Tips knutselen met lege wc-rolletjes

WC-rollen zijn de ideale producten om mee te knutselen. Iedereen heeft wel wc-rollen in huis, bewaar ze voortaan als ze leeg zijn. Af en toe krijg je ook vanuit school of het kinderdagverblijf om wc-rollen en keukenrollen te bewaren als ze leeg zijn. Ik heb ideeën voor jullie om te knutselen met wc-rollen.

Sommigen zelf gemaakt, andere gevonden via Pinterest, Knutseljuf Ede deelde er een paar met ons en You-tube filmpjes.

Knutselen met wc-rollen is goed voor het milieu

What's on mama's mind wc zindelijk worden naif

Knutselen met wegwerpartikelen is nuttig. Je hebt het toch in huis en anders zou je het weggooien. Leuk om daar nog eerst wat mee te doen. Je hebt verder niet veel nodig, al is een leuk pak gevarieerd gekleurdpapier wel ideaal. Kinderen zijn zelf ook heel creatief, dus laat ze het ook zelf bedenken.

Milieuvriendelijk, budgetvriendelijk en eenvoudig. Veel knutselplezier. Nieuwe ideeën zijn overigens altijd welkom. Laat ze gerust achter in een reactie.

Ijsjes van wc-rolletjes

ijslolly van toiletrolletjes

Dit is mijn favoriet voor de zomer. En zoooo simpel. Ik weet niet meer waar ik hem ooit tegen kwam. Mijn moeder was kleuterjuf, dus we hebben thuis ook veel geknutseld! Van twee wc-rolletje maak je super eenvoudig dubbellikkers. Wikkel de wc-rolletjes in gekleurd papier. En gebruik ijslolly stokjes voor de ijslollystokjes, of gebruik hiervoor andere houtjes, of maak ze van karton.

Palmboom van wc-rol

palmboom van lege toiletrol knutselen

Een lege wc-rol veranderen in een palmboom op een tropisch eiland? Zelfs dat is simpel. Maak grote bladeren van groen papier en niet of lijm ze vast aan de boomstam (de lege wc-rol). Je kan er voor kiezen om gekleurd papier te gebruiken om de lege wc-rol mee in te pakken, of de wc rol met stift in te kleuren of te verven natuurlijk.

Monsters van wc-rolletjes

Monsterlijke wc rolletje knutseljuf ede

Deze superschattige monstertjes kwam je al tegen in de Moederdagknutselideeën blog. Gemaakt door Ilse, van De Knutseljuf Ede. Op haar blog lees je hoe je ze maakt en wat je nodig hebt.

Poes van wc-rol

Knutseljuf ede knutsel poes van wc rolletje

Voor wie het prentenboek Een huis voor Harry heeft gelezen, is deze poes heel herkenbaar. Een huis voor Harry was het prentenboek van 2019. De Knutseljuf Ede knutselde deze poes van een closetrol (toiletrol / wc-rol). Lees op haar site hoe je hem precies maakt.

Vlinder van wc-rol

Knutseljuf ede knutsel vlinder van wc rolletje

Net als de kat van wc-rol, maakte De Knutseljuf Ede ook deze vlinder. Vera de Vlinder speelde een rol in het prentenboek van het jaar: Een huis voor Harry. Op de site van Ilse (De Knutseljuf Ede) vind je hoe je deze vlinder precies moet maken.

Sok sneeuwpop van wc-rol

Soksneeuwpop sokpop knutselen voor kerst

Deze sok sneeuwpop maak je van een oude sok, om een wcrolletje heen. Vul hem verder met watten, sok erom, knopen erom. Het babysokje op zijn kop, maakt een mooie muts, toch? Voor de oogjes heb ik plakoogjes gebruikt. Je kunt ook gewoon een stift gebruiken, zoals ik nu voor de neus en mond heb gedaan.

Boom met bosdieren van wc-rolletjes

de knutseljuf ede de kale boom
De Knutseljuf Ede

Nog een mooi knutselwerk van De Knutseljuf Ede, vol met wc-rolletjes. Ze maakte dit naar aanleiding van het boek De Kale Boom, uit de prentenboekentop 10 van 2019. Op de toiletrolletjes zijn ingekleurde bosdieren. Op haar blog vind je gratis printables van dit DIY werk.

Superheld van wc-rolletjes

knutseltip plasman

De Knutseljuf Ede, maakte naar aanleiding van het boek Plasman een superheld van closetrolletjes. Bekijk haar werkinstructies op De Knutseljuf Ede.

Please follow and like us:
Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Knutselen met lege wc-rolletjes
Beoordeling
51star1star1star1star1star

Post Author: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

1 reactie op “Tips knutselen met lege wc-rolletjes

    Will

    (19 mei 2019 - 12:13)

    Bedankt, hier zat ik op te wachten.
    Heb een tas vol met wc en keukenpapier rolletjes.
    Leuk knutselen met mijn kleinkinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *