Wat zit er in de luiertas?

What's on mama's mind soyoungVind je het voor jezelf ook altijd lastig om een Sinterklaas- of verjaardagcadeau te vragen? Ik heb wel een tip: een nieuwe luiertas. Die van ons was behoorlijk versleten na bijna drie jaar. We hebben nu een mooier en steviger exemplaar  van SoYoung.

Met twee kleine kids kan je luiertas behoorlijk gevuld zijn. Hoewel het steeds minder een luiertas voor ons (jawel er gaan nog wel luiers mee voor mijn dochtertje) is het vooral de tas die wij meenemen als we ergens naartoe gaan. Het is zo handig met alle vakken, dat alles erin past. Mijn zoontje is zindelijk dus voor hem hoeven er geen luiers meer mee. Toch nemen we wel altijd spullen voor hem mee.

Benieuwd wat er in onze luiertas zit?
Tijdens deze blog pas ik mijn tas uit. De laatste trip die wij maakten was naar de dierentuin (Burgers Zoo) in Arnhem. We gingen ‘s morgens om 8:45 uur de deur uit en waren rond 12:45 uur thuis. Dat betekende dat we zowel een fruithapje als wat te drinken en een lunch mee moesten nemen.

Ik pak de tas uit. Het is verdeeld in drie grote vakken. Het middelste vak gebruik ik algemeen en daar zitten ook mijn portemonnee en handschoenen bijvoorbeeld in. De ene kant is voor mijn zoontje en de andere kant voor mijn dochtertje. Zo houd ik het overzicht.

Kant 1: Zoontje (bijna 3 jaar).
Een paar sokken, een spijkerbroekje, een boxershort, een trui, een t-shirtje, een tractor en een What's on mama's mind soyoungdrinkbeker van Cars komen er te voorschijn.

Kant 2: Dochtertje (net 1 jaar)
Een legging, een shirtje, een rompertje, slofjes, konijn en fopspeen.

Middenstuk: algemeen
2 luiers maatje 4 van mijn dochtertje. Sudocreme, billendoekjes, mijn portemonee, handschoenen, zakdoekjes. Twee bananen en twee mandarijnen. Een drinkbeker voor mijn dochtertje, een broodtrommel met boterhammen.

En nog iets heel handigs: een verschoningsmatje. Die zit bij de luiertas inbegrepen en kan je in het middenstuk van de tas heel klein opgerold wegstoppen. In dezelfde mooie kleuren. De ene kant de bruine stof de andere kant een afwasbaargedeelte met het patroon dat je ook aan de binnenkant van de tas ziet.

Over de tas
What's on mama's mind soyoungDe tas is van het merk SoYoung. Het is de zogenaamde “Charlie bag“. Wij hebben de bruine variant zoals je op de foto’s kan zien. De prijs van de tas is € 175. Dat is fors natuurlijk, maar het is wel een erg mooie tas die meer uitstraling heeft dan een gemiddelde luiertas. Je kunt hem gerust dragen zonder dat iemand hem herkend als luiertas. Daarnaast is het een erg stevige tas met veel mogelijkheden. Ik vind het fijn dat de tas goed past bij zowel mannen als vrouwen. Geen roze gebloemde tas waar je als man (en misschien ook al vrouw, haha) wat minder gelukkig van wordt.

Wat ik erg fijn vind aan de tas is dat hij vrij ondiep is. Je hebt daardoor en ook door de verdeling in drie compartimenten veel overzicht. Vaak wil je toch snel hetgeen dat je zoekt willen vinden. Dat je dan door een tas heen moet graaien voordat je het hebt vind ik altijd wel irritant. Dat ervaar ik bij deze tas heel anders. Daarnaast heb ik er echt een verdeling voor twee kinderen van gemaakt. Voor de luiers zit in het midden vak een handig vak. Ook zit er een vakje met een plastic binnenkant in het midden, dat is ideaal als je bijvoorbeeld iets van creme ofzo meeneemt. Mocht het gaan lekken dan veeg je het er zo uit.

Aan de zijkant van de tas kan je ideaal een drinkbeker stoppen en voorop de tas zit nog een mooi vak voor je telefoon en sleutels.

Onderweg
Voor mij is het essentieel dat je de tas wel aan de kinderwagen kan hangen. Ik heb er gauw last van What's on mama's mind aan de kinderwagen tasmijn schouders als ik een tas draag, vooral als deze zo gevuld is als een luiertas. Bij de luiertas zijn twee extra hangsels. Met klittenband en gespen bevestigd je de hangsels aan de tas en dan aan de kinderwagen. Het is stevig en werkt heel goed. Zie ook deze laatste foto.

De tas is niet klein, het formaat is: 38cm breed x 25cm hoog x 18cm diep. Er kan dus heel veel in. Ik ben erg blijf met deze luiertas die ik van SoYoung heb gekregen. Boven dat hij heel handig is, vind ik hem vooral heel mooi.

 

 

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *