Snot verkouden op het kinderdagverblijf

What's on mama's mind zoutoplossing babysWij zijn heerlijk op vakantie geweest. Twee weken in Zuid-Frankrijk. We hebben optimaal genoten van het mooie weer, de rust en de zeelucht. Twee weken vrolijke gezonde kindjes. En dan…

Hatsjoeeee

Juist ja, je kinderen gaan weer naar het kinderdagverblijf en binnen twee dagen zitten ze weer onder het snot. Hoppa, het eerste virusje sinds de zomer hebben ze weer te pakken. Grote snottebellen, vochtige ogen en veel gehoest. Het is onvoorstelbaar, maar tot en met mei zitten we daar wel weer aan vast. Een weekje snotvrij zit er soms wel tussen, maar ze liften lekker op elkaars virusjes mee, met als gevolg dat je kinderen altijd verkouden zijn. Vandaag mocht ik na mijn werk snottie 1 en snottie 2 weer ophalen op het kinderdagverblijf. Tussen snottie nummer 3 t/m 14 zaten ze, te snotteren. Overal snot, gezichten onder het snot, kleding onder het snot, de juffen onder het snot en vervolgens thuis ook alles onder het snot. Die vlek op mijn trui? Snot! Tot en met mei nog dus. Nog 8 maanden…

Duidelijk dat het najaar weer gaat beginnen. Het is vroeg donker, laat licht en het wordt al frisser. Ben jij voorbereid? Wij hebben de neusspray alweer in huis en daar deed ik een leuke ontdekking!

Neusspray of fysiologisch water

Wat zelden ontbreekt in onze EHBO kinderdoos is de neusspray (zoutoplossing) en het fysiologisch What's on mama's mind neussppraywater (reinigen en spoelen van de neus). De neusspray is een zoutoplossing zonder toevoegingen. Prima geschikt voor baby’s en peuters. Het zorgt er voor dat ze weer even vrij kunnen ademen. Het nadeel van de neusspray is dat je het na een paar dagen gebruiken eigenlijk wel weg kan gooien. Het is een maand houdbaar na openen. En dit soort dingen gebruik ik liever niet langer dan aanbevolen, vooral niet bij een baby. Kortom, je moet er wel telkens aan denken dat je nieuwe neusspray koopt. Wat bij mij dan altijd gebeurt is dat ik niet meer weet wanneer ik de neusspray voor het eerst heb gebruikt. Is het twee weken geleden of twee maanden geleden? Toen dacht ik ineens “ik ga het gewoon op het flesje schrijven”. Wat blijkt? Mijn neusspray heeft er gewoon een plekje voor waar je de openingsdatum op kan schrijven. Zie foto. Superslim, superhandig.

Ik heb ook flesjes fysiologisch water in huis. Wat dat precies is kun je hier lezen: apotheek-online.be (toevallig een site die ik tegenkwam toen ik op Physiologica googlde). Ik ben niet medisch onderlegd en wil geen dingen op mijn blog schrijven die misschien niet kloppen of goed genoeg zijn uitgelegd. Ik heb deze flaconnetjes bij de apotheek gekocht en zo altijd wat in huis voor als ze spontaan verkouden worden en ik geen neusspray heb. Ook mag je ze bij hele kleine baby’tjes al gebruiken volgens mij (vraag voor de zekerheid even bij de apotheek na, want daar koop je ze).

Nog wat tips bij babyverkoudheid:

1. Snij een uit doormidden en zet deze in een bakje op zijn of haar kamertje (zorg dat de baby er niet bij kan). Wees wel voorbereid op de geur in je huis hierna.
2. Verhoog het bedje aan het hoofdeinde iets. Ik geloof dat een handdoek onder het matrasje wordt afgeraden, maar boeken onder de poten van het bed wel wordt geadviseerd.
3. Lekker samen douchen, zodat je kleintje een beetje kan stomen.

 

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *