoe zit het ook alweer met de krampjes en veilig slapen? Het boek geeft veel praktische tips waar je als ouder mee uit de voeten kunt. Misschien weet je al een heleboel van wat er geschreven is, maar was je het even vergeten: opfriscursusje. Zelfs wanneer je al een, twee of misschien zes kinderen hebt, heb je wat aan dit boek, is mijn mening. Elk kleintje is uniek.

Handige tips uit het boek van Sylvie Zuidam

Een hele fijne en praktische tip vond ik het vertellen aan je kleintje wat je gaat doen of aan het doen bent. Daarmee vertraag je wat je doet en dat is fijn voor je kleintje, die kan het zo wat beter aan. Die tip pas ik elke dag toe, het werkt!

Het boek leest makkelijk. Het is erg vlot geschreven, ik las het tijdens het geven van de borstvoeding, dus dat zegt wel wat over hoe makkelijk leesbaar het is, haha.

Kortom, een aanrader, zodat straks ook jij kan slapen als een baby. Het boek kost € 15,95 en bestel je online op de website van Slapen als een baby of bijvoorbeeld bij Bol.com. Ohja, er staat een foto van mij in het boek, ben benieuwd wie mij vindt.

Please follow and like us:
Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Boek: Slapen als een baby
Beoordeling
51star1star1star1star1star

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *