Thuis Koningsdag vieren

Kim schreef deze week al over haar nieuw verworven hobby Kaartjes sturen in tijdens van Corona. Nu heeft een paar heel leuke tips voor Koningsdag. Deze spelletjes kun je uitstekend thuis doen.

Koningsdag en Corona

Maandag 27 april 2020 is het Koningsdag.

Koningsdag 2020 spelletjes

Dit jaar zal Koningsdag voor het eerst heel anders zijn. Misschien wel voor altijd, maar laten we niet op de feiten vooruitlopen. Voor het eerst mogen we de straat niet op. Geen oranje straten. Geen troep kopen en verkopen, maar nog belangrijker geen plezier met elkaar beleven. Iets wat nog nooit voor is gekomen, gebeurt dit jaar. Geen toeristen die speciaal naar ons feest komen. Geen zingende kinderen of zelfgemaakte limonade. Elk jaar roep ik dat het voor mij allemaal niet zo hoeft. Nu verlang ik naar die drukte.

Wij maken er ons eigen feestje van met oranje tompousen en oud Hollandse spelletjes in de tuin.  De vlag gaat zoals elk jaar uit en de oranje slingers hangen wij ook gewoon op. Koningsdag hoort oranje te zijn. Laten afspreken dat we samen de boel versieren en oranje kleuren. Ook hier staan we samen sterk.

Koningsdagspelletjes voor thuis

Koningsdag 2020 spelletjes

Afgelopen week hebben we al geoefend met wat spelletjes. Tussen de kersenbomen hadden we een touw gespannen voor het koekhappen.

We hadden een emmer gevuld met water en appels. Om vervolgens te gaan appelhappen. Hilarisch vond ze dat. Zo ook het spijkerpoepen, waar ze super goed in was en had ik een washand met rijst gevuld om bakjes mee om te gooien.

Vanuit school kregen we ook al ideeën om te doen van de gymleraar.  Flessen met water erin omgooien met een bal en stand in de mand. Andere ideeën zijn nog ezeltje prikje, hinkelbaan, verspringen, blikkie trap en jeu de boules.

koekhappen

Ik hoop dat jullie er een leuke gezellige dag van maken. Hopelijk zie ik op Instagram wat foto’s van voorbij komen.

Koekhappen voorbereiden

Hoe ga je makkelijk koekhappen, zonder dat de koek scheurt? Neem voorgesneden ontbijtkoek, die kruimelt vaak minder. Maak eenvoudig een gat in een stuk ontbijtkoek of peperkoek met een appelboor. Hang er een draadje door en schuif ze om een stok.

Een kind kan de was doen.

koekhappen

Lees ook:
Knutselen voor Moederdag
Thuis jarig tijdens Corona
Wat vertel je kinderen over het Corona virus

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *