Besef van tijd met baby

What's on mama's mind SinterklaaskalenderMijn zwangerschapsverlof is nu al enige tijd bezig. De eerste paar weken zaten we nog met onze dreumes in het oude appartement. Nu al vijf en een halve week in ons nieuwbouwhuis. Door het aantal weken dat ons dochtertje oud is weet ik dat vrij precies. Ik ben echter al het besef van tijd kwijt. Steeds moet ik opzoeken welke datum we leven. Dat het al eind november is verbaasd mij.

Een agenda houd ik niet bij. De data waarop ik dingen gepland heb zitten (hopelijk) in m’n hoofd, maar soms moet ik ook weer even een whatsapp-berichtje erbij pakken.

Daarnaast moet ik continu nagaan wanneer dat dan is, die datum, De hoeveelste is het vandaag? Dat ga ik me soms meerdere keren op een dag na. Al redelijk vaak heb ik hier gevraagd wanneer het het sitnerklaasweekend is. Ik weet dat wij het 4 december vieren met vrienden, die datum zit goed in m’n hoofd. Maar dat had net zo goed dit weekend als over 4 weken kunnen zijn voor mij. Soms heb ik geen flauw idee.

imageWaar zou dat nou door komen?  Zou het alleen het feit zijn dat je niet werkt? Ligt het er aan dat de natuur bepaald heeft dat je je volledig op je kleintje focust na de bevalling en daardoor andere dingen onthoudt? Zijn het de hormonen? Of is het gewoon iets van mij. Dat ik mijn interesse voor planning tijdelijk met verlof heb gestuurd.

Ik heb geen idee. Enerzijds is het heel relaxt en geeft het echt een gevoel van vrij zijn; een lege agenda dus leeg hoofd hebben. Aan de andere kant is het soms erg lastig. Dan realiseer ik me ineens dat ik wel heel gauw die drie gedichten moet gaan schrijven of dat ik een cadeau moet bedenken voor de tweede verjaardag van ons zoontje. Of dat ik alweer 31 ben. Zelfs dat is een beetje langs mij op gegaan.

Van de week zag ik een bericht van een blogger, ze was 30 geworden (sorry geen idee meer wie het was)  en toen dacht ik: toevallig, ik ook! Later drong het pas tot me door dat dat wel al een jaar geleden is.

Het komt vast allemaal goed. Ik hoop alleen niet dat ik afspraken of verjaardagen gemist heb de afgelopen tijd.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *