Stenen versieren

Creatief bezig tijdens de lockdown? Wij gingen stenen versieren met nagellak, maar natuurlijk kun je veel meer manieren verzinnen om stenen te versieren. Op de basisschool van mijn kinderen hebben de hogeren groepen nu het thema kunst op school. Als opdracht hebben zij meegekregen om stenen te versieren en deze in de wijk neer te leggen. Het is dan de bedoeling dat andere kinderen stenen gaan zoeken en bijvoorbeeld ermee op de foto gaan. Ze mogen de stenen ook even lenen of ergens anders neerleggen. Wat precies de afspraken zijn, als die er zijn, weet ik niet, maar ik vond het een heel leuk creatief idee. Wij besloten gezellig mee te doen.

stenen met nagellak

Stenen versieren met nagellak

stenen verven met nagellak

Het versieren van stenen met nagellak heeft een paar voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld waterverf. Als eerste natuurlijk het feit dat nagellak tegen regen kan en dus langer kleurrijk zal zijn. Daarnaast droogt het ook heel snel, waardoor je sneller kan genieten van het resultaat. Ook zijn de kleuren heel helder, als je het vergelijkt met waterverf op grijze stenen, zie je de nagellak veel beter. Gelukkig hebben wij heel veel verschillende kleuren nagellak in huis. Ik kwam er vooral achter dat ik heel veel verschillende tinten roze heb, haha. Mijn dochtertje ging helemaal los met het stenen versieren en nu hebben we een paar prachtige stenen. Die gaan wij mooi verstoppen in de wijk en natuurlijk voor ons huis neerleggen.

stenen verven met nagellak

Een nadeel van nagellak: de vlekken krijg je niet makkelijk weg en je moet de handen dus wel poetsen met nagellak remover na gebruik. Vergeet dus ook vooral niet een stevig en dik placemat op tafel te leggen voordat je kindje hiermee aan de slag gaat. Mijn dochtertje is 5 jaar, die kan ik aardig toevertrouwen met een potje nagellak, maar toch verlies ik haar niet uit het oog. Een jonge kind zou ik er eigenlijk nog niet aan toevertrouwen, want een omgevallen potje nagellak of voetstappen met nagellak op je vloer, liever niet hoor..! Samen kan natuurlijk wel een heel hoop en eigenlijk is dat net zo leuk.

Wat ik ook extra leuk vond aan dit knutselwerk, is dat ik meteen even tijd had om mijn nagels te lakken. Dus twee vliegen in één klap, een beetje tijd voor jezelf en voor je kinderen.

Zwerfstenen schilderen

Zwerfstenen schilderen
Door: Lisette van Toorn

Toen ik onze creaties op Instagram deelde reageerde Lisette dat zij ook zelf zwerfstenen maakt. Bekijk hier haar supermooie stenen en ze vertelt ook wat meer over haar zelf.

Zwerfstenen schilderen
Door: Lisette van Toorn

Mijn naam is Lisette, getrouwd en mama van 2 jonge kinderen. Daarnaast ben ik juf in groep 3/4. Voor onze kinderen geboren werden, had ik naast mijn baan als juf een uit de hand gelopen hobby waarbij ik sieraden, sleutelhangers, naamslinger en speenkoorden maakte. Die verkocht ik via een webshopje op Facebook. Daarnaast stond ik regelmatig op markten en braderieën. Twee jaar geleden heb ik al die materialen verkocht, omdat ik er te weinig tijd voor had en we de ruimte in huis nodig hadden in verband met de komst van ons zoontje. Maar de drang naar fröbelen bleef wel. En ineens kwam daar nu de pagina van Kei Tof voorbij op Facebook. Dat leek me wel erg leuk om te doen. Ik had nog acrylverfstiften van de Action liggen die ik eerst gebruikte om raamtekeningen te maken. Daar ben ik toen samen met mijn dochtertje van bijna 4 mee begonnen op stenen uit de tuin van mijn zus. Dat was heel leuk voor haar, maar ik merkte al gauw dat ik fijner materiaal nodig had om echt wat te kunnen tekenen.

Zwerfstenen schilderen
Door: Lisette van Toorn

Dus lang leve allerlei webshops: metallic stiften, acrylverfstiften met dunne punt en tubetjes acrylverf. Penselen, stippelstaven, gesso en sponskwasten. Die laatste 4 dingen heb je niet per se nodig, maar ik wil ook graag nog mandala stiptekeningen gaan uitproberen.

Zwerfstenen schilderen
Door: Lisette van Toorn

Op de pagina van Kei Tof heb ik allerlei foto’s bekeken en opgeslagen wat ik leuk vond om ook te proberen. Nu moet je weten dat ik echt geen tekentalent ben, dus ik ben zeer verbaasd over wat er uit mijn handen komt. En ik vind het heerlijk om te doen. Nu nog wachten op de bestelde Mod Podge om ze af te lakken. Wat ook zou kunnen met blanke nagellak of een bus spuitlak trouwens. Zodat we ze daarna weg kunnen leggen om andere mensen een glimlach te bezorgen!

Zwerfstenen schilderen
Door: Lisette van Toorn
Zwerfstenen schilderen
Door: Lisette van Toorn
Zwerfstenen schilderen
Door: Lisette van Toorn
Zwerfstenen schilderen
Door: Lisette van Toorn
Zwerfstenen schilderen
Door: Lisette van Toorn
Zwerfstenen schilderen
Door: Lisette van Toorn
Zwerfstenen schilderen
Door: Lisette van Toorn

Oooh ja, mijn gouden tip voor tijdens het schilderen. Leg er een velletje bakpapier onder. Kranten of keukenrol blijft aan de stenen plakken, dit niet.

Ik vind de stenen van Lisette ontzettend gaaf en ga het ook eens proberen met verf!

bijtje van leeg wc rolletje knutselen

Lees ook: knutselen met wc-rolletjes

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *