Time for some self-care

Verlies jij jezelf ook weleens uit het oog, in deze tijd, waar je continu op zoek bent naar een balans tussen je eigen werk en de kinderen? Terwijl je jongleert met opdrachten van school voor je kinderen en je eigen werkagenda. Dan zakt de moed je soms misschien wel in de schoenen. Het hele huis ligt hier vol met werkvellen, tekeningen, spelletjes en speelgoed. Een oude laptop staat op de grond, want die wordt er bij gepakt als ze moeten inbellen en de tafel is al vol bezaaid met de rest van het huiswerk. Om 9:00 uur moet het ene kind inbellen in teams, terwijl om 9:30 uur de volgende meeting start, en ohja, je eigen werk stapelt zich ook nog op. Is er nog tijd om een boek te lezen? Om het huis op te ruimen en om even wat voor jezelf te doen? Nou moet ik eerlijk bekennen dat ik sinds ik kinderen heb beter ben in het kopen van kleding voor kinderen en speelgoed, dan in voor mezelf shoppen. Ik betrapte mij er zelfs op dat ik tijdens een uitstapje met een vriendin nog weleens met een tas vol kinderkleding thuis kwam. Dat is ook niet erg, natuurlijk, maar een beetje aan je zelf denken is ook goed.

ik leer symmetrie
Thuisschool aan de eettafel

Maak een verlanglijstje

Door de lockdown nu, maar ook de eerdere sluiting van winkels en de horeca zijn er veel banen onzeker of verdwenen. Daarom is het voor jezelf zorgen niet altijd een vanzelfsprekendheid. Ik kan wel heel leuk schrijven, koop ook wat moois voor jezelf, maar als daar geen financiële ruimte voor is, dan gaat dat simpelweg niet. Mocht je nu geen budget hebben, dan is een verlanglijstje een manier om uit te kijken naar wat je over een tijdje misschien kan kopen of kan vragen bij een speciale gelegenheid.

Wat staat er bovenaan jouw verlanglijstje? Nieuwe kleding, een mooie gouden ring van Isabel Bernard of een mooie tas? Ik zocht gisteren een nieuwe Ray-Ban zonnebril uit bij Brandfield. Die stond al heel lang bovenaan mijn verlanglijstje, maar ik nam de tijd maar niet om er een uit te zoeken. Mijn zonnebril was van de zomer eigenlijk al niet meer te gebruiken, ik kan namelijk best weleens slordig zijn met dat soort accessoires. Mijn zonnebrilglazen zaten zo vol met krassen dat het eerder matglas was geworden, dan zonnebrilglas. Alsof je de hele dag met een grote vlek op je oog rondloopt. Ik kan niet wachten tot hij binnen is en het weer mooi weer wordt. Als dan ook nog de terrassen open mogen, dan ben ik klaar voor de zomer.

What's on mama's mind lindanieuws koffie

Lees een boek of kijk een film

Self care gaat natuurlijk niet alleen over het shoppen van een mooi horloge of een setje oorbellen, maar ook over tijd voor jezelf. Als er toch een momentje van rust kan komen, laten we duimen dat vanaf 9 februari er weer scholen en opvang open mogen, dan is het ook goed dat je wat tijd voor jezelf pakt. Hopelijk lukt het je wel al eerder dan over ruim 2 weken. Lees een goed boek, met een kop koffie of thee. Of kijk een serie op Netflix, even helemaal in je eentje, niemand om je heen. Een echte aanrader wat series betreft is op moment Bridgerton en als je echt niet kan wachten op de verfilming van de andere 7 delen, dan kun je je tegoed doen aan de boeken van Bridgerton.

Wandelen of hardlopen

wandelen met de hond avondklok

Sinds ik thuiswerk zit ik vooral veel aan mijn computer thuis of binnen met de kinderen. Als ze even buiten gaan spelen probeer ik het huis op te ruimen. Normaal fietste ik elke dag, naar kantoor, naar school met de kinderen et cetera. Ik probeer daarom regelmatig nog even naar buiten te gaan na het eten. Even wandelen met de kinderen, maar eigenlijk is dat ook heel goed om af en toe alleen te doen. Misschien een interessante podcast op of je favoriete radiozender in je earpods. En, voor de sportievelingen kan je ook het tempo nog wat opschroeven. Ik probeer twee keer per week hard te lopen, dit doe ik samen met een vriendin. Ik had al een tijd niet meer hard gelopen dus in december begonnen we weer en inmiddels heb ik de smaak al weer te pakken. Ik vond het dan ook wel extra leuk om daar wat self care toe te passen en nieuwe hardloopschoenen en -kleding aan te schaffen. Beloning voor het harde werk. Nu maar hopen dat die avondklok niet nodig gaat zijn of in elk geval niet te vroeg in gaat, want anders gaat dat helaas ook niet meer.

Ik ben benieuwd wat jij doet aan self-care. Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met Brandfield.

Bekijk ook de blogs over natuurlijke verzorgingsproducten en natuurlijke gezichtsverzorging.
Nagels lakken en tegelijk stenen versieren

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *