Boekreview: Hoe word ik een Supervetverbrander

In Hoe word ik een Supervetverbrander lees je hoe je voor altijd (nóg) slanker, fitter en strakker wordt. Binnen een maand! Niet met het zoveelste dieet, maar door je lijf te leren haar eigen lichaamseigen vetten aan te spreken. Maaike de Vries vertelt je hoe je via een metabole truc makkelijk een Supervetverbrander wordt. Met veel praktische tips om je leefstijl te veranderen. Probeer het maar. Je zult jezelf dankbaar zijn, voor de rest van je leven.

hoe word ik een supervetverbrander boek

Wie is Maaike de Vries en waarom schrijft ze dit boek?

Maaike de Vries is gepromoveerd gezondheidswetenschapper. Ze is actief in de gezondheidszorg als wetenschappelijk directeur, adviseur en toezichthouder. Geen dieetgoeroe of fit mom die met wat eigen bedachte diëten jouw vet voor de zon wil laten verdwijnen. Dat maakte dat ik zeker interesse had dit boek te lezen. Ik wil niet op dieet, ik hoef geen kilo’s kwijt te raken. Maar ik ben wel geïnteresseerd in hoe je lichaam werkt, wat verstandig is om te eten als je gaat sporten en hoe je je fit en energiek kan voelen. Het boek las ik vorige week met het mooie weer in één ruk uit en nu adviseer ik mijn omgeving om het ook te lezen.

Tips waar ik wat aan heb uit het boek

Ik vind het boek echt een aanrader en adviseer je het te lezen als je interesse hebt om wat meer te weten te komen over je metabolisme. Wil je weten wat suikers met je lichaam doen en wat vet voor je lichaam kan betekenen. Je moet het niet zien als een dieetboek, want je doel moet niet zijn om snel kilo’s te verbranden, door een sapjes kuur of heel extreem sporten. Al kan het verdwijnen van je vetrandjes wel een resultaat zijn. Je gaat je eigen lichaamsvetten leren aanspreken, in plaats van snelle suikers te verbranden.

Ken je dat gevoel dat je na een paar uur weer “iets” moet eten, dat je trek krijgt in iets van suiker; fruit of frisdrank, tussendoortjes, omdat je een hongergevoel hebt. Je eet wat en een paar uur later heb je weer trek. Als je het niet neemt voel je je slapjes en soms zelfs niet lekker. Ook al maak je je naar jouw idee gezonde keuzes “een peer, druiven, mango of een plak ontbijtkoek”, het zijn suikers. Maaike legt uit hoe je in plaats van deze “suikers te verbranden” je lichaam harder kan laten werken vanuit je eigen voorraad met vetjes (oké ze legt het heus wel wat beter uit, dan ik), maar je begrijpt zo wellicht de essentie. Door je vet te verbranden in plaats van suikers, krijg je genoeg energie en voel je je fitter. In plaats van dat je naar suikerpiek tot suikerpiek leeft.

In het kort nuttige tips dit ik eruit heb gehaald:

 • 3 keer per dag een goede maaltijd en geen tussendoortjes. Eet je appel of ander fruit gewoon tijdens je lunch of ontbijt.
 • Vetten zijn goed 🙂 wat je eet verbrand je. Dus eet je vet dan verbrand je vet. Eet je suiker dan verbrand je suikers .
 • Af en toe nuchter sporten. Dus pas op mijn werk ontbijten.
 • Ongebrande noten eten 🙂
 • Eet uit de schijf van vijf
 • 65% van hartslag trainen en 1x in de week/2 weken goed stuk gaan (variatie dus ja)
 • Rust nemen en ademhalingsoefeningen (oa na het sporten)

supervetverbrande boek review

Ik ben moeder en nu ben ik ben zo moe

Welke moeder is er nou niet af en toe heel erg moe. Als je moeder wordt dan heb je nou eenmaal minder slaap, dat hoort erbij, maar het is wel fijn als je toch wat tips kan krijgen om je vrije tijd optimaal te benutten. In het boek staan bijvoorbeeld tips over ademhalingsoefeningen. Proberen om je ademhaling omlaag te krijgen. Niet te vaak in een minuut ademhalen, rust, geen stress. Maaike legt uit hoe belangrijk het is dat je goed slaapt en bepaalde tips zijn wellicht bij je bekend: geen beeldschermen voor het slapen gaan, maar probeer een boek te lezen. Iets wat ik de laatste tijd ook al zelf ervaar. Ik had vaak last om in slaap te vallen, terwijl ik behoorlijk moe kon zijn. Sinds een aantal maanden lees ik weer elke avond voor het slapen gaan, daarna val ik vaak makkelijk in slaap. Ook al lees ik maar 10 pagina’s op een avondje, ik heb gelezen en ik voel mij slaperig en val makkelijk in slaap.

Zoals je merkt ben ik erg enthousiast over het boek. Het boek is begrijpelijk geschreven, helder en toegankelijk. Ik heb het al meerdere dames in mijn omgeving aangeraden om eens te lezen. Het boek krijgt van mij dan ook 5 sterren.

Het boek Supervetverbrander kost € 15 op bol.com.

 

 

 

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Boek: Supervetverbrander
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Een gedachte over “Boekreview: Hoe word ik een Supervetverbrander

 • 5 juli 2018 om 10:50
  Permalink

  Heel interessant. De tips ga ik direct ter harte nemen. Ik loot graag mee om meer over metabolisme te lezen en er de vruchten van te plukken.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *