Speelgoed: Bijen Bende

Ik maakte kennis met een heel leuk spelletje voor jonge kinderen. Adviesleeftijd vanaf 3 jaar: Bijenbende van Tactic.

Bijen Bende Tactic

Bijen Bende

Het spel ziet er meteen al heel aantrekkelijk uit voor kleine kinderen. Vrolijke kleurtjes en schattige bijtjes. Zelfs het pakketje uitpakken is al een feest.

Bijen Bende Tactic

Als je het spel uit de verpakking hebt gehaald, dan plak je de stickers op de juiste bloemen. Er zijn honingdruppels en kevers. Je plakt 4 kevers onder vier verschillende kleuren bloemen, daarna plak je alle honingdruppels onder de resterende bloemen. Dit kun je heel goed samen doen, omdat de stickers de juiste kleuren hebben, passend bij de kleuren van de bloemen. Je plakt dus een gele sticker met een honingdruppel onder een gele bloem et cetera. Dat kan een driejarige uitstekend zelf. Daarna kun je van start. We lezen de spelregels door en starten met zijn tweetjes (mijn dochtertje van 3 jaar en ik). Het spel kan ook met zijn drietjes gespeeld worden. We waren echter maar met zijn tweeën toen we het voor het eerst uitprobeerden.

Wat doe je bij Bijenbende?

Bijen Bende is een combineerspelletje. De spelers proberen met hun bijtje zo snel mogelijk de bloemen in de juiste volgorde te verzamelen. Maar pas op voor de kever!

Bijen bende tactic

Er wordt een kaartje omgedraaid, daarop zie je een bijtje afgebeeld met onder zich vier bloemen. Je pakt jouw bijtje en verzameld met het bijtje (door hem erop te klikken) dezelfde vier bloemen in de juiste volgorde. Als de volgorde dus bijtje, oranje bloem, gele bloem, blauwe bloem en paarse bloem is, dan doe jij dat dus op die volgorde.

Als jij als eerste de bloemen hebt verzameld, mag je keihard zoemen (dat geluid maak je zelf) en scoor je een punt! Pak dus zo snel mogelijk alle kleuren bloemen.

Erg leuk om te doen. We beleefden er veel plezier aan. Een spelletje duurt maar een paar seconden, maar je kan het minuten lang spelen natuurlijk. Want, wie verzamelt de meeste kaartjes?

Productspecificatie Bijen Bende

Inhoud:

 • 3 Bijen van kunststof,
 • 12 Bloemen van kunststof,
 • 33 Bloemenkaarten,
 • 4 Keverstickers,
 • 8 Honingstickers
 • De spelregels

Speeltijd: 10 – 15 minuten
Aantal spelers: 2 – 3 spelers
Leeftijd vanaf 3 jaar

Please follow and like us:
Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Bijen Bende
Beoordeling
51star1star1star1star1star

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

1 reactie op “Speelgoed: Bijen Bende

  Lieke van Veen

  (5 september 2019 - 10:44)

  Wat een leuk en leerzaam spelletje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *