Slim speelgoed met Smart Games, Skillmatics en Geosmart

Spelletjes doen dat beleven wij thuis veel lol aan. Dus onder de kerstboom mochten deze mooie pakjes met leuke spellen. De Smart games spellen zijn leuk voor jonge kinderen, maar ook super leerzaam. We hebben inmiddels al een aardige collectie Smart Games in huis, maar Skillmatics kende ik nog niet. Graag tip ik je drie leuke spellen; slim speelgoed met Smart Games, Skillmatics en Geosmart.

Smart games

Smart Games

Smart Games is een expert op het gebied van spellen voor één persoon. Wat ideaal is om je kinderen nu tijdens de lockdown ook zelfstandig te laten spelen, terwijl jij moet werken. Af en toe moeten we nou eenmaal ook zelf even aan de slag. Maar het is ook gewoon heel leuk voor de kinderen en ideaal om mee te nemen op reis (wanneer we weer mogen).

Het spel van Smart Games dat we ontvingen is Doornroosje, wat qua uitdaging vergelijkbaar is met het spel Roodkapje. Roodkapje is samen met Smart Farmer ons favoriete Smart Games spel, maar ook Chicken Shuffle wordt hier geregeld uit de kast gepakt. Bij Chicken Shuffle moet je de kippen en kuikens zo schuiven dat alle kippen op een ei zitten. Heel leuk om mee te puzzelen, niet alleen voor kinderen, ook voor jezelf is het echt wel een uitdaging. De spellen kennen moeilijkheid graden, waardoor je het steeds uitdagende kan maken. Waarmee de leeftijdscategorie voor wie het spel interessant is best rekbaar is.

Doornroosje Smart Games

Doornroosje Smart games

Het sprookje van Doornroosje in een doosje. Help jij de de ridder om het kasteel van de prinses te bereiken? Of begeleid jij de prinses uit het doolhof. Of ben je de draak? Je kan zoveel varianten spelen, met het verschuifbare spelbord dat je je voorlopig niet hoeft te vervelend met Doornroosje van smartgames.

Doornroosje bestaat uit 60 opdrachten (24 met de draak, 18 met de ridder en 18 met de prinses) en bevat ook een leuk prentenboekje met het originele sprookje in een eigentijds jasje. Leuk voor kinderen van 4 – 5 jaar.

Smart Games heeft echter ook zeker speelgoed voor meer personen. Zoals Froggit wat onlangs nog genomineerd was voor de Verkiezing Speelgoed van het jaar 2020. Bij dit spel kan je met tot 4 spelers tegelijk kikkers naar de overkant van de vijver brengen. Met kikkersprongen probeer je de eerste te zijn die aan de overkant is, maar kijk uit voor de vis. Erg leuk spel, we spelen het hier ook veel.

Skillmatics

Skillmatics ruimte

Skillmatics kende ik nog niet, maar de verpakking ziet er alleen al heel aantrekkelijk uit. Ik vind dit echt typisch speelgoed dat ook heel goed bij de huidige lockdown past, waarbij ouders weer schooltaken mogen overnemen. Een superleuke manier om dingen te leren, zonder dat het je gaat vervelen. Er zitten veel opdrachten in een handig koffertje. Het spel ruimteverkenners heeft 20 opdrachten en 6 puzzelbladen, allemaal in het teken van de ruimte. Je kan leren over het sterrenstelsel, de maan en ruimtevaart.

De opdrachten kan je meerdere keren doen, doordat je de bladen weer kan wissen, dankzij de whiteboardstiften. Wat dan ook weer heel handig is. Hier werkt dat altijd wel fijn. Ik ben heel blij met dit speelgoed, want het is echt educatief en leuk tegelijk.

Geosmart

Geosmart Lunar rover

Geosmart is speelgoed dat magnetisch is waarmee kinderen allerlei gave creaties kunnen bouwen. Magnetisch constructiespeelgoed dat geschikt is voor kinderen vanaf 5 jaar. Klik alle magneten aan elkaar om een gave flipbot, lunar rover of ander stoer voertuig te bouwen. Het is redelijk eenvoudig in gebruik, maar je moet wel motorisch handig genoeg zijn om te zorgen dat tijdens het bouwen je bouwwerk niet in elkaar klapt. Kinderen vanaf 5 jaar zijn hier meestal wel toe in staat, maar ook voor de ietwat oudere kinderen is het hartstikke leuk. Zoals dat je de flipbot, moon lander en ski patrol ook echter echt kan laten rijden, dankzij de draadloze besturing en het motortje dat er in zit.
Geosmart is heel leuk speelgoed voor jonge kinderen en dergelijk constructiespeelgoed is goed voor het inzicht en motoriek van kinderen.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *