Waarmee hou je rekening bij de aanschaf van een slim slot

Vandaag een nuttige gastblog; over slimme sloten, want we willen ons allemaal veilig voelen in huis met onze kinderen. Sloten zijn soms al best wel hightech, een slot waar je tegen kunt praten? Wauw, dat is wel handig. Geen sleutelkinderen meer over een paar jaar. Ging jij vroeger met een koortje om je nek, met daaraan je huissleutel naar school? Ik herinner mij wel dat ik zo’n sleutel soms om mij nek droeg.

Waar hou je rekening mee bij aanschaf van een slim slot?

Sleutels zijn uit de tijd, en behoren tot het verleden. Slimme sloten beheer je vanaf je smartphone, afstandbediening of een pasje en zijn makkelijk en snel te installeren.
Slimme Sloten zijn het belangrijkste onderdeel van de veiligheid van een huis. Niet alleen zorgen ze ervoor dat je op elk gewenst tijdstip je deuren kunt openen, ze beheren ook speciale privileges die je aan vrienden en familie geeft. Sommige modellen kunnen zelfs worden geactiveerd door stemcommando’s.

Hieronder vind je de belangrijkste zaken waarmee je rekening moet houden als je een slim slot koopt.

Prijs

De prijs is natuurlijk belangrijk. Per slot van rekening kost een intelligent slot meer dan een normaal slot. De prijzen variëren maar een slim slot dat je kunt openen met de app van een smartphone koop je hier al vanaf  229 EUR.

Installatie

Slimme sloten zijn over het algemeen moeilijk om te installeren. Je kunt dit werk dus het beste overlaten aan een professional, bijvoorbeeld een slotenmaker. Slotenmaker24-7 uit Amsterdam is een bedrijf dat deze diensten levert. Het bedrijf is werkzaam in Noord Holland, Zuid Holland en Flevoland.

Eigenschappen

Elk slim slot heeft zijn aparte eigenschappen. Hieronder vind je er enkele.

  • Veel van deze sloten hebben een mobiele applicatie die ervoor zorgt dat de deur op slot en van het slot gaat met slechts het aanraken van een icoontje.
  • Sommige slimme sloten hebben een webapplicatie zodat je het slot kunt bedienen vanaf je PC of laptop.
  • Wat erg belangrijk is, en dit moet zeker een onderdeel zijn van je keuze voor een slim slot, is het toevoegen van gebruikers, zowel tijdelijk als permanent. Je moet dus ook in staat zijn om bepaalde dagen en tijden als tijdstippen in te voeren.

slot van deur

Techniek

De belangrijkste technische eigenschappen van slimme sloten zijn de volgende:

  • Met bluetooth kan een slim slot bediend worden binnen een bereik van ongeveer 12 meter. Met een Wifi-station gaat dat verder, afhankelijk van de sterkte van het bereik.
  • Activiteiten logs van een slim slot zijn belangrijk zodat je kunt zien wie in je huis is geweest en op welk tijdstip
  • Sommige slimme sloten hebben voice activatie en geofencing. Met voice hoef je maar tegen je slot te zeggen: “open de deur”. Met Geofencing kun je een eigen gebied afbakenen zodat wanneer je uit je huis bent de deur automatisch in het slot valt.
  • Andere zaken die helpen zijn: touchpanels voor als je je telefoon of sleutel kwijt bent, alarm en e-mails of sms-jes die je op de hoogte houden van wat er gebeurt en het automatisch open laten gaan van het slot wanneer er een brandmelder af gaat.

 

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *