Tactic Gold Armada

Op zoek naar ene leuk spel voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar, die gek zijn op schatten en piraten? Het spel Gold Armada van Tactic is te spelen vanaf 2 tot maximaal 5 spelers die zoveel mogelijk gouden munten gaan verzamelen.

Een eenvoudig spel, dat je even makkelijk in korte tijd samen speelt. Het is spannend, omdat je natuurlijk graag wilt winnen.

Gold armada tactic

Hoe speel je Gold Armada?

Er ligt een schat voor het opgraven, heb jij aan het eind van het spel de meeste dukaten verzameld, dan ben jij de winnaar!

Zet het speelbord in elkaar op tafel. Bij het spel zitten een heleboel dukaten (30 stuks) en 6 dooskopfiches. De dukaten moet je over het speelbord verdelen, zoals afgebeeld staat. De dobbelstenen hebben symbolen, als je de juiste symbolen gooit, wanneer je aan de beurt bent, kun je dukaten verdienen.

Superleuk hoe in de doos de doodshoofdfiches in een kartonnen piratenhoed zijn geplaatst. Leuk extra detail voor het spel!

Gold armada tactic

Aan de slag

Gooi de 5 dobbelsteen en probeer zoveel mogelijk gouden munten te verzamelen!
Hoe beter je gooit, hoe moeilijker het wordt om meer munten te krijgen.
Goede worpen worden beloond met goud en slechte worpen met een doodskop!

Spelregels Gold Armada

Het speelbord is een tekening van een pirateneiland. Vanaf het eiland lopen allemaal pieren of aanlegsteigers voor boten. Op de pieren zijn symbolen geplaatst, door te dobbelen en de juiste symbolen te rollen kun je dukaten verdienen. Gooi je de juiste symbolen, dan ontvang je de dukaat van de pier, doordat je deze pakt onthul je ook weer een nieuw symbool. Dat is dus een volgende combinatie die gedobbeld moet worden om weer een gouden munt (dukaat) te verdienen. Elk volgende dukaat is meer waard.

Gold armada tactic

Elke beurt mag je drie keer met de dobbelstenen gooien. Na elke worp kun je kiezen welke symbolen je bewaart en welke dobbelstenen je opnieuw gooit. Net als bijvoorbeeld met Yahtzee. Na de derde worp weet je dus of je een gouden munt hebt verdiend, of dat je helaas deze beurt geen dukaat wint, maar een doodshoofdfiche krijgt. Aan het einde van het spel tel je al je goude munten op. Elke doodshoodfiche moet je hiervan aftrekken, als 1 punt.

Het spel is ten einde als alle dukaten en fiches op zijn. Heb jij de grootste schat verzameld, dus de meeste munten, dan ben jij de winnaar!

  • Een simpel spel dat naarmate het spel vordert, steeds spannender wordt.
  • Een ideaal familiespel!
  • Met een prachtig en kleurrijk speelbord!

Inhoud:

  • speelbord
  • 36 fiches
  • 5 dobbelstenen met speciale symbolen
  • spelregels

Please follow and like us:
Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Gold Armada
Beoordeling
51star1star1star1star1star

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *