The Body Shop Sleep voor gezonde nachtrust

The Body Shop lanceert een nieuwe collectie wellness producten geïnspireerd door de natuur en bestaand uit drie routines: Sleep, Boost en Breathe. Elk van de drie routines heeft een eigen krachtige melange. Recharge, reconnect & re-energise met deze heerlijk geurende lijnen. De producten zijn vegan (gecertificeerd) en op basis van 100% natuurlijke, biologisch afbreekbare essentiële oliën. Ik heb de volgende producten uit de Sleep lijn geprobeerd:

  • Bedtime Balm Lavender & Vetiver
  • Body Cream Lavender & Vetiver
  • Sleep Calming Pillow Mist Lavender & Vetiver
  • Hair & Body Wash Lavender & Vetiver
The body shop sleep

Sleep: sleep better, wake stronger

Als moeder met jonge kinderen ken je de momenten dat je een slaapgebrek hebt maar al te goed. Uitslapen is er zelden bij en de meeste ouders zijn wel bekend met de term nachtouders. Met name in de tijd dat je een jonge baby hebt die voor voedingen komt ’s nachts is erg intensief voor veel ouders en uitslapen zit er vaak ook niet in. Ook de Covid pandemie heeft een zware tol getrokken op het menselijk vermogen om slaap te reguleren schrijft het European Sleep Center*.

“Daarom introduceert The Body Shop een nieuwe aromatische, bloemige lijn, Sleep, die zintuiglijke texturen combineert met een rustgevende, ontspannende geur. ” De geur van Sleep is lavendel.

Lavendel tegen muggen

Ik heb al een tijd in de zomerperiode naast mijn bed en bij de bedden van mijn kinderen lavendel olie staan. Dit smeer ik vaak op de huid in de periode dat er veel muggen zijn. Ik heb ooit gelezen dat de geur van lavendel muggen verdrijft. Aangezien mijn kinderen nogal veel geprikt worden, ben ik ijverig aan het smeren met lavendelolie in het muggenseizoen en ik durf te zeggen dat het bij ons werkt. Daardoor hebben wij meteen al dankzij lavendel een betere nachtrust.

Slaap routine met The Body Shop Sleep

Volg deze routine van 4 stappen met de producten om beter van in slaap te vallen en uitgeruster wakker te worden:

STAP 1: Spoel de dag van je af met Sleep Relaxing Hair & Body Wash.
STAP 2: Help een druk hoofd leeg te maken door Sleep Balmy Body Cream rustig in je huid te masseren.
STAP 3: Spray voor je onder de wol kruipt je kussen in met Sleep Calming Pillow Mist voor extra ontspanning.
STAP 4: Breng een paar druppels Sleep Essential Oil Blend aan op je polsen, achter je oren en/of in je hals. Ook deze
melange van essentiële oliën in een dragerolie heeft een ontspannende geur en helpt om je geestelijk voor te bereiden op het slapengaan.

Bedtime Balm Lavender & Vetiver

balm The body shop sleep

De bedtime balm is een body creme of moisturiser helpt bij droge plekjes. Smeer voor het slapengaan op al die extra droge plekjes deze vegan vochtregulerende balsem. Het helpt tegen de droge huis, zoals bij je ellebogen, knieen en handen, het helpt ook ontspannen. Ideaal in een potje van 30 gram dat je ook altijd mee kan nemen in je tas.

Hair & Body Wash Lavender & Vetiver

The body shop sleep hair and pillow

Natuurlijk is het van belang bij shampoo dat je haren er goed schoon van worden, maar ik vind de geur net zo belangrijk. Ik sport veel en ook ’s avonds laat. Als ik na een hockeytraining of -wedstrijd thuis kom kan ik vaak niet meteen slapen. Je bent dan nog zo actief dat je echt even tot rust moet komen met een fijne douche. De Hair & Body Wash met lavendel dragen echt bij aan het ontspannen moment.

Body Cream Lavender & Vetiver

Deze body cream is een grote pot van 200 ml die ik op smeer na het douchen. De bodycreme trekt makkelijk in en de geur werkt heel ontspannend. Als je ook de Hair&Body Wash uit de Sleep-lijn hebt gebruikt dan kan je helemaal ontspannen je bed in. Vooral zo net naar de winter is mijn huid heel droog en kan ik niet zonder een bodycrème. Belangrijk vind ik dat de crème goed voedt en intrekt. Niet zo vervelend als een crème die nog op je benen blijft zitten en niet wil intrekken of waar je na 2 minuten alweer opnieuw moet smeren. De pot is van een mooi groot formaat, waar je makkelijk de crème uit krijgt. geen flesjes waar je het laatste beetje niet uit krijgt of erg je best moet doen om een klodder uit te krijgen. Er is met zorg nagedacht over deze productlijn.

Sleep Calming Pillow Mist Lavender & Vetiver

Sluit af met Sleep Calming Pillow Mist voor je onder de wol kruipt om van een goede nachtrust te gaan genieten. Je sprayt pillow mist op jouw beddengoed en kussen voor het slapen gaan. Ik vermoed dat deze spray ook een goed effect hebben op het wegjagen van muggen. Ik heb het nog niet geprobeerd in het muggen seizoen, maar ik hoop dat het werkt.
De Pillow Mist vind ik echt een luxe product dat jouw huis omtovert in een vijfsterren hotel waar je op een zonvakantie na een dagje strand heerlijk in slaap kan vallen.

The body shop sleep

Duurzaam en vegan

De producten uit de Sleep, Recharge en Rise lijn zijn vegan en op basis van 100% natuurlijke oliën. Ook over de verpakkingen is nagedacht: met duurzaam materiaalgebruik, veel stijlvol glas en aluminium. Alle producten uit de Sleep lijn bevatten lavendel afkomstig van de hoogvlakte Haute-Provence in Frankrijk. Geteeld zonder kunstmest en irrigatie, en vetiver uit Madagaskar, die daar is geïntroduceerd om de lokale productie diverse te maken.

What's on mama's mind opgestuurd artikel

Bron:
*1 European Sleep Center 2021. / 2 https://onlinelibrary.wiley.com/doi/epdf/10.1111/srt.12797

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *