Mooie tassen voor stoere boys

Tijd vliegt voorbij, was de blog vol met zwangeren en moeders van baby’s, zijn er al broers en zussen die naar de middelbare school gaan. Wat vliegt de tijd. Bij ons staat de basisschool voor de deur. In januari gaat mijn zoontje naar groep 1, spannend hoor. Ik kan mij er nog niks bij voorstellen (gelukkig) dat hij straks op zijn fiets naar de middelbare school gaat met zijn grote schooltas (hey rugzak, waar ga je met dat jongetje naar toe).

What's on mama's mind tuin

Op de fiets naar de middelbare school

Ik hoefde zelf altijd maar een klein stuk te fietsen naar mijn school. Misschien een kilometer of vier? Volgens mij deed ik er zo’n 10 minuten over ofzo. Maar ik herinner mij de zware boeken op mijn rug nog goed, zwaar zat, ook een klein stukje. Ik had vriendinnen die veel verder fietsten, die zaten gerust een half uur enkele reis op de fiets. Dat is best veel voor een scholier vind ik. Een grote tas, waar soms wel 6 zware boeken in zaten. Hoe hoger ik kwam in het leerjaar hoe meer boeken ik bewaarde in mijn kluisje op school. Werkboeken gingen mee naar huis, maar de zware boeken met de harde kaften bleven op school. Soms onhandig voor het huiswerk, maar we hadden ook wel uurtjes tussendoor dat je je huiswerk al op school kon doen. Ik had een grote rugzak, mijn broer begon volgens mij met een echte leren schooltas die nog van mijn vader was geweest. Ik zag ze nu ook weer voorbij komen bij Urbanbozz. Grappig, de mode blijft zich toch herhalen, maar dan met een modern tintje.

Voorlopig zijn wij gelukkig nog niet zover. Wij fietsen nog samen naar het kinderdagverblijf, eentje achterop de fiets en eentje op zijn eigen fietsje, met trappers dat wel en zonder zijwieltjes. Dan ben je toch eigenlijk ook al heel groot?

 

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

1 reactie op “Mooie tassen voor stoere boys

    Els Black-Stoker

    (23 november 2017 - 13:38)

    Ik fietste idd ook een half uur naar de middelbare school. En als mijn jongens hoger dan mavo gaan doen moeten ze nog verder fietsen. Maar ook hier duurt dat gelukkig nog een aantal jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *