The Body Shop refill skincare een duurzaam concept

The Body Shop is volop bezig met duurzaamheid. Buiten de herbruikbare wattenschijfjes hebben ze een heel duurzame refill formule. Waarbij je je verzorgingsproducten kan hervullen. Ik schreef al eerder over het doel om de komende 5 jaar bijna alle The Body Shop winkels een refill station te geven. Wat ik een fantastisch initiatief vind: refill, reuse and repeat, repeat, repeat! Naast dat ik een refill bottle heb ontvangen zodat ik deze kan gaan vullen. Heb ik drie mooie The Body Shop producten gehad die ik graag aan jullie laat zien.

the body shop refill

The Body Shop herbruikbare wattenschijfjes

Ik gebruik inmiddels al zo’n twee jaar herbruikbare wattenschijfjes. Een van de grootste veranderingen in de badkamer, tot de refill bottles denk ik. Al mogen de soap bars die weer helemaal terug zijn ook in het rijtje. Maar het idee dat je elke dag 1 of meerdere wattenschijfje gebruikte en vervolgens weggooide dat is voor mij haast niet meer voor te stellen. De wasbare wattenschijfjes zijn ideaal, je gebruikt ze, stopt ze in een wasnetje. Wacht tot het wasnetje vol is en wast ze mee met je was. Laat ze aan de lucht drogen (ik leg ze meestal op de badrand) en gebruik ze opnieuw! Ik heb herbruikbare wattenschijfjes van The Body Shop, gemaakt van biokatoen en bamboe, ontvangen. Een handig zakje met 7 stuks, dus voor elke dag van de week één. En het mooie is, ze zijn ook nog eens bedrukt met de dag van de week. Dus elke dag een schoon wattenschijfje om jouw makeup te verwijderen. Het zakje waarmee je het kan wassen zit er ook bij. Hierbij heb ik nog wel een tip. Onze nieuwe wasmachine centrifugeert wat wilder dan de vorige, met als resultaat dat deze knoopjes uit zakjes kan halen. Ongelooflijk, maar waar, Houdini is er niets bij. Dus ik doe altijd een elastiekje om de sluiting. Zo gaat het zakje sowieso niet open. Het probleem namelijk met rond dwalende wattenschijfjes in je wasmachine is dat ze in het filter kunnen kruipen. En ja, dan raakt deze verstopt, met als gevolg dat je hem weer moet bevrijden.

Ik vind dat de wattenschijfjes zacht blijven en ik vind ze prettiger aanvoelen dan wattenschijfjes. Ik vind namelijk het gevoel van watjes vreselijk. Het is een beetje als nagels over een schoolbord voor mij. Dus dat deze van biokatoen en bamboe zijn is voor mij een win win. Beter voor het milieu en beter voor mijn gevoel!

The Body Shop Cleaning Oil Camomile

Op mijn biokatoen wasbare wattenschijfjes doe ik een beetje make-up cleansing oil van de The Body Shop. Hiermee verwijder ik supermakkelijk make-up en vuilrestjes. Dit doe ik elke avond voor het slapen gaan. Je huid voelt er superzacht door en het werkt ook kalmerend. Ik vind het heel fijn en je hebt ook meteen je mascara goed van je wimpers af. Geen panda ogen dus de volgende ochtend. Daarna gebruik ik een moisturizer,.

the body shop refill

Tea Tree All-In-One Stick

Het derde product van The Body Shop dat ik ontving om te testen is de Tea Tree All-In-One Stick. Een kleine ronde stick die je op je gezicht doet als aanvulling op je dagelijkse gezichtsverzorging. Het is een perfect formaat om makkelijk mee te nemen op reis of gewoon in je tas te hebben. Het hydrateert en zuivert de huid. Wat ik fijn vind aan de stick is dat het heel makkelijk aan te brengen is en het voelt ook echt alsof je vocht inbrengt doordat hij best wel nat aanvoelt, maar op het moment dat het op je huid zit voel je dat dat in je huid trekt. Superhandig zo’n klein formaat en het ruikt lekker.

Bekijk hier de webshop van The Body Shop

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *