Smoking met kerst of oud en nieuw?

Heb je ook een feestje gepland met de feestdagen? Kerst in smoking aan het kerstdiner of ga je chique het nieuwe jaar in? Wij vrouwen, ik weet dat veel mijn lezers toch vrouw en moeder zijn, doffen ons vaak op met de feestdagen. Een mooie glitterjurk of fancy jumpsuit. Ik houd er wel van, vooral als je feestje hebt. Komen mannen tegenwoordig nog mee in een smoking naar een feestje? Helemaal in James Bond stijl, mooi thema voor Oud&Nieuw. Wanneer draag je nou een smoking? Alleen als het bruidspaar op hun bruiloft Black Tie verwacht?

Smoking voor een bruiloft

Wat trek je aan naar een bruiloft? Heb jij ze op de planning in 2023? Mooi vooruitzicht altijd de bruiloften en bruiloftfeesten. Een smoking kopen ga je uiteraard voor een bruiloft met een black tie dress code, helemaal als het je eigen bruiloft is. Dan ziet je man er natuurlijk, net als jij, eruit om door een ringetje te halen. Als je er zo over nadenkt klinkt een smoking heel erg ouderwets. Smoking betekent immers roken en dat is toch wel een stuk minder populair dan vroeger. Volgens mij komt het woord van de feesten van vroeger waar de mannen gingen roken. Toen gingen de mannen buiten met hun jasje aan buiten staan roken. Nu heeft het alleen nog betrekking op de outfit volgens mij. Een smoking bestaat uit een pantalon en colbert, in het geval van black tie, sowieso zwart. Een wit overhemd en een strikje.

glitter en pump

Black tie dresscode

Bruiloften zijn tegenwoordig heel gevarieerd in hun dress code, stellen bepalen helemaal zelf hoe zij willen dat hun bruiloft eruit ziet. Of je nou wil trouwen in een roze jurk of goud glitter pak. Dat mag je zelf bepalen. Net als de locatie. Je kunt het zo gek maken als je wilt (en je budget het natuurlijk toelaat).De ene keer wordt een bruiloft in een kroeg gevierd en de andere keer blijft het echtpaar de hele dag in een kasteel of kerk. Ik heb ze mee gemaakt van casual (waarbij sommigen in hun spijkerbroek komen) tot cocktail. Uiteraard ook wel afhankelijk van de tijd van het jaar wat voor een jurk een dame aantrekt. Maar Black Tie vind ik toch wel een prachtige dress code. Lekker fancy. Uiteraard is je outfit dan voornamelijk zwart, maar mooi aangekleed met sieraden. Het ziet er zo heerlijk chique en als een geheel uit op een feest waarbij iedereen zwart draagt. Ook wel een beetje James Bond, die sfeer houd ik ook wel van. Ik weet dat al een behoorlijke tijd de “black tie” voor dames niet per se meer lang hoeft te te zijn. Je mag ook wel een cocktail jurkje aan. Voor mannen is een smoking het passends bij Black Tie.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *