Speeltoestellen: een kinderglijbaan voor binnen

Een glijbaan afglijden gaat nooit vervelen, hoe oud je kinderen ook zijn. Een binnen glijbaan is dan ook een garantie voor plezier, want zo kan je op elk gewenst moment van de glijbaan af. Een glijbaan levert niet alleen veel speelpret op, het is ook nog eens goed voor je kind.

Binnenglijbaan peuter Marjems
Foto: Marjems.nl

3 redenen waarom een speeltoestel in huis een goed idee is

Misschien heb je er nooit over nagedacht om een glijbaan in je huis te zetten, maar eigenlijk is het een heel goed idee. Je hebt er natuurlijk wel de ruimte voor nodig, maar de meeste zijn zo licht dat je ze makkelijk even erbij pakt. Heb je een verjaardag met veel kinderen, dan zet je de glijbaan gewoon in de woonkamer en grote kans dat ze weinig andere aandacht vragen.

Ik heb hieronder drie redenen geschreven waarom een speeltoestel, zoals een glijbaan voor een peuter, in huis een goed idee is:

Speelplezier: Op één staat het vermaak. Want, dit is natuurlijk het allerbelangrijkste voor een kind; het speelplezier. Kinderen kunnen eindeloos blijven spelen, met hun favoriete speelgoed. Van een glijbaan weet ik dat ze zich er uren mee kunnen vermaken.
Wat fijn ook als je daarvoor niet op pad hoeft, maar gewoon een speeltoestel in je eigen huis of tuin hebt staan.

Binnenglijbaan peuter Marjems
Foto: Marjems.nl

Veiligheid: Een speeltoestel bij je eigen huis zorgt dat je kind veilig bij jou in de buurt is. Jonge kinderen laat je nog niet alleen in een speeltuin en daar heb je ook niet altijd tijd voor of zin in. Bij jou thuis kan je de ondergrond ook zo zacht mogelijk maken, zodat ook de heel kleine kinderen een zachte landing hebben aan het eind van de kinderglijbaan. De glijbanen van Marjems zijn zo ontworpen dat kinderen, onder toezicht van volwassenen, zorgeloos kunnen spelen. De trappen hebben dichte treden, waardoor de kinderen bij het beklimmen van de trap niet door de trede schieten met hun voet. Al deze glijbanen hebben hoge zijkanten en een plateau waar de kinderen zich niet makkelijk zullen bezeren, dankzij de ronde hoeken.

Goed voor de ontwikkeling, is het derde argument om een glijbaan in huis neer te zetten. Wist je dat er vanuit de Gezondheidsraad zelfs beweegrichtlijnen bestaan, waarbij het advies wordt gegeven hoeveel een kind moet bewegen? Het spelen en bewegen verbetert de coördinatie, behendigheid en evenwicht van je kind. Kinderen houden van bewegen en veel beweging is goed voor kinderen. Hoe meer beweging hoe beter. Activiteiten die spier- en botversterkend werken worden zeer aangeraden. Zoals springen, dansen en krachtoefeningen. De trap van een glijbaan op en af klimmen, rond de glijbaan rennen. Het draagt allemaal bij aan de positieve ontwikkeling van het lichaam van kinderen.

Ik heb nog wel meer argumenten, zoals wanneer het regent kan jouw kind gewoon lekker binnen glijden, zonder nat en koud te worden. Daarnaast staat het ook nog eens heel gezellig in huis, je hebt de glijbanen in heel rustige kleuren, waardoor het niet storend is in je interieur.

Bekijk hier een van Marjems.nl glijbanen op YouTube:

Speeltoestellen van Marjems.nl

Bij de leuke webshop Marjems.nl vind je naast veel ander leuk speelgoed prachtige speeltoestellen, ontworpen met maximaal houvast, waardoor valgevaar wordt verkleind. De speeltoestellen van Marjems.nl zijn ideaal om de allerkleinsten te laten kennis maken met klimmen en klauteren. Maak je keuze uit diverse binnenspeeltoestellen die ook makkelijk als buiten speeltoestel kunnen dienen, bijvoorbeeld een glijbaan of een speeltoestel met glijbaan en schommel. De speeltoestellen hebben een leuk design met rustige kleuren waardoor ook deze goed in een interieur passen.

binnen glijbaan zeester (2)
Foto: Marjems.nl

Bij Marjems.nl heb je een uitgebreid assortiment aan binnen glijbanen voor kinderen tussen de 1 en 5 jaar.

Fotomateriaal is van Marjems.nl

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *