Speelgoed van het jaar 2019

Meer dan 9.000 stemmers kozen verrassende winnaars!

Gisteren mocht ik, met mijn gezin, aanwezig zijn bij de prijsuitreiking van de verkiezing speelgoed van het jaar 2019. We waren uitgenodigd bij Nemo Science Museum in Amsterdam, waar Chazia Mourali de winnaars, met hulp van kinderen, bekend maakte.

Graag laat ik je in deze blog zien wie de winnaars zijn van de verkiezing speelgoed van het jaar 2019. Lees in mijn eerdere blog over de genomineerde spelletjes en genomineerde speelgoed van de verkiezing speelgoed van het jaar 2019.

Winnaars Verkiezing Speelgoed van het jaar

Meer dan 9.000 (in 2018: 6.000) stemmers hebben in zeven leeftijdscategorieën gekozen voor hun favoriete speelgoed of spel.

Winnaars verkiezing speelgoed van het jaar 2019

De winnaars in de verschillende categorieën zijn:

  • 0 t/m 3 jaar: ZoomiZooz Klim Verken Boomhuis (VTech)
  • 4 en 5 jaar: Smart Farmer (Smart)
  • 6 en 7 jaar: Lynx (Identity Games)
  • 8 en 9 jaar: De Newbury Spookschool (Lego)
  • 10 en 11 jaar: De Kwakzalvers van Kakelenburg (999 Games)
  • 12 t/m 17 jaar: Rolit (Goliath)
  • 18 plus: Escape Room The Game: 2 Players (Identity Games)

Over de winnaars van Speelgoed van het jaar 2019

ZoomiZooz Klim Verken Boomhuis (0 t/m 3 jaar)

Winnaar Verkiezing speelgoed van het jaar Vtech 2019

Zoomizooz zijn kleine tuimeldiertjes die verkrijgbaar zijn in 24 verschillende varianten. Het Klim Verken Boomhuis laat de diertjes rollen, tollen en dollen waardoor het de fijne motoriek van kinderen tussen de 1 en 5 jaar stimuleert. Plaats de ZoomiZooz op de Magische Zoomizone en hoor hoe het diertje zijn naam roept en grappige zinnetjes en melodietjes brengt.

Smart Farmer (4 en 5 jaar)

Winnaars verkiezing speelgoed van het jaar 2019

Hou de dieren uit elkaar! Beestenboel op de boerderij! De dieren maken er een bende van en moeten van elkaar gescheiden worden maar de boer heeft maar drie eenvoudige hekken om zijn land te verdelen in aparte weides. Help de boer door de hekken op de juiste plaats te zetten, zodat de paarden, koeien, schapen en varkens hun eigen plek krijgen. En zorg er voor dat elk dier zijn eigen drinkbak heeft.

Lynx (6 en 7 jaar)

Winnaars verkiezing speelgoed van het jaar 2019

Lynx is een zoekspel, waarbij je z.s.m. jouw plaatjes moet vinden op het speelbord. Alle afbeeldingen worden in het bakje gestopt en de spelleider geeft elke speler 3 kaartjes. Vervolgens gaat iedereen op zoek naar zijn/haar plaatjes en legt hier een gekleurde fiche op. Het spel stopt wanneer een speler alle drie zijn/haar afbeeldingen heeft gevonden, de gevonden plaatjes mag je houden. Het doel is om zoveel mogelijk kaartjes te verzamelen.

Lego Hidden Side – De Newbury Spookschool (8 en 9 jaar)

Winnaars verkiezing speelgoed van het jaar 2019

Lego Hidden Side is speelervaring die ondersteund wordt door een gratis app en een verhaallijn rond twee youtubers; Jack en Parker, die in het stadje Newbury mysteries oplossen en op geesten jagen via hun smartphone. Aan de kinderen wordt gevraagd hetzelfde te doen. Doordat ze hun telefoon bij de fysieke Lego modellen houden en in interactie gaan met de verschillende elementen of “behekste plaatsen”, brengen ze virtuele spoken tevoorschijn.

De Kwakzalvers van Kakelenburg (10 en 11 jaar)

Winnaars verkiezing speelgoed van het jaar 2019

Iedere speler trekt ingrediënten uit zijn eigen, in de loop van het spel zelf samengestelde, voorraadbuidel totdat hij denkt dat zijn drank perfect is. Maar pas op: een paar knalerwten en de hele drank ontploft. Het is dus beter om op tijd te stoppen om zo met de opbrengst ervan kostbare ingrediënten aan te schaffen. Zo vult de voorraadbuidel zich met steeds meer nuttige ingrediënten, waardoor de volgende drank meer punten oplevert.

Rolit (12 t/m 17 jaar)

Winnaars verkiezing speelgoed van het jaar 2019 Rolit

Rolit is een 4-kleurig ballenspel waarbij je moet zorgen dat jouw kleur aan het einde van het spel het meest zichtbaar is! Vang de ballen van de tegenstander tussen jouw ballen. Roll it! Draai ze naar je kleur, maar denk alvast verder, omdat ze zo maar weer door een tegenstander teruggedraaid kunnen worden! Makkelijk te leren, veel tactische mogelijkheden en plezier voor iedereen!

Escape Room The Game (18 plus)

Winnaars verkiezing speelgoed van het jaar 2019

Bij de 2 Players editie van Escape Room The Game werk je samen met 1 teamgenoot om puzzels op te lossen en verborgen aanwijzingen te vinden. Het spel bevat 1 introductieavontuur van 15 minuten en 2 complete avonturen van 1 uur. Hierbij heb je dus een uur de tijd om te ‘ontsnappen’. Samen ga je op zoek naar codes, die kunnen bestaan uit getallen, vormen of andere tekens.

Geluid en speelgoed

Chazia Mourali sprak met Ger Ramakers over geluid in speelgoed. Geluid kan het spelen spannender maken, helpt bij “oorzaak en gevolg” ontdekken en vrolijke liedjes en deuntjes dragen bij aan een prettig gevoel tijdens het spelen. De conclusie van Ger Ramakers: Kortom: het gebruik van geluiden en spraak in speelgoed kan allerlei aspecten van de ontwikkeling van kinderen bevorderen. Belangrijkste blijft dat geluid het speelplezier verhoogt.

Over Verkiezing Speelgoed van het Jaar

Winnaars verkiezing speelgoed van het jaar 2019

Ieder jaar nomineert een vakjury in meerdere leeftijdscategorieën speelgoed en spellen. De vakjury bestaat uit een vertegenwoordiging van verschillende disciplines, journalisten, speelgoedinkopers en –detaillisten, spellendeskundigen, bloggers, een pedagoog en een ontwikkelingspsycholoog. Alle artikelen die door de vakjury worden gekozen zijn allemaal voorzien van het logo: “Genomineerd Speelgoed van het Jaar 2019”. Meer informatie over de verkiezing en de artikelen is te vinden op www.speelgoedvanhetjaar.nl

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Speelgoed van het jaar
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *